Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@sofie_13579 to mate teda taky pekne divoký, Emca z toho snad vyroste..s chlapem nevím, co poradit, ja toho svého skoro nevidim, takže mi nějak na nervy neleze..Mareček nespi, ale přes den to jde..chce teda pozornost, ale ja mám jen jeho na starost, více bych teda ani nezvládla..
drz se ![]()
Dneska pekne zlobil v kočárku, kamarádka mi pujcila nositko..takže paráda táhnout kočár, nakup a dítě na břiše
jinak zdravime ![]()
@Bjetuš taky to občas natocim, ale posílám jen příteli, aby věděl, ze to taky není jen pohádka ![]()
@Petrussee He, teď jsi mi připomněla… minuly týden byl manžel s námi 1 den doma na home office a po celým dni mi řekl: “Vždyť to máš v pohodě, na co si stěžuješ? Vždyť si s nim cely den hraješ nebo se s ním válíš” 🙈 😁
Tak já teď hodně chodím odpoledne na zahradu.Na podzim je strašně práce, než všechno ořežu, uklidím. Takže malou hlídá manžel, nebo dcera. A já si trošku odpočnu. Horší to bude až bude celé dny pršet, sněžit ![]()
@kambalaka tak to přítel je tady hodinu a už radši jde, prý ja si jdu odpočinout do práce
rikam, ale jednou ho proste pohlidas a zkusis si to, to nezvládnu
takže až dodela byt (snad letos) tak mu ho nechám ![]()
@Petrussee píše:
@Sissela bude hůře mi taky všichni říkajíMareček je zatím přes den klidny, ale unavená jsem už teď..no co budu dělat pak netuším, ale rikam si, ze by se pak mohl více unavit a lépe spat nebo v to doufám..vstavame hodinu co dvě..nechápu
Já taky v noci vstávám strašně často, až se divím, že pořád tak nějak fungujeme ve spánkovém deficitu.. u nás je těžký hlavně usínání, než mi malá usne hlubokým spánkem, musíme chodit fakt po špičkách. Máme jí pak non stop na videu na chůvičce a hodně často náš večer probíhá tak, že usne u kojení a já pak lítám do ložnice co 20 minut a ona zase na chvíli usne a tak hodněkrát pořád dokola…
. Uf, včera jsem měla připravenou lahev s UM, že zase zkusíme, ale nějak na to nedošlo a v noci už pak bylo UM studené a mě se nechtělo ho ohřívat. Ráno, tak cca od 5-6 hod je malá u prsu už skoro non stop, ale nepije, dudlá…
Kojení je to jediný, co u nás zabírá při bolení zoubků.
@kambalaka Moc držím palce, to jsi žena činu
. Super, že to šlo na klinice tak rychle, dělali ti nějaké testy, jako jestli je tělo po porodu na další těhotenství připravený? Uvidíme, jak to půjde u nás, možná to u nás bude taky na pořadu dne, ale obávám se, že kojení a KET se vylučují a jak jsem tak četla, na většině klinik chtějí, aby žena měla od kojení do KETu nějaký čas pauzu…
@Nikča2020 píše:
@kambalaka jeeee, tak to budu moc držet palečky aby se vše vydařilo!Jinak Ellinka spí dneska u babičky, zítra jdu do práce a odpolko si pro ní jedu. Bobinka, dneska jsme jezdili po návštěvách, pak jsme jeli rovnou ke tchýni a ona je pořád v pohodě, vysmátáno snad usla v pohodě, zapomněla jsem jí zabalit muchláčka 😅 ale dudlík má, tak dobrý
Tyjo, u nás si uspávání někým jiným (ani babičkami) zatím nedokážu vůbec představit
, to je super, že Ellinka usne u babičky. Já jak uspávám kojením a malá nepije UM, tak si vůbec nedokážu představit, co by si babičky počaly
. Stačí, že manžel vždycky zbystří, jestli budu na večer doma na uspávání (jako kdybych snad někde trajdala od porodu
).
@Sissela mě usne rychle, ale než jdu spat tak je několikrát vzhůru a takhle celou noc, mezi 6-7 vyspano..kojim celou noc, při každém vzbuzeni, přes den mi nic nepije, jen si občas cucne 🐐
, takže to dohání v noci…jinak nevím, proč se budí..taky musíme byt potichu, vše ho probudí..to um jsem zkoušela večer, jednou si ho vzal, když jsem fakt neměla mléko a tahalo to, tak si dal 70ml a druhy den už ho nechtěl, takže jsem se na to vykaslala..mě to nebaví dělat, pak vylivat..navíc je to drahe..a v noci se mi nechce vstavat..to bych musela pro um několikrát..on teda v noci pije, přes den nechce..ale nic jiného ho v noci neuspi..ale nedudla dlouho tak 10min..ale zuby porad nic, takže to pak bude podobne
má dole natekle dasne, ale nic tam není..drz se ![]()
@MILINKA35 Tak u nás je to s těmi zuby stejné… prosvítají skrz dáseň, ale ne a ne vykouknout ven a malá se tím fakt trápí, pořád nám do něčeho kouše.. od včera například do mého ramene, když jí nosím (au!) a pořád má ručičky v puse. Ha ha, a taky jsme si manželem řekli, že dáváme volný průběh dalšímu miminku do konce roku a pak se uvidí..
@Sissela no ona i když byla kojená, tak uměla pít z láhve a spala u mojí tety tenkrát a byla úplně v pohodě
já když to tak čtu, tak si fakt nemám na co stěžovat. Jen teď rostou zoubky, tak je taky občas protivná, ale nic hrozného. Hlavně spí v noci, což je super ![]()
Jinak dneska jsem si pro ní jela ke tchýni a tchýně vyřízená z toho, že se Ella poškrábala v obličeji. Má prostě šlic od oka k uchu, červenej škrábanec, ale nic hrozného. Tak jsem jí musela uklidňovat, že se vážně nezlobim a že jí dám zase určitě na hlídání. Řikám, tohle je to nejmenší, počkej až přijedem a bude mít rozbitý kolena 😅 je zlatá no. Takovou tchýni bych přála každé z Vás, hlavně @MILINKA35
@Petrussee Děkuju, ty taky
. Já zrovna v noci přemýšlela, jak se to vlastně dělá s tím UM, když miminka pijí několikrát za noc.. to se UM ohřeje nebo vždycky dělá nové? Tyjo, kdybych měla při každém vzbuzení v noci, když se malá dožaduje kojení, vstát a ohřát, nedejbože rovnou dělat nové UM, tak bychom se asi zbláznily obě
.
Já myslím, že to bude s časem lepší, jen teda nevím nevím, kdy a jak budu odstavovat, no, to budu řešit, až to bude nutné, ještě si s tím teď dělat starosti
.
@TerezkaSt Já koupila pro malou tyhle kalhoty s protiskluzem a jsou fakt super: https://www.polezu.cz/ Máme extrémně klouzavou podlahu a tady v těch kalhotech malá začala docela rychle pérovat na kolínkách. Na začátku jsem teda bojovala s nasazováním, než jsem přišla, jak na to, pomohlo je vyprat, nějak se změkčily (a teda když přišly, zaváněly takovou gumovinou, čemuž taky pomohlo vyprání naruby).
@sofie_13579 Drž se, není to teda lehký.. a partner by měl taky dávat víc podpory tyjo.. já vůbec nechápu, jak někteří chlapi můžou z pusy vůbec vypustit takový věty, který evidentně každou ženskou zabolí
. To se jim jako potom uleví nebo co?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat