TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6695
8.10.22 09:11

@Bjetuš Mareček děkuje :srdce: porad ja sleduju a porad nic :mrgreen: má dole jen obrysy :D

• načítám...
3961
8.10.22 09:15

@Logodice To znam ten neklid. Ma dny, kdy jediny co ho bavi je lozit po mne. A v noci ted spi krasne dlouhy useky, ale pak se probudi v tech 4:30 a uz nemuze zabrat, prevaluje se, litaj mu rucicky, knuci. Kdyz se ho snazim pevne obejmout, tak se vzteka.

• načítám...
472
8.10.22 11:33

Držím palce ať jste brzy fit. Zuby fakt nic. Boule se různě mění, má je už snad sto let, ale zuby nikde.mel rád přesnídávky i bílý jogurt, teď nejí. Dnes jsem mu zkusila jogurt s kakaem. Trochu si dal, zkoumal tu chuť. Včera jsem i polévku dávala jako pro nás. Tekutou, nastrouhaná zelenina, nudličky. Taky jen pár lžiček. Jestli potřebuje už kousky, fakt teď vůbec nevím co. Jsem taková bezradná. Večer to na mě padlo a dala jsem si sklenku vína a brečela a přemýšlela jak mu pomoct a co dělat líp. No nemohla sem ani usnout a dnes jsem KO. Tak snad se dnes zadaří a bude se alespoň na chvíli usmívat

• načítám...
3555
8.10.22 15:16

@Ráďa 25 s menses je to teď děs. Já mám obcyklus silné, naštěstí ještě ne durch ale taky jak jsem vzhůru, tak jdu 2×,3× na WC. Jinak bych prala asi taky :think:
My dnes konečně po týdnu venku, malej zatím od včera bez teploty, je teplo, tak už jsme to potřebovali.

• načítám...
1738
8.10.22 21:31

Co jsem procetla dozadu - divim se, ze nektere nemate v okoli zname s miminky. Ja co otevru Facebook kde mam prevazne jeste takove ty „skolni“ kontakty tak mam pocit, ze kazdou chvili nekdo rodi az je to neprirozene. Ale mozna je to tim, ze jsem v takovem tom nejbeznejsim plodicim veku (to nema nikoho oslovit). Uplne tedy ne se vsemi mam blizsi kontakt, ale celkem je aspon k prispevkum co prihodit (ikdyz u techle miminek je rozdil par mesicu znat), ale treba jsem takhle obnovila kontakt s holcinou s kterou jsme si rozumnely na letni brigade pred 10ti lety co ma o par dni mladsiho Teodorka (jak naschval kdo chtel moc Tedika :mrgreen: ) a za dva tydny mame v Praze sraz. Takze kdybyste i vy chtely spachat neco v Praze z emimi tak tam taky trefim resp. v tom vlaku drepime porad a porad nam ho zrychluji a zlevnuji. :pankac: Jen jsem tedy zvedava jak to ted bude na zimu s tim mym socka lehkym kocarem jestli se nahodou nerozpadne. Lidi na mne koukaji jakoze chudak maminka se s tim taha verejnymi prostredky a ja na jedny ruce to ultra lehke mimi a na druhe ultra lehky kocar - pohoda. :mrgreen:

Mala mi opravdu kasovitymi vecmi zacina pohrdat, asi zacina obdobi „ja sama“. Uplne z toho nadsena nejsem, protoze na ty blw kousky nemam moc fantazii - co se osvedcuje u vas? :think: Nejak opominam to hovezi maso, protoze ho moc nekupuji, snad to neni tak na skodu. Jinak mame zavedeno opravdu vetsinu co se tak muze i to nadymave - jakoze cocku, cibuli, cesnek (povarene) a vzdy v pohode. Ona ma treba i 3× denne (jen dopo) stolici - je to bezne? 8o

Jo a tchyne se mi omluvila se slzikem a prosikem. Vydirani pres vnouce funguje vyborne. :jazyk: :oops: Jen se to jako snazila svyst na to, ze ty jeji blby poznamky jsou urcity druh sucheho humoru, kteremu ja nerozumim prej. :lol: Ja - zrovna ja co mam rada takovy hnusny nekorektni humor jako TMBK, rejpavce Krause a tak a nechapu sarkasmus. Ne humor je humor, ale fuj se na jidlo a na deti snad nerika. Taky jsem se musela ucit hranice. :nevim:

• načítám...
3555
9.10.22 11:49

@TerezkaSt já mám Teda těžší dítě, ale taky mám socka kočár. Je aspoň větší, mnohem lepší a mám ho na tvrdé dodělání. Po poli, v lese, všude to dává. Ale už mi z toho upadla tyčka, co drží ten koš dole. Naštěstí to nemá na funkci vliv.
Jidko- kaše dávám ráno, ale přidávám na hrubo nějaké ovoce, pak mu dám na svačinu půlku banánu. Takže to si sám kouše :palec: dnes má špenát, vejce a br, tak to je trochu pomackam a dávám na lžičku a už se to snaží dopravit do pusy nějakou dobu. Chleba na kousky, k tomu nějakou zeleninu, když si to může osahat a pak jist, tak je to asi nejlepší. Chce hodně sám.
Tak to je fajn, že tchyně uznala ( i když hodila na humor), ale přišla, klobouk dolů. Aby viděla malou. Tobě to taky pomůže. Málokterá udělá. S tou naší já nepočítám. Tam ty jejich vztahy v rodině jsou celkově divný a z mé strany s tím nepočítám. Chtěla ho vídat 2× týdně, tak teď už ho neviděla přes 3 týdny. vidani prcka je na Mužovi, ale chce být s námi doma, rodinnou pohodu a taky si dělat doma, odpočinout a nemá moc ani náladu jet :think: zase bych měla odpoledne pro sebe. V úterý jdeme do poradny, tak se i těším.
Mrnous zase začíná slintat 8o, u kojení je neklidný, kouše co může. Koukla jsem mu do pusy a už má druhou dvojku kousíček venku. Teď mu rostou 2 a 3ky jsou nachystané. 8o chudák

• načítám...
1115
9.10.22 12:08

@TerezkaSt haha, moje dítě samo jíst snad nikdy nebude, max křupky :lol: já pořád řeším ty kousky, v kupovaných příkrmech jí to nevadí, v domácích to moc nechce. Jenže úplně rozmixovaný jí to taky dávat nechci, na to už je velká 😅

Jinak Ella má opět rýmu, v noci se mi vzbudila a musela jsem uspávat v náručí. Za dvě hodiny znova kňourala, ale to jsem dala dudel a dobrý. Holky, dáváte navíc nějaké vitaminy na imunitu? Ani nevím, jestli se takhke pro malé děti něco vyrábí, zas si říkám, že denně má ovoce i zeleninu, ale to už taky není s těma vitamínama co to bývalo 😅

• načítám...
1347
9.10.22 12:26

Taky sem se v materstvi teda nenasla. Ale neprekvapilo mi to. Deti sem nikdy nijak extra nechtela a rozhodne sem je nepostradala. I uvazuju, ze u Barta skoncim s rozenim :lol:. Proste je pro me ted nepredstavitelny se do toho zase vrhnout. Asi jsem na to moc sobecka :nevim:. Mam kolem sebe dva pripady, kdy meli druhyho prcka kratce po sobe a dostavily se poporodni deprese a taky deprese u toho ze se nezvlada maminka venovat prvnimu diteti. Podle me to v tom veku jeste nedokaze ditko moc pobrat. Ale znam i maminku, co ma takhle maly mimco, k tomu mladsi dvojcata a rika, ze pohodicka… :lol: Asi jde o to jak je clovek linej…a to ja sem :oops: Ja sem porad spis na ty psy :lol: To bych si dalsiho klidne poridila :lol: Manzel z toho roste :lol: Ze to sem mohu napsat jsem rada, ale popravde mam kolem sebe jen velmi malo holek, co jsou z materstvi uplne odvazany :lol:. Spis vsechny splni co musi a rady zase supou do prace a za svymi zivoty. Uplne je chapu… :nevim:

Ja uz se vidim jak, jakmile Bart zacne v noci trosku lepe spat a ja nebudu uplna zombie, tak taky zacnu trochu pracovat. Penize me netlaci, my jsme dost skromni a vyjdeme zatim v pohode s manzelovym platem a rodicakem ale prijemny mi to neni, ze „me zivi“. Vzdycky jsme vse tahli na pul, do koruny, a ted se v tom proste uplne necejtim, tak bych taky rada oddelala nejaky ty hodinky. Jesteze mam typ prace, co jde delat z domova, nektere maminy nemaji jinou moznost cely rodicak :roll:

@kambalaka dej urcite vedet jestli mas zahnizdeno. Drzim taky celou dobu palce.

@TerezkaSt ja mam kolem sebe lidi s o rok starsima ditkama, ty rozdily jsou ted moc velky mezi jejich a mym ditetem. Mozna za rok nebo az bude Bart chodit to bude jine. Kamaradka ma dvojcata o pul roku mladsi tam je zatim taky moc velkej rozdil :lol:. Obcas koukam na maminky s kocarkama, jak chodi minimalne ve dvou po chodniku a vzdycky se naseru, ze sou blby, ze se roztahujou pres celej chodnik. Jsem hodne komunikativni, tak si rikam, ze az budem chodit na hriste, s nekym se treba seznamim. Ted mi to nechybi. Pokec o detech me v realu nejak echt stejne nenaplnuje, radsi kecam o cemkoliv jinym :lol:. :lol: :oops: :lol: Nemam rada ten pokec hlavne protoze se vetsinou neshodnu na vychovnych praktikach ostatnich a nebavi me pak ta tahnouci se diskuze typu: „ooo ja chapu ze to mas ty takhle, ale ja to mam takhle a oboje je v poradku“ :lol:

• načítám...
1347
9.10.22 12:41

@MILINKA35 Do poradny s pritelem? Hrozne by me zajimalo jak to probiha. Podle me je reseni sporu pomoci moderovani docela sikovny. Pokud bychom s. manzelem. narazili na zasadni provlem, ktery bychom nedokazali vyresit kompromisem, urcite bychom po tyhle moznosti taky sahli. Meli jsme cirkevni svatbu a predtim dochazeli na sezeni s oddavajicim. Resili jsme spoustu manzelskych situaci a musim priznat ze mi ta sezeni nebyla tak neprijemna, jak sem myslela ze budou. Vedla me i k docela velkemu zamysleni co se jinych vztahu tyce.

• načítám...
1115
9.10.22 13:50

@kajka kajka to je naprosto v pořádku, já myslim, že spousta maminek to nepřizná, že je to úplně nenaplňuje. Já jsem teď ráda za možnost jít občas do práce, odpočinout si. S naprosto klidnym svědomím dám Ellu babičkám, ať mám taky klid. No jiné maminky by mi na to řekly a na co sis teda to dítě pořizovala? Když ho dáváš pořád pryč. To nenávidim tuhle otázku 😅 mě mateřství nevadí, já mám fakt strašně hodný a nenáročný dítě, ale že bych si s ní denně hrála, šišlala a tak, tak to fakt ne 😅 to asi ani neumim. Těším se až bude větší, chápavější. I teď je s ní sranda, jak objevuje svět a co umí. Druhý dítě si umím představit a i bych chtěla, ale ne za každou cenu. Spoléhám na to, že by si pak vyhrály 🤣 ale to druhé dítě tak za 2-3 roky, dřív určitě ne.

• načítám...
1960
9.10.22 14:10

Ahoj holky Moc vás všechny zdravím a jsem ráda že jsem otevřela to téma naplňující nenaplňující mateřství protože jsem si fakt pripadala trošku jak Tatar protože sem tam u nás v te herne jsou takové ty maminky i na tom cvičení ktere jsou úplně odvázaný z je dětiček tak jsem si říkala že jsem fakt asi praštěná… tak tady vidím že můžu být poměrně v klidu což je moc fajn :) Jo a jinak snad mám i dobrou novinku ohledně chůvy odpoledne mám ještě telefonát s poslední kandidátkou Takže by dopoledne měla Ema chuvu číslo 1 a odpoledne chůvu číslo 2 tak i v tomhle se doufám blýská na lepší časy.

Jinak co se jídla týče emma začala hrozně stávkovat jí teda skleničky Ale nějak tak jako bez velké chuti radši má mlíko Takže pije tak zhruba litr mléka denně ale to zase si říkám když je to umělá výživa takže to ničemu nevadí ne? My dnes jdeme za kamarádkou která se nemůže dočkat až bude malou hlídat ona sama o miminko přišla tak je teď z malé celá vedle tak já se zase těším jak tam pokecám nějak tak společensky a Kámoška si užije mimčo pak bude mít emu ještě celou středu Ona je podnikatelka a už pracuje víceméně jen tak sem tam má na práci lidi takže vím že tam tu pozornost má emma taky na 100% Jinak se zkusím podívat jestli tedy není nějaká Facebooková skupinka maminek v okolí ale zatím jsem nic moc neobjevila na druhou stranu je pravda že já na Facebooku jsem minimálně a instagram ani nemám :)

@kambalaka držím moc palce ať se mimčo rychle zadaří dej určitě vědět

• načítám...
7611
9.10.22 14:43

Já si neumím představit dat dítě nějaké chůvě. Dneska dopoledne hlídala moje mamka a my s manželem jsme šli na houby. No a mamka se mě ptala, co mu má v kolik dát a kdy by měl jít spát a já jen říkám… no uvidíš, já ani pořádně nevím, on má každý den úplně jinej. My teď máme nějaký období, kdy jeden den mi sní celý krajic chleba k snídani a druhy den nechce cele dopoledne nic a pak až obed. Někdy se dožaduje ovoce, jindy ho odstrkuje a chce umělé mléko. Spánky 1-2 denně taky naprosto nepravidelné. Takže tohle vysvětlovat chůvě - nevím nevím :nevim: Hugi je navíc pěkně zmlsanej. Nic rozmixovaného mi už nechce, takže papá jen kousky, ale už mi dochází nápady, protože nemá ještě ani ty zuby a furt mu dávám chleba s lucinou, banán, jablko na páře, maliny a takhle furt dokola. Křupky ani sušenky nechce. Presnidavky už přes měsíc sabotuje a posledních 14 dní se vzteká i u jogurtu :nevim: jediné, s čím nedělá ofuky, je oběd (s kouskama) ze skleničky

• načítám...
1347
9.10.22 15:06

@sofiyke_13579 takova nejaka kamaradka co by touzila mi chovat mimino je muj sen :lol:. Moje kamaradky maj bud sva harantata na starost nebo detem neholduji. Nu nedivim se :lol:

• načítám...
3961
9.10.22 15:11

@kambalaka Ten je teda brzo vybiravej :) Ocividne ma rad hodne veci, ale musi na to mit chut. Na zuby moc ohled neber, oni zvladnou spoustu veci bez nich. Muzes zkouset ruzny placky, ty mely a maj u obou mych kluku uspech. Kdyz nam pecu hranolky a zeleninu, tak malymu upecu bez koreni. Nebo s nama mel palacinku.. ted konecne zas pecu, takze strudl, pernik, jablecnej pernik, kefirovou buchtu..

• načítám...
7611
9.10.22 15:16

@Bjetuš a to pečení normálně s cukrem nebo davas nějakou náhradu? Banán, jablko, med apod?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100