Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka to neni uplne pravda. Barta ucim spat celonocne od mala, v postylce a rozhodne bych se teda neopovazila rict, ze to tak funguje nebo musi u vsech. Dokonce to tak czdy nefunguje ani u Barta. Spoustu veci co se naucil jako mimino, jakoby ted uz davno neznal, pritom nase ritualy jsou stale stejne.
To ze spi v postylce teda spis prisuzuju jeho povaze nez svymu umu k uceni samostatnosti, ma rad svuj prostor.
Příspěvek upraven 21.09.22 v 10:24
@Bjetuš ja taky mam vzdy aspon dva, ale Bart chtel proste ten jedne oblibenej ![]()
@kajka kajka u nás je to úplně stejný..uvarim, vyleju, snad kojeni do roka vydrzime, pak se uvidí, někdo přechází na normální mléko, ze to děti nechteji
většina končila kvůli zubum a kousanim, ale nějaké děti nekousou..tak uvidíme, dokud tam něco je, držím
@Bjetuš mám to stejně, taky kojim na žízeň, ale chce jen doma, tak když jsme doma dávám častěji a i na usnuti..doktorka říkala, ze vypadá dobře, kdyby měli žízeň, tak se snad napijou
ja mám 48kg takže jsem dlouho řešila, jestli mu to stačí, má dost a tak..
takže úplně chápu..přesně na naše noci, noc dobra..dudlik mám taky druhy v posteli radši
@sofie_13579 my se tak různe stridame, když mi nebylo dobře, spala jsem na gauci, když se chce vypsat přítel je na gauci nebo spíše spolu všichni, ale asi nejlépe spi, když necítí mě, ale je to malý rozdíl, tak se stridame podle potřeby, ať to ucho nic není a užijete si dovolenou 🙏 @kambalaka nám se to mění, podle toho jak potřebuje, dříve jsem dala do postýlku a usnul sám, teď si k němu leham do postele, on mě různe tahá, kroutí se, cucne si 🐐 a pak se nějak unavi..takže teď máme aktivní usinani, ale nevadí mi to..dneska dopoledne spal v kočárku, když je čas spaní, tak tam usne ![]()
Hugi vstával dnes v 6:30, ale cele dopoledne nespal. Byla jsem s nim i venku v kočárku na čerstvém vzduchu, ale kolikrát se mi stane, ze dopoledne proste už nezabere. Usnul po obědě a to jsem mu fakt řekla “Konec srandy, jdeme spinkat, maminka si chce taky odpočinout”. A bylo teda aktivní uspávání, jinak by ten rarach řádil dál, v postýlce mi rozvázal všechny mantinely a tahal za kolotoč 🙈 😁 takže jsem ho musela vyloženě na ruce udyndat (ale nedělám to často) a teď se chystám natáhnout taky. My už máme jen 1-2 spánky denně a čím dal častěji už je jen ten 1 po obědě a to podotýkám, že večer usíná mezi 19:30-20:00. A máme teda režim, na tom si trvám.
@Petrussee ono to mliko vubec nezalezi na vaze matky, me to taky hapruje a to mam vic jak 2× tolik co ty. Pry je mliko pořád stejný, jen si to proste vezme z tela ty zensky a chybet to bude ji. Ukaze se to pak na vlasech, zubech…Tak hodne suplementuj, at jsi v cajku ![]()
@kambalaka a tobe se nekdy stane ze ti Hugysek sam od sebe usne, jakoze taky na netu vidim videa, ze deti proste nekde odpadnou a usnou, ale to se u nas nikdy nestalo. Vzdycky ho proste musim uspat, jinak by jel asi nonstop, s revem z pretazeni, ale jel.
Bart si stale drzi sve tri denni spanky, chtela sem mu to osekat na dva a vynechat ten posledni (ten ma beztak jen max 20 -30 min), ale je v pozdnim odpoledni jak vred… vecer taky chodi max v 8.
@kajka kajka jeee tak to je dobre, co jsi na ucho dostala za leky?
![]()
@kajka kajka vlasy mi hodně padaly, teď už lepší, zuby zatím dobrý..ale berou to z nás no..mas pravdu..Mareček má 2 spanky, jeden mezi 9-10 a druhy kolem 2..a chodí podle toho v kolik se vzbudi..včera šel v chvíli po 7, protože vstaval ve 2 odpoledne..bylo to posunuté, jinak chodí kolem 8 cca
@kajka kajka rozhodne teda nikde nedopadne při hraní, musím ho dát cíleně spinkat a uspat ho. Většinou jak začne kňourat a být nespokojený nebo se šudlá, tak začínám uspávat. Lehnu si k němu na gauč a uspávám.
@kajka kajka s tim navyknutim je to pul na pul nebo taky poslouchat ty potreby ditete. Jako u nas s nosenim, ja ji moc nenosila odmalicka a ona to nevyzadovala. Jak neco povyrostla a zacla videt tak tu potrebu zacala mit a prihlasi se o ni. U spanku zas nikdy jsem ja neuspavala na sobe - nevyzadovala to. Ostatni mi zas tvrdi jak je to dulezite. Proti hodne kontaktnimu rodicovstvi nic nemam, jen to delam pro vzajemne dobro.
@kajka kajka píše:
@kambalaka to neni uplne pravda. Barta ucim spat celonocne od mala, v postylce a rozhodne bych se teda neopovazila rict, ze to tak funguje nebo musi u vsech. Dokonce to tak czdy nefunguje ani u Barta. Spoustu veci co se naucil jako mimino, jakoby ted uz davno neznal, pritom nase ritualy jsou stale stejne.To ze spi v postylce teda spis prisuzuju jeho povaze nez svymu umu k uceni samostatnosti, ma rad svuj prostor.
Příspěvek upraven 21.09.22 v 10:24
Souhlasim. Je to hodne o diteti, rodic muze do urcite miry neco ovlivnit, ale hlavne se to strasne meni. S sestiletym synem uz se usinani menilo asi dvacetkrat, prestoze je rutina porad stejna. Ma obdobi, kdy nas tam chce az do usnuti, obdobi kdy chce byt sam, obdobi kdy usina u pohadky na cd, obdobi kdy potrebuje ticho..nekdy potreboval pred spanim zklidnit, jindy se vyblbnout.
Ahoj holky, moc Vás zdravím! My žijeme trochu v chaosu, stěhujeme, mám pocit, že jen uklízim, uklízim a uklízim 😅 do toho má malá rýmu a rostou zuby. Ale snáší to skvěle, jí je fakt jedno kde je, usíná úplně v pohodě, takže to jsem hrozně ráda
Ell teda nemá problém se spánkem od malinka, hlavně s nočním. To prostě dáme do postýlky a spí. Jen ty denní spánky měla občas zvláštní, ale i to se pak ustálilo
Jakub teď třetí den rýmu, od včera mu leze teplota na 38,3. Tak je nesvůj. Málo jí, skoro nepije, jen hučí. Spánek taky blbej, je teď takovej chovací mazlicí. Tak jsme grogy celá rodina. On z nemoci, muž se po noční nevyspí už druhý den. A já melu už jen ze setrvačnosti
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat