Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@TerezkaSt já sem budu chodit porad, takže se to dozvíš 😁 to jo, manžel měl spoustu řečí ohledně druhého dítěte, ale teď, jak ho plánujeme, tak říká pořád Hugísovi, ze bude mít sourozence 😁
@Bjetuš das prosim tip na ty navleky? Asi bych to taky zkusila poridit, mala porad na ty kolinka nejde. Tak to ja mam prave takove dite, bohuzel si uz nehraje hodinu s rucickama jako kdysi, uz haze veci po zemi, boucha a tak, ale porad je to proste takovy styl jako kdyz naslapuje lesni vila v ranni rose. Zatimco mne chlap rika, ze ja jsem jak slon kdyz neco delam.
Proste to, ze se tak chova neni moje ani nici zasluha stejne jako to, ze ty mas zrovna oba dva kluky jako neklidne miminko a uz vubec to nevypovida o tom jaky budou pak nekdy. ![]()
@TerezkaSt https://www.jenicek-vseprodite.cz/…-abs-grafit/ tady jsem kupovala podlozku do vany, tak jsem tam vzala i navleky. Mel je asi dvakrat, pres puncochace, trochu slejzaly..
Je to zahada ty povahy deti. Ja jsem zas ta vila a klidas (teda to uz moc nejsem
) a netusim kde se mi vzaly deti s takovou povahou. No manzel je trochu cholerik, a jeho tata taky.. takze tusim
Uzivej si svoji vilu, je fajn, ze si toho vazis a vlastne si za jeji povahu nepripisujes zasluhy. Kdyz jsem padala na hubu s prvnim, tak mi jedna holka se stejne starou holcickou rekla “mala je hodna a spi celou noc, ja jsem ji to vysvetlila, ze se potrebuju vyspat jinak bych nefungovala”. Ja na ni jen zustala zirat, chtelo se mi brecet, prisla jsem si neschopna. Ted uz vim, ze mela proste stesti na klidny dite.
@kambalaka jeeee, tak to budu moc držet palečky aby se vše vydařilo!
Jinak Ellinka spí dneska u babičky, zítra jdu do práce a odpolko si pro ní jedu. Bobinka, dneska jsme jezdili po návštěvách, pak jsme jeli rovnou ke tchýni a ona je pořád v pohodě, vysmátá
no snad usla v pohodě, zapomněla jsem jí zabalit muchláčka 😅 ale dudlík má, tak dobrý ![]()
@kambalaka moc držím palce ✊ ✊ ✊ my si dáváme do konce roku čas a pak se uvidi. Když se povede, tak malej už bude trochu samostatný.
Já se musím zase sebrat a učit prcka spát celou noc v postýlce. Teď jsme už dolamany oba. Má zase období, když se cca po 6 h vzbudí. Vezmu ho k nám, jen se prituli a hned spí do těch 5-6, pak si cucne mm na žízeň a dotahuje do 7.ale má celou postel pro sebe, jak se otáčí atd
takže jsem si dnes za cíl, že bude v postýlce a nesmím polevit. Jenže v ten můj asi nejhlubší spánek je to těžký ![]()
Malej si myslím že má povahu dobrou, přestává se vztekat, ale asi je to i tím klidem. Je to kyselina, sní všechno
jsem za to moc ráda 🙏 teď mu peču kuře prsa s kořenovou a dělám mu jablka se svestkama. Jestli bude mít zažívání po mě, tak to si vyskam
mám plechový střeva a nevadí mi nic.
Ahoj holky,
Kdybyste některá měla zájem, prodám nový nepoužitý Aniball.
Sama jsem k tomu nenašla odvahu. Je to v kompletním balíčku i s gelama atd. Původní cena 1600,– nechám za 1200,– plus poštovné ![]()
@Bjetuš jsem v rozpacich tyjo, to to fakt vtipne prodavaj po kusu nebo chyba informaci? Ponozky se taky neprodavaj po jedne? To je jako kdyz jsem si jako dite koupila „parek“ a dostala jsem dva, nezbylo mi na rohlik a bylo mi z toho fakt ouzko
![]()
Ta zenska co ma presvedcovaci hypnokurzy na mimina mne taky pobavila.
ackoli teda ja mam takove videjko kde na malou hrozim prstem rikam nenene a ona se tomu rechta na cely kolo, ukazovala jsem to mezi lidma jakoze prca „jak ze mne nema respekt“ a tchyne na to akorat „vzdyt ona vubec nevi co ji rikas“ Neasi.
nebo jak jsem tu jiz psala, ze ja ji moc nenosila jako mimco a i skrz to byla snadno odlozitelna. A neni moje zasluha, ze jsem ji presvedcila abych mela volne ruce, proste nebyla tak kontaktni a ja jsem toho vyuzivala pro vzajemny prospech. ![]()
My dnes asi nejlepší noc, co jsme kdy měli. Usnul v 20:00, pak se ve 2:00 probudil na dudlík a spal dál až do 6:30
no ale má velkou rýmu a je strašně ukňouranej. Včera i dneska neustále kňourá nebo se vzteká. Uklidní ho jen, když si ho vezmu na ruku. A jako jsem zvědavá, jak ho budu nosit, jestli znovu otehotnim. Asi snad jedině v nosítku ![]()
@MILINKA35 Hugi spí ve své postýlce od narození. Do postele si ho beru maximálně nad ránem anebo když je nejhůř a nemůže usnout. Ale jak usne, přenáším ho do postýlky.
U nás jsou ty noci bída, ale teď i dost knoura, tak mu možná někdy vylezou už zuby
ja už nepočítám, kolikrát jsem vzhůru, to už nemá smysl
to je jak kdy, vše dělám stejně a ty noci jsou různe..
už mě bolí zada, jak se ani nehnu v te posteli a dneska se mi zdálo, ze padá, takže jsem ho chytla (reflex) a vzbudila ho..
Ja se tak bojím, aby nespadl..už mi to leze na mozek, přitom, jsme oba z každé strany a zepředu je tehotensky polštář..
@TerezkaSt Parky jsem se bala kupovat hodne dlouho! Nekdy jsem nevedela jak to rict kolik jich chci
Ale ty navleky jsou dva ![]()
No jasne, proste jsi vyuzila povahu ditete a obe jste spokojeny. Prece ji nebudes nosit kdyz o to nestoji. Ja kdybych toho svyho nenosila, tak se proste uřval.. ted se zas nosit vubec nechce, celej den lozi po byte.
Koukam ze tchyne krom jineho nema ani smysl pro humor ![]()
Ahoj holky Moc děkuji za tu radu s bachovými kapkami Jsem rozhodnutá je pro emču pořídit dokonce snad máme paní která se tím zabývá asi dvě ulice od nás tak Moje cesta povede tam. Ještě jsem teď měla taškařici s naší chůvou která je po úrazu takže jsem narychlo pěkně z dovolené sháněla jinou, která by byla schopná a ochotná hlídat má přijít v pondělí já mám do toho hned meetingy tak jsem zvědavá jak to holky dají.
Jinak s partnerem ted teda hrůza už je z malý úplně vyřízený říkal že vůbec neví proč jsme si ji pořizovali tak demonstrativně odjel celý den na výlet někam do hor Ostrova A nechal mi ji na krku jako bezva…No co na to říct že? Jakého jsem vybrala tatínka pro malou Takového má… Jinak u nás spánek na dnešek kupodivu docela dobrý a video případné hyperaktivity rozhodně natočím jen teda v ten moment úplně nevím jak to budu zvládat když Emča dostane ten svůj záchvat tak mám co dělat abych jí udržela natož ještě spouštět video ale už nás znají v celém resortu když kamkoliv vcházíme tak Emča okamžitě spouští nepřeslechnutelný jekot který proměňuje do řevu křiku a jiných rozkošných akustických zvuku.
Ad povaha Já upřímně nevím na druhou stranu My jsme oba s partnerem hodně aktivní možná také lehce hyperaktivní tak zase v tomhle to mohla zdědit po nás asi bych řekla že jsme oba celkem cholericky a takze se vlastně není moc čemu divit jen já s tím prostě neumím pracovat a partner už je fakt asi na děti starý tak nemá nervy trpělivost Ani nic jiného.
Do toho teď blbne i starší dcera takže kombinace urvané mimino a pubertální dcera je na moje nervy jako dělaná mám dokonce několik dní zalehlé ucho nechci to tedy přičítat tomu křiku Ale možné je všechno na druhou stranu všichni máme rýmu asi nějaký zánět dutin takže cesta domů bude jistě povedená No holky tolik od nás ![]()
@sofie_13579 drž se ✊ nám pomohlo se odstěhovat a muž funguje teď už perfektně. Teď už vidí, že co zvládám, zvládám. My jsme taky hodně aktivní, ale u nás to byl i skrytý stres. Byli jsme oba hodně nervózní. Je škoda, že tě chlap takhle v tom nechá a ještě ti řekne, pořizovat si mimčo. To je smutný na obě strany a to kombo se starší. Drž se, drž ✊ ✊ ✊ s malým jsem jezdila po 6ti neděli všude, zvyklí na lidi, takže do obchodu nemám strach. Usmívá se na lidi. Když ho nic netrápí bobka. Na střídačku to jsou zuby. Má to natekle a vrchní se zastavili. Pak pořád vyolazuje jazyk a vše chce ochutnávat 🤦 teď si nedokážu představit ještě jít do práce
všichni, co pracujete, máte můj obdiv. Je mi 36 a první dítko a ještě by jsme chtěli druhé. Ale to se uvidí, jak se povede.
Mně se zase všichni ptají, jak muže byt tak vesele miminko tak ukňourané, když všechny fotky, co mám, jsou usměvavé 😁 já vzdycky dělám opičky na nej, jen aby se usmál a já ho mohla vyfotit 😁
@sofie_13579 Devce zlaty, tyo drz se. vzdycky se to tak hloupe vsechno sejde. Ty hysteraky musi byt strasne narocny. Ja jsem byla vyrizena i z ustavicnyho knourani, z vriskotu by me svihlo. Meli jsme strasnou krizi, vsichni ve stresu. A pak jsem onemocnela a tri dny jsem nemohla vstat z postele, fakt jsem se asi zhroutila. Prijela mi pomoct segra a manzel se zapojil a ted dost funguje a mame doma uplne jinou atmosferu. A mimco sice v noci nespi, ale pres den je zlatej.
To je skvely, ze mas pani na Bachovky takhle blizko. Urcite za ni zajdi, vsechno popis, ona namicha neco miminku i tobe. Mozna to je placebo efekt, ale u nas vzdycky pomohly. Uz to ze jsem si rekla “uf, ted uz bude lip, kdyz mame ty bachovky” proste pomohlo ![]()
@kambalaka Ja ho obcas i natocim nebo vyfotim kdyz rve a knoura a vzteka se. Ale pak to smazu ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat