Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Děvčata, co se vám stavějí děti, necháváte je stavět se i někde venku? Třeba u lavičky nebo tak? Naše malá je na nohou doma už strašně často a z kočárku se mi tak líbivě dívá na děti, co běhají na hřišti.. Jen teda už mi přijde zima na to, dát na zem deku a položit jí jen tak na záda.. Sama jí rovnou stavět na nohy taky nechci.. Hm, další dilema
.
@Sissela Joo vyndavam ho z kocarku, polozim na zem na vsechny 4 a on si leze a stoupa kde to jde. Ma softshellovy kalhoty a taky takovy softshell capacky. Chodime se starsim na hriste a uz v kocarku nevydrzi no.
@Sissela Taky ho z kočárku vyndávám.. Má zatím ty botky z léta.. Dokonce si na hřišti už sám vybírá houpačky.. Buď tam doleze, nebo dojde s mou pomocí.. Staví se o všechno.. Někdy mi přijde jako spiderman..
strašně rád i jen sedí treba na mě a pozoruje děti..
pak si vyhlidne nějakou holčičku a už za ní peláší ![]()
Tak teď druhá noc, kdy uspavam bez kojení. Od 20:25 do 5 h. Pak vstával, a 7:45 se dotahuje. Už je na tom lépe. Má zvýšenou teplotu 37,3, ale prorezavji se mu zuby. Byly vidět, ale teď má venku kousek horní 2, 3jka vedle vypadá už taky a na druhé straně má těsné obrysy. Dole se mu taky začíná něco tlačit. Takže to zvládá úžasně. Teď jsem spala po delší době 2 noci tahem 6,7 h a jde to strašně znát 🙏
Ven začnu dávat taky, čekala jsem na ťapky. Má být krásně, tak toho využít. Lukyn se posunuje kolem nábytku, stoupne na posteli, chytne se parapetu a jde koukat ven. Zastavuje se na kraji, a couve do bezpečí a učím ho se otáčet, když chce dolů a občas to udělá sám. Vždy jsem u toho, protože ne všechno má na nohy k zemi. Začal objevovat kouzlo sikmeho sedu, urá
tak je to půl na půl. Holky, valí se vám v posteli, v peřinach? Malej má zavinku, rád se s ní taky šmajchli, úplně jakoby zjihne, a jakoby pak s sebou do toho ducne
a hezky už se batolí. A všimla jsem si, že jak mu lezou zuby, přestane skoro povídat.
@MILINKA35 zavidim, unas noci hruza, zkousela sem na noc Sunar i odebrat jeden denni spanek a je to jeste horsi. Dneska byl vzhuru od 23:30-00:30, 01:30:3:15, v 05:15 by uzvstaval, ale jeste sem ho na hodinu a pul uspala. Sem ted luxusni zombie. Dneska v noci jsem si ze zoufalstvi i pobrecela.
@kajka kajka já taky brečím, když je toho na mě moc. Uleví se mi. Brečela jsem i před malým a on za mnou přišel a smál se na mě, hračky mi nosil, lezl po mě. Mám dny, kdy to na mě přijde
jsem jen člověk. Tyhle noci znám a ne jen já. Neboj, nejsi v tom sama
jak tu zmiňovala Bjetuš, tak sleduj na IG mimispanek atd a docela mi to změnilo přístup k malému, a věci začínají fungovat. U každého je to jinak a prckove mají svá období. Musíme tím projít. Zombie znám
říkala jsem mu živí, že bych potřebovala nové tělo včetně ksichtu
jak svítí slunce, tak se to trochu ztratí. Ale skvěle bych teď zapadla do oblačna, mlhy a nejlépe při rozendivani ![]()
@kajka kajka Neni. Me to pak naopak vlastne frustrovalo. Nemela jsem co zmenit, vsechno jsem “delala spravne” a kdyz jsem se jich na neco jeste ptala, tak ani neodpovedely..
Dnes za sebou ale mame zatim nejlepsi noc od narozeni. Usnul v 19:30, ve 4:45 se probudil hlady, vzala jsem ho k sobe, usnuli jsme u kojeni a spali az do vstavani do skoly. Jak pises @MILINKA35 citim se po dlouhy dobe trochu jako clovek. Poslednich pak noci je lepsich, uz mel delsi spankovy useky s dneska toto.
A taky brecivam. Vecer, v noci.. upusti to ventil, nejsem pak nastvana a zvytecne hnusna na mimco, ktery za to nemuze. To zas bylo myslim na Prosimspinkej, clanek jakoby ocima miminka, kdyz nemuze spat.
@Bjetuš jo no. Presne. Delam vsechno co doporucujou aproste to nefunguje. Ono se dobre radi, dokud to funguje, hur kdyz nefunguje.
U nás jsou ty noci taky děs, nejste v tom sami holky. Spíše nespim než spim. Těším se až vyroste
. Kojim tak 4×, do toho včera šel spat v 9 (ja v 10) a vstaval v 6, s tím, ze se stejně porad budí.
Pořídili jsme novou autosedacku, tak ji testujeme doma. ![]()
@kajka kajka já jela skoro celou dobu na svůj instinkt a nebylo to ono. Zkouším se na to dívat jeho očima. Něco funguje něco ne. Zkouším no… S malým si dávám odpolední spánek. I když nespím, jak kdy, ale jsme spolu v posteli a někdy spí i 2 hodinky. Stačí mi ležet, nemluvit, být v pohodě. Nebo doháním resty
přes foun. Jako třeba teď
líbí se mi, že si to přiznáme, brečíme.. Skoro všichni kolem jak je to nádherné, ale jak se zavřou dveře, kdo ví. Mě úplně mateřství nenadchlo, asi je to věkem. Jsem starší možná stará už. Chtěla jsem cestovat, dodělat si ještě školu atd a obrat o 360..nelituji toho, jen si občas ostesknu. Změnili se mi přátelé, ne každý je zvědavý bavit se o malém prckovi.. Zábavy, posezení večerní, líní, koncert, restaurace… Njn.. Takže mě to taky chytne. My jsme týden doma, dnes snad prubnem konečně vycházku. Mám ponorku už. Zase bude dobře. Máma mě nechala vyřvat do usnuti a já tohle nedokážu. Dělám věci jinak, jako se dnes dělá. Bude fajn
![]()
@Petrussee já se těším, až napíšeš, že Mareček spí 6 h v kuse, že začneš spát. Je neuvěřitelné, jak si ten ženský organismus zvykne, přizpůsobí, pořád funguje 🙂
@Bjetuš já jim nepíšu, čekala bych má odpověď… Ale zkouším a něco se povede a jindy funguje něco jiného. Jeee, tak to je krásný, že ti spal už aspoň takto. Máš to hodně náročné. Jsi skvělá máma. Nevzdáváš to ![]()
@kajka kajka píše:
@Bjetuš jo no. Presne. Delam vsechno co doporucujou aproste to nefunguje. Ono se dobre radi, dokud to funguje, hur kdyz nefunguje.
Tak tak. Kdyz to funguje, tak se snadno hledaji duvody proc je to ok. Ja si rikam, jestli mi ted Mikulaska nezklidnil cbd olej
Byla jsem pred par tydny ve zdravy vyzive, vzdycky s pani pokecame. Ptala se na malyho, tak jsem ji to licila a doporucila mi tenhle olej, ze zklidnuje nervovou soustavu, pouzivaji ho lidi se spatnym spanim a na vsechno mozny. Tak malymu davam kapku denne a napred se zklidnil pres den a ted i zacal spat..
@MILINKA35 ja s nim teda taky někdy chodím odpoledne spat, no nevím, všichni, ze to má po mě, taky nejsem spac, ale těch 6h vkuse by mi stačilo bohate
mě třeba nenapadlo, ze se tak vše zmeni
je to hezky, ale jiný, ja už se těším až si trochu zase budu moct alespoň občas vyjít někam
ja jsem hrozne společenská
, ale taky jsem se teď začala bavit více s holkama, co mají děti, ale kamarádky mi zůstaly, ale už se tak nebavím s těmi, co třeba děti neplánují, je to těžký, když ja jsem doma jen s Marečkem a moc už neumím o nicem jiném mluvit
deformace.. @Bjetuš tak ten koupím ![]()
My teda poslední noci taky nic moc. 2× za noc se budí na UM a od půlnoci se převaluje. Kolem 5.ráno si ho beru k sobě do postele. Přes den si celkem v pohodě hraje, ale nechce mi nic jíst
takový jedlík to byl a teď má nějakou stopku, už ani ty obědy mi nesní a chce jen mlíko, takže jsem mu začala přes den zase dávat mlíko - aspoň to pije
ze by už konečně ty zuby? Protože nic jiného mě nenapadá
ale v pusince nic nevidím
ještě nedávno mi mlíko házel na hlavu a chtěl jen normální stravu a najednou takovej zvrat…
Dnes jsme vzhuru od ctvrt na 5, aby mi nahodou nekdo nezavidel jak se nam to zlepsilo ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat