TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3961
3.10.22 20:57

@Logodice @Terinamamina To se budou na eshopu divit az jim tam pristane 10 objednavek na auticko :D Ale clovek koupi tem detem tolik zbytecnosti, co se nevyuzijou, ze jsem se s vama chtela podelit o neco, co u nas ma fakt uspech. Jo a jeste doporucuju do toho nedat baterky a detem nepriznat, ze to dela zvuky :lol: My jsme to Matyaskovi priznali, kdyz mu byly asi 3 nebo 4 a uz s nim byla domluva :mrgreen: Jj, byl vlasáč, ale uz jsme manicku nechali zastrihnout. Pred mesicem.. takze brzo zas, roste mu to jak Harry Potterovi..

• načítám...
459
3.10.22 22:13

Podzimní/zimní oblečení

Ahoj holky, řeším teď oblečení malé na chladnější podzim/zimu a mám z toho hlavu jako pátrací balon :dance:. Co budete dětem oblékat? Já jsem z těch overálků, bund a kabátků úplně boží. Polyester se mi zdá dost potivej materiál, navíc ty bundy jsou často střihem jako sněhulák, péřový bundy jsou za pálku na to, že vydrží maximálně jednu sezonu, kdy z ní malá vyroste… Overálky jsem našla pěkný DUPETO, ale je to softshell podšitej fleecem, takže se mi to zdá málo teplý na zimu, musela bych ještě pod to dost vrstvit.

Kde nakupujete zimní oblečení a co budete pořizovat nebo co plánujete oblékat? A co botičky? My zatím nosíme ponožky a na to teplejší capáčky, ale venku je už dost zima. Vůbec ale nevím, jaký botičky případně pořídit.

Loni to bylo jednoduchý, dala jsem malou do overálku a pak do fusaku a bylo, ale teď už mi v kočárku v poloze ležmo v klidu nevydrží, je pořád v pohybu.. i s tím overálkem možná bude problém, protože posledně jsem ho musela vracet, měl úzký krátký rukávy i nohavice, přitom větší číslo bylo zase obří :roll:.

• načítám...
459
3.10.22 22:17

@kajka kajka Já taky musím malou často zezadu objímat a držet jí za ruce, aby se nepřetočila na bříško, protože ta otočka jí nějak instiktivně nutí se vzepřít a taky stavět, nebo se mi začne plazit pryč z postele. U nás je usínání kovbojka na pokračování, trvá to, že nám malá usne. Někdy začne být po krátkém šlofíčku totálně aktivní a chodí kolem postele.. Jsem ale přesvědčená, že to bude časem lepší :palec:. Myslím, že je to i tím, kolik novot musí děti v tomhle věku zpracovat, obrovský motorický skoky, tělo jim pořád jede..

• načítám...
459
3.10.22 22:18

@kambalaka Držím palce na zítřek, hlavně pozitivní mysl :kytka:.

• načítám...
motivi
4.10.22 03:31

@Sissela ahoj,
Já nedam dopustit na merino. Sice je dražší ale od té doby co sem ho poprvé poridila tak fakt moc neřeším počasí. Jak v lete nebývala spocena z autosedačky, tak teď vím ze ji není zima kor když je venku chvíli chladno a pak zas vyleze sluníčko. Minuly týden bylo chladno ale měla jen merino body a tenkou mikinu, v kocare mám teda takovou tu zavinovacku co sem dávala do vajíčka, protože mi na fusak ještě neprislo chladno a potkávám jiné děti které sou fakt nabalene, ze nevím do čeho je oblecou v zime. :D Každopádně sem potkala starou paní která mi dala přednášku ze je málo oblecena :mrgreen: malá je ale spoko, za krkem teplo :palec: Nejdůležitější je první vrstva a pak už proste vrstvit. Takže i teď davam ven merino body nebo rolak a na to třeba jen mikinu, nebo tenkou sustakovku když fouka. Merino puncochy, když je chladněji tak přes to ještě teplaky. Na podzim mám softshell overal- z Lidlu za par korun a je super, už ho parkrat měla když sme byli v horách kde už bylo chladno. Na zimu mám Reima kombinezu z druhé ruky taky za par korun, jinak to stojí ledvinu 8o
Takže v zime merino, na to mikina, punčocháče a kombineza. Boty teď nedavam žádné, nic si na nohach moc nenechá, i doma je pořad bosa, nicméně mám na podzim Stonz bareroot capacky nepromokave, do kterých mám i zimní vlozku takže jsou i na zimu :palec: taky z druhé ruky, nenošené ale za polovic :palec:

• Upravit
3555
4.10.22 04:47

@Sissela na zimu mám 2 kombinézu ( f&f, lidl) jedna vypadá hodně teple, druhá je o něco slabší. Pak mám bundy, zateplené dvoje kalhoty, něco softsehll, kdo ví, jak bude ve ku, ať to je otru.ted mi dorazily první zateplené capáčky ve stylu barefoot, je to jen na občasné stouonuti, ale spíš to mám do kočáru, do fusaku a vzala jsem rovnou větší, má 9 měsíců, tak předpokládám, že doroste a druhé huculky, že už se v nich dá i chodit, přes lytko mají suchý zip na utazeny. Rukavice, čepice, punčochy.. Ještě potřebuji nakrcnik, šála se mi teď nechce motat.
@motivi mě se malej nepotil ani v létě, teď dávám klasika nátělník bavlna a fakt mu to stačí. Aby neměl hola prsíčka, jak píšeš, za krkem teplo. Na tohle počasí mám funkční kalhoty, sustak bunda. Merino ( stačily mi do práce ponožky a v klidu vydržely 4× 12 hodin, noha nesmrdela, nepotila se, bylo to psáno, že vydrží, tak jsem zkusila :mrgreen:) až se mi prosoupaly pátý po letech :palec: a reima jsou top, já mám nějaké věci podedene, ale jak povyroste, tak zkouknu bazary, protože to jsou rakety 8o

• načítám...
3555
4.10.22 04:55

Od včera chudák malej. Noc nic moc. Zahlenenj je bobek. Chrčí v něm, je jak chrastítko. Nechce ani pít. Aspoň že na 🐐 se oricucne, něco ani taky. Takže jedu jogurt, banán, piškot, do toho mu přidávám vodu, kaše s um, kojím a večer jsem mu dala vývar kureci, trocha mrkve, zahuštěny um s kaši ryzivou. Tak aspoň že jí. Od 4 h ho mám v kočáru, ve zvýšené poloze. No, tak snad cesta k dr bude ok. Ještě to mám teď tak silně, tak snad neprotecu. Ob cyklus to stojí za to 8o ale i kapky fenistil asi pomohly. Já mu je dala odpoledne a pak večer. Já na ně úplně zapomněla a to jsem je dávala krz atop, aby to nesvedilo. Díky Kajko.
Vánoce na tatru velkou s korbou, motorku klasika odrazedlo, nějaké hračky do vody, dostal už dřív oblečení od babičky :mrgreen: a narozeniny suchý bazén s míčky. Zase mi říkala kámoška, že to brali pro kluka, teď mu jsou skoro 4 R a holka 1,5 R a strašně si s tím vyhrajou. Malej miluje věci, co se pohybují, dělají bordel a nebo nějaký mechanismus. Míčky pak nahazim na chvíli do. Ohrádky. Ta je super, stále otevřená, on si sám do ní záleze. Beru to jako druhé hřiště mimo pokojík :mrgreen: a hlavně tento malý organizovaný bordel na jednom místě :mrgreen:

• načítám...
3555
4.10.22 04:56

@kambalaka tfuj tfuj tfuj ✊ ✊ ✊ ✊ :hug: :srdce: :kytka: :*

• načítám...
motivi
4.10.22 07:11

@MILINKA35 malá se prave potila hodně úplně od miminka a to sem ji fakt oblikala mnohem min než v okolí děti. A třeba v lete v těch vedrech když sme někam jeli 2 hodiny tak potom nebyla vůbec spocena z toho sezení a já byla durch :lol: a fakt vím u sebe ze když si dam merino tričko v zime tak potom mám jen bundu a nenosila sem žádné ani svetry, mikiny nic.. a ze sem toho nachodila v zime :palec:
No jako já sem to prave četla na nějakém blogu ze reima je top mezi vecma na zimu tak si říkám podívám se teda a pak sem viděla ze to je od 2tisic nahoru 8o :lol:
Nakrcnik chci taky pořídit protože salu určitě motat nebudu. Ta se u oblikani tak mele ze bych ji na tom oběsila myslím :mrgreen:

• Upravit
5617
4.10.22 07:15

Tady je zima dost, jsme skoro na horách :lol: Ale Anička má hlavně studené nohy, takže má capáčky s kožíškem, teplou bundu a přikryjeme slabou dekou. Fusak nemáme, přemýšlím spíš o nepadací dece, Anička nesnese, když je v něčem nacpaná. Ale mevím vůbec jaké rukavice a kde je vzít :think: Kombinézu mám teplou a dole bez ťapek, kdyby chtěla v zimně už ťapat.

• načítám...
6695
4.10.22 07:34

@kajka kajka Marecka taky budí otocky..ale do pytle ho nechci dávat a bránit mu v pohybu, proste se to musí naučit :nevim: on jde na břicho, chvíli spi, ale pak automaticky zvedne ruce nahoru, teď už jde na 4 a to ho vzbudi a brečí, otočím, dam 🐐 a pak usne..a zlobí taky jen mě, podle mě to zkouší, včera tu byli rodiče a on si úplně pekne hrál, ráno, dokud tu byl přítel tak taky, zabouchly se dveře a hraní skončilo :zed: to mě taky vytaci :mrgreen:..noc hrůza, 3 otocky, 3× dudlik, asi 4 kojeni..před 6 vstavacka..ale my teda ještě nejsme ve fázi stoupání, to pak asi vstane a odejde :mrgreen: tak to se mám na co tesit teda, lepsit se to asi nebude.. :roll:

• načítám...
6695
4.10.22 07:37

@Ráďa 25 Mareček má ten podzimní fusak, ale zase mu dávám jen mikinu teplejší a ponožky, jednou měl bundu a přišlo mi, ze se v ni nemůže moc hybat a nebyl úplně spokojený, ale on je spíše teplomilný..on má dvě vrstvy a stejně se poti, prikryty není moc ani v noci a studeny není :nevim: zimní fusak mám vyprany, tak uvidíme, kdy na něho dojde, zatím se to dá..nic zimního nemám koupeneho, nevím jakou kombinezu..jestli 80 nebo 86 :nevim: chtěla jsem, aby měla ten konec, on chodit nebude (nechci ho teda podceňovat :mrgreen: ), ale moc jsem nikde neviděla :roll:

• načítám...
459
4.10.22 09:53

@motivi Moc děkuju za tipy! :kytka: Já právě taky potkávám hodně nabalené vrstevníky naší malé a mám pak pocit, jestli neoblékám málo..
@MILINKA35 Prosím tě nemáš odkaz na ty huculky jak píšeš? To zní dobře, nebo kde jsi je pořizovala? Jinak já měla první menstruace po porodu taky hrozně silné (občas jsem musela mít dokonce poporodní vložku a současně normální vložku kvůli protečení :roll: ), postupně se to trošku ustálilo… Asi se tím tělo po porodu i čistí..

• načítám...
3555
4.10.22 14:32

@Sissela https://www.adom.cz/…cky/z125.htm
Mám do kočáru, na zahřátí. Vzala jsem si větší, krz ponožku. Šedé. Dají se stáhnout nahoře.
A pak tyto.. https://ekobroucek.cz/…-cerne-g6330?…
V těch se dá i chodit. No je mu 9 m, tak počítám, že min 3 m nebude lítat po svých. Může je využít i doma. Vzala jsem si větší, že to je akorát na hraně. Malej má nohu skoro 12 cm. Ale vzala bych asi spíš od Reima, koukni. Stojí plus mínus stejně.
Oboje mu padnou dobře. Tak uvidíme, jak budou sloužit.

Jinak u dr naštěstí průdušky ok, sice je jak chrastítko, ale z nejhoršího je venku. Krev, krk z odběru má ok. Teplotu nemá od rána, tak snad to bude ok. Jsme od pátku doma 8o

• načítám...
7611
4.10.22 14:51

Tak mám za sebou KET, tak za 14 dní se uvidí, jestli se zadařilo 🙂

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky