Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No u nás se chodí spát v 19,30.Déle nevydrží a stejně vstává v 6.I kdyby šla spát později. O půlnoci mléko a hned usne. Někdy chce ještě jednou kolem 4-5,ale většinou už ne. Ráno spí pravidelně od 9-11 a pak od 13-15 h.
Ahoj holky u nás chodí spát kolem té osmé ale začala vstávat tak třikrát za noc o půlnoci ve 2:00 a ve 4:00 ráno v 7:00 obvykle vstava, dneska teda spala až do 8:00 to jsem úplně koukala šli jsme pak hned na snídani jen teda dělá pořád šílené scény a připadá mi - je to jako blbý takhle psát - ale fakt trošku hyperaktivní Nemáte někdo třeba nějaký odkaz na to jak v takhle malém věku zjistit případnou hyperaktivitu? Já když to tady srovnám s ostatními miminky vím že se to nemá tak prostě ta Emča je neskutečně aktivním a nebo nevím jak to napsat ona fakt si třeba ani nelehne na nás když jí chováme pořád rozhazuje rukama nohama a je taková jako naspeedovaná… Říkala jsem si že večer jí budu dávat nějaký ten čaj na dobrou noc to jí uškodit nemůže a třeba bude malinko klidnější aspoň v noci
No nevím asi s tím jen utěšuju a navíc je fakt že je to i ve mně já to srovnávám se starší dcerou a ta byla zase opačný extrém - takový ten Tichý introvert to emma rozhodně není.
@kambalaka držím moc palce a teda máš můj obrovský obdiv že takhle jdete vědomě do dalšího miminka u mě je naprosto jiste, že žádné další nebude já bych to nedala fyzicky psychicky asi ani emocne jsem poměrně dost vyřízená uz ted a partner ještě víc si myslím
![]()
@Ráďa 25 Tyjo, 4 hodiny spánku denně? To bych si pískala, Hugís vydrží přes den i 5 hodin bez spánku - no problem. Dneska vstával před 7 a usnul až teď po 12. U nás je to 1/2-1hod spánku denně. Když je to 1,5hod, tak vyvěšuju prapor. To toho stihneš i dost udělat přes den, já nestíhám skoro nic. Když kňourá, chodím s nim s kočárkem ven, takže to doma nic neudělám. Má teď ale nějaké knourave období zase. Tak nevím, jestli ho trápí ta jeho rýma nebo konečně už ty zuby… ![]()
Včera na cvičení zase si všechny děti hrály a Hugís se držel u mě a hračky ho nezajimaly. A jakmile se na nej někdo cizí podíval nebo nedejboze se přiblížil, tak začal hned bééé. Já mám fakt ukňouraný, nespokojený a nespolečenský dítě 😁 já když vidím ty ostatní veselý děti, jak je rodiče musí krotit, aby těm druhým dětem třeba nevypíchli oko, tak to u Hugíse nehrozí. Ten tiše pozoruje ostatní s dostatečným odstupem a je zaprdnutej a ani se nehne 🙈 😁
Příspěvek upraven 28.09.22 v 13:23
@sofie_13579 já jsem taky vyrizena, ale nás tlačí čas a manžel po 40tce uz dítě nechce. A já jsem vzdycky chtěla 2 děti. A jak říkají naše maminky: “My jsme navíc ještě praly pleny a denně vařily”. Já taky nechápu, jak to dělaly 😁
@sofie_13579 zrovna včera jsem u jedné četla, ze u těch miminek to nejde poznat, má holčičku a ve 3 letech šla na EEG a z toho zjistila, ze má ADHD hodně se budila od mala a má scény vzteku, takové záchvaty..tak jsem nad tím taky premyslela..kamarádka má holčičku 2 roky a hrůza, nespi, řve, jeci, vzteka se, Ikdyz je nemocná, nevydrží ležet, celkove spi hrozne málo..ale ja taky moc nespala a taky jsem dělala takové scény (dává ty Bachovy kapky, ale to asi není úplně pro miminka) a přijdu si v pohodě
, ale taky mě to napadlo..Mareček nespi..jen než jsem šla včera spát tak se vzbudil 4×, pak do 2 byl vzhůru skoro porad a vstaval v 7..ale budí se co hodinu dvě, ale přes den je v pohodě a teda aktivní není, ale prý i jsou různe druhy toho ADHD
takže jsem nad tím včera taky premyslela.. @kambalaka Mareček taky nespi a buď s nim musím ležet nebo byt extrémně potichu, dělám buď večer nebo když si chvíli hraje, na cvičení někdo na něho promluví a taky natahuje..a dneska je extrémně protivnej, takže něco na moje nervy ![]()
@sofie_13579 @Petrussee Můj syn byl taky hodně živý dítě, ale on zase dobře spal a spí dodnes.Ale mezi spánkem se teda nezastaví. Pořád mluví a něco dělá rukama. Učí se v rychlosti a ve spěchu. V druhé třídě nás poslali, že prý ADHD, ale nic nenašli. Dcerka zas špatně spávala a spí špatně dodnes. V noci má hodně živé sny.Ze spaní mluví, řve a někdy si stoupne a povídá si s někým-někdy to je jak z hororu
Ale je soustředěná, klidná.
Myslím, že Anička bude hodně živé dítě, ale určitě bych hned nehledala problém. To bych řešila až tak ve škole.
Daleko horší je autismus, tam už jsou náznaky v dětství, děti nemluví, nesmějí se, nemazlí se, vztekají se a vyžadují stále stejné věci. U kamarádky mají chlapečka a ten teda má i v 8 letech plínky. @kambalaka tak asi nebude mít rád víc lidí pohromadě. Bude spíš samotář. Většinou pak pomůže najít si mamku s mimčem, když se budou často vídat, zvykne si.
Malá chodí spat mezi 18:45-19. Kolem pulnoci -1 se vzbudí na flasku a pak většinou do 6:15-7 spi když je dobra noc. Dva dny zpět se Ale vzbudila v 22 a nespala do 2 do rána
nějaký erupce asi
teď je zrovna lepší období na spaní tak čekám kdy se to pos.. ![]()
Během dne vypije cca 350-400 ml vody. UM má před spaním a pak v noci. Pokud vstává brzo tak má menší dávku UM dopo na svacu. Sama se odstavila tak před 3 týdny - během dne už neměla vůbec zájem ani když sem nabízela tak si cucla 10 sekund a nic. Jídlo u ni vede
v noci sem pak začala dávat UM ze třeba bude dele spát a u nás to zabralo protože se fakt napije a usne. Když sem kojila tak ji to hrozné rychle uspalo takže se moc nenapila a za chvíli měla zas hlad. @kambalaka Držím palce! ![]()
@Ráďa 25 dekuju, nebudu to teď řešit a stresovat se, snad se srovná ![]()
@sofie_13579 a nechces sem treba hodit videjko? Jen by mne zajimalo jak se dle tebe projevuji hyperaktivni projevy, ale jinak se pridavam i jako nezkusena k ostatnim damam, ze se to projevi spis az pozdeji. Kazdopadne smekam, ja bych na cile dite asi nemela. Jsem dost v soku jen kdyz se trhne muj flegmous nebo prudi ze spani.
Treba te fakt jen udivuje ten kontrast. Podle mne to tak kontrastni bude mit @kambalaka s druhym ditetem. Bude to klidas co si bude hrat sam v koute s tkanickou od teplaku a ustele si i na podlozce s akupresurnimi hroty. S trochou nadsazky pak rekne rodicum „my se tu oba pohlidame bezte do sauny“ a pan Hugis smekne nad skvelou peci pani Hugisove a bude si gratulovat, ze jeste to druhy dite dopadlo.
![]()
@TerezkaSt jezis ty jsi zlatá
přesně tak si to říkám, ze to druhé bude za odměnu a třeba se byť i na malinkou chvilku spolu zabaví, třeba na sebe budou jen koukat a bude to fajn. Zase si myslím, ze je lepší si to odbýt rychle za sebou. Budou mít i blíž k sobě. Ale představa, že mi první dítě odroste a jsou mu třeba 3 roky a začíná být trochu samostatný a v tu ránu se vrhnu zase do pekla s dalším dítětem? 🙈 😁
@TerezkaSt
tkanicka od teplaku a pan Hugis
Celkove krasny rozbor ![]()
Joooo “dite za odmenu”.. Prvni byl strasnej nespavec, hyperaktivni.. byla jsem si jista, ze jestli budu mit druhy dite, tak to bude klidnej spavec za odmenu. Pak jeste ty tri potraty, tak to bylo jisty
Mno, rok jsem nespala, kdyz vstavam 7× za noc tak mi to prijde dobra noc.. tak nevim kde soudruzi udelali chybu ![]()
@Bjetuš třetí bude určitě hodný a spat
(trochu vtip), taky nespim, ale je pravda, ze ja nespala a bracha spal, takže máma s nim měla pohodu…ale asi je to o štěstí
dneska jsem usnula s Mareckem, stejně mě chce u sebe a tím, ze mám jen jeho, tak holt budu chodit s nim..protože na dnešek noc hrůza a půlku dne knoural, brecel.. ![]()
Nicmene, ja jsem ted z Mikeska nadsena, protoze noci jsou sice porad pekelny (prisuzuju je extremne pomalymu rustu hornich zubu, uz tam jsou nekolik tydnu videt tesne pod dasnema a ne a ne se prorezat
), ale pres den je vetsinou zlatej. Uz suverene leze po kolenou po celym byte (zrovna jsem mu koupila ty neklouzavy navleky na kolena
) a tak si tady lozi a zkouma a kdyz je doma starsi bracha, tak jde proste za nim do pokojicku a bud ho pozoruje nebo si hrajou spolu nebo si tam neco dela. To je pro me uplny nebe, ze na me celej den nevisi a neknoura. Nevim jak dlouho to vydrzi, ale ted si to uzivam.
@sofie_13579 To nemusi byt hyperaktivita. Jak pisou holky, u takhle malyho miminka se myslim nepozna. Mikulas se taky nezastavi. Nedela teda asi takovy sceny jaky popisujes.. ale kdyz je vzhuru, tak je porad v pohybu, porad si ted kleka, stoupa, nezastavi se.. vidala jsem miminka jak proste lezi na dece, prevaluji se z boku na bok a zkoumaj nejakou hracku. To u nas nikdy.. I kdyz je unavenej, neumi se pritulit, pomazlit, odpocivat. Ale starsi byl taky takovej a vyrostl z toho. Porad je hodne v pohybu, ale mazlit se zacal, umi sedet a soustredit se, ted zvlada skolu. Davala jsem mu Bachovy esence na zklidneni, jak o nich pise Petruse. Jsou i pro miminka.
@kambalaka no ja si primarne vzpomnela na tu hlasku tvyho manzela „Proc mit druhe dite kdyz nezvladas to prvni.“ nebo tak nejak, proto ho tu ted vsechny vidime cerne.
Deti se nemusi mit k sobe a muze to byt dost narocne, ale spis to bude jak jsem psala. Schvalne se vsadime a kdybysme se tu pak nevidely, napis mi to do zpravy. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat