Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@TerezkaSt musí mít druhé vzprimeni, aby lezla..plazeni není vývojové stadium, nějaké deti to dělají, aby se dostali dopředu nebo když mají špatně zpevnenou nějakou část tela..pokud nemá druhé vzprimeni, šla bych na rehabilitace, kamarádky malej se plazi..nebo teda nějak pohybuje dopředu, ale je hrozne u země, je mu 10m a teď to dohánějí rehabilitaci..lezení je hodně důležité, neměli by to vynechat, jde s nimi cvičit, Mareček má druhé vzprimeni, peruje na čtyřech..měli by lezt od 9-12m, pokud se nerozleze taky to budu řešit, už jsme na rehabilitace chodili, když byl miminko..asi 4m, aby nebyl u země..posílám fotku druhého vzprimeni..ale s dedou super, Mareček taky má dědu moc rad, ale neumí to říct ![]()
Příspěvek upraven 24.09.22 v 11:49
@Petrussee Anička leze po 4 jen když se jí chce
Když se potřebuje dostat daleko, tak se plazí, asi jí to víc vyhovuje.
Syn nikdy nelezl. V 10 m. už chodil a nikdy to nikdo neřešil. Žádné následky nemá, sportuje a má krásné držení těla.
Myslím, že se to teď všechno moc řeší ![]()
@Ráďa 25 tak dříve se to neřešilo, teď se to řeší, pak proste později všechny bolí zada a tak..přítel taky nelezl, začal brzy chodit, měl krive nohy…uvidíme, jak se to projeví v pozdějším věku, ja mám první dítě a opravdu většina mých kamaradek včetně mě chodili s dětmi na rehabilitace a více se to hlídá..sleduju spoustu fyzio stránek a tak, jiná doba
..ale i na cvičení se snažíme motivovat děti k lezeni..ale to pak si všimne i doktorka, teda měla by ![]()
Ahoj děvčata, taky máte někdo mezistadium mezi miminkovským kočárkem s korbou a sporťákem? Já vozím pořád v kočárku s korbou, ale malá si mi v něm kleká a dnes si dokonce i stoupla
. Péruje a vesele se rozhlíží kolem. Do sporťáku jsme jí zkoušeli dát zatím jen jednou a moc se jí v něm nelíbilo, hlavně jak tam byla přikurtovaná pásy, nedokážu si teď ještě představit jí v ní vozit… Většinu času je v kočárku na bříšku nebo klečí, až když je hodně unavená, sama si lehne na záda a usne. V tom sporťáku nevím nevím, jestli by neměla tendence se nějak přetáčet.
U nás se plazíme, ale i klekáme (pérujeme) a stoupáme.
Malá už má čtyři zoubky a vypadá to, že další dva jsou na cestě. Noci jsou divoký.
Jinak teď řeším, jak/čím malou na noc přikrývat. Ona nám cestuje po celé posteli (mezi mnou a manželem), chvíli je na boku, pak zas na zádech, pak zase na břiše atd. Spací pytel asi nepřichází v úvahu, do deky se zamotává a pak jí to probudí, z peřiny se odkope.. Tak to řeším tak, že jí prostě víc oblíkam, spinká v overálku s dlouhým rukávem a ponožkách zatím.
Na noc dáváme Muumi plenky, jsou super a vydrží bez problémů celou noc.
Snažila jsem se poslední dny dávat malé jídlo do ručičky, aby se najedla „sama“, ale ona třeba křupinku vezme do ruky a tam jí drží a žmoulá tak dlouho, až je z křupinky pucek
. Občas si třeba lízne, ale jinak nic.
Z kousků mám ještě obavy, začala se nám dávit jablíčkem, to mě málem odvezli. Já z toho mám možná regulérní fobii, máme v okolí případ dítěte udušeného bonbonem a dospělého zase rohlíkem.. já chytám paniku už když někde kolem mě vykašlává dospělý člověk, natož dítě..
. Snažím se to nějak překonat, ale…
. Vy co dáváte už kousky, co třeba dáváte?
Ahoj holky, tak se hlásíme
už jsme tak nějak zabydlený, jen poslední dodělávky
Ell je teď taková protivná, pořád by spala nebo se chovala, ty zuby jsou děs 😅
@Petrussee jo, dřív se to neřešilo a jak taky maj fyzioterapeuti práce nad hlavu žejo 😅 já jsem taky s Elli chodila preventivně na fyzio, ať vim, že jsem nic nezanedbala ![]()
@Sissela my zatím deku, ale taky se hned odkope, koupila jsem teple pyzamko
, taky je s nami v posteli
@Nikča2020 přesně tak
, nás stěhování i zuby ještě čekají ![]()
Ahoj holky zdravim z dovci, je to tady fajn ve smyslu ubytka, jidka, plaze a starsi dcery. Emma jeci porad stejne, partner des bes byt tady dele tak jdeme od sebe.
@sofie_13579 my jsme si s Mareckem dovolenou teda taky neužili, ale spíše prudil on než přítel..ale dovolená to nebyla, držte se
@Sissela
A jablko si dávala dušené nebo normalne tvrdé? Naše malá měla rada okurku ale co má zuby tak vždycky ukousla velký kus a nedokaze to ale pokousat tak potom neví co s tím..
Já třeba dávám všechno co má měkkou konzistenci a je schopna to rozkousat i bez zubu, ostatní věci chvíli podusim. Takže testoviny, chleba, masozel karbanatky, banan, maliny atd. To dávám normalne. Hruška pokud není vyloženě prezrala tak dusim stejně jako jablko, mrkev. Batat třeba radši pecu než vařím, protože když ho chytí tak se hned nerozpadne. ![]()
@sofie_13579 a kde jste te, tak uzivejte a snad budete v pohode i s malou. U nas je taky zamraceno. ![]()
@Sissela on je i spaci pytel na nohavicky. Takhle v posteli neporadim, ale mne se v postylce osvedcuje rozvazane hnizdo a prave spacacek. To teda dostavam kopr, ze se mala nemuze hybat, ale v noci je snad to nehybani zadouci?
Kdyz je v postylce u mamky bez hnizdecka a spcaku tak taky dost cestuje.
Kousky asi tak jak pise @motivi odhadnout konzistenci. Mala treba hur snasi tekutiny kde jsou kousky nez kousky a kasi samotnou.
chleba, okurka, hruska na pohodu. BLW jako takove si moc u nas predstavit neumim.
@Sissela ja davam vsechno. Jako fakt
Nesolene, ale to co jime my ma i Sven. Treba dnes - snidane tvarohove wafle, pak jsme byli cely den venku takze ujedl segre croissant v kavarne, ode me k obedu kousek (kus!) hoveziho brisketu a pecenou zeleninu (mrkev, petrzel, bila repa myslim to byla), pak doma meloun a k veceri kvaskovy chleba s tunakovou pomazankou (pro nej tunak, cream cheese, citronova stava a trocha pazitky), rajce a okurku. Je nonstop jako prase protoze nesnasi bryndaky a vsechno ji sam rukama. Ale chutna mu a bavi ho to, evidentne rad zkousi nova jidla a je to fakt labuznik. Na lzicku mi kasle, to projde maximalne tak vyvar nebo kase s ovocem nasi oblibene kavarne, uz ani moji domaci nechce. Dcera pro zmenu nejedla vubec, do roku a pul jen okurky a kojeni a doted je extremne vybirava a nejradeji by zila ze vzduchu, takze jsem za jedlika fakt rada.
@TerezkaSt
Kdo Ti říkal, že se ve spacím pytli nemůže dítě hýbat?
Ell se v tom hýbe úplně normálně, i si v něm sedne a stoupne a to nemá ten nohavičkový ![]()
@Nikča2020 tak moje dite tedy ne nebo mate nejaky o dost vetsi nebo to pouziva sama jako vymluvu, ze se hybat nemusi ![]()
Jak jsme narazila na to lezeni. Mala nemena tendence na to z plazeni prejiz na lezeni, ikdyz vzprimeni ma v klidu dobre. Dnes to podporilo kdyz jsem ji nahou rozdovadenou mrskla na gauc - najednou sla na kolinko a hazela salta. Bud to proste vezi v tom, ze je lina a opatrna nebo nevim. Asi to z ni nevynutim.
Trápí nás rýma
u utírání nosu má šílený hysterák. A o odsávání ani nemluvím. Do půlnoci řvala, pak se budila každou chvilku.Na odhlenění dávám hedelix.No snad to brzo přejde a já se trochu vyspím.
Už mám nakoupené oblečení na zimu a objednala jsem jí i krásnou háčkovanou čepici. Jen ještě nevím jaké boty. Máme spoustu teplých capáčků. Ale jak to tak vidím, budeme brzo chodit. Jaké dělají nejmenší boty?
Jo a do fusaku se mi nevejde, máte někdo zkušenosti s nepadací dekou? Nebo je do sporťáku lepší deka normální?
A když jsme u té zimy, tak u nás bývá hodně sněhu, takže jeden s dárků na Vánoce budou boby pro miminka ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat