Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Ráďa 25 oni řvou vždycky u toho vysavani, Mareček taky, ale jinak to proste nejde
on se úplně pere, držíme ho oba a máme co dělat…ja mám roustouci fusak..takže teď má podzimní, pak zimní a oba mu jsou..boby mě taky nepadly, ale u nás tolik sněhu není
![]()
@TerezkaSt moje chyba, já zapomněla, že dělají pytle i jako na velikost přímo
my máme pytel do 24 měsíců, takže je delší ![]()
@Ráďa 25 jeeej, tak ať je Anička brzo fit! Odsávání známe, Ella taky první dny ječela, ale pak už ne, asi pochopila, že to neděláme pro vlastní potěšení 😅
@Nikča2020 taky to byla hloupost porizovt mensi, takhle by stacil jeden 4ever. Ale pro nase ucely zase ne tak potrebny. Ja jsem treba byla rada za zavinku ikdyz kratce a spousta mne rikaly, ze ji nepotrbovaly.
U nás rýma také. Odsávat nechce a řve. A co mi teď poslední dobou dělá, když ho kojim v leže večer tak se přetočí z boku na břicho aniž by se pustil 🐐 a peruje u toho. Asi budu mít kozy vytahany o číslo z toho. Když ho otočím na bok tak se vzteká a prostě musí bejt na břiše s hubou zabořenou mezi postel a 🐐
Tak u nás by hnizdecko už dávno neprošlo. Hugi rád spí na jednom nebo druhém boku a neustále se přetáčí.
My máme taky rýmu a odsáváme. Docela je to v pohodě, já na nej při tom mluvím a většinou se to obejde bez scén. Kolikrát se i začne smát, když to na něj vytáhnu 😁
Jinak okoukla jsem jen tak pro zajímavost nějaké školky (vím, ze je ještě brzo) a okukuju tam hlavně jidelni lístky a to je teda katastrofa. Člověk se doma snaží dostat do nej co nejvíc zeleniny, vybíráme mu dost často i bio, pak ze skleniček, aby to měl pestrý, tak batáty, quinou, a lilek, cuketu, na chleba namazat avokado a ja nevím co ještě, no a pak půjde do školky a v pondělí je k obědu rýže s UHO, v úterý brambory s UHO a ve středu těstoviny s UHO…? No to by mě šlehlo ![]()
@Sissela Neboj, pokud se ji ve sportaku nelibi, nelamej to pres koleno, Barta jsem zkousela v sedmi mesicich, to prorval dve prochazky, tak sme se vratili k houpaku s korbou, tam jezdil na ksirech a ted pred dovcou na Sumavu jsme zas zkusili sportak a uz dobry. Asi to chce cas. Je to pro ne neco jinyho nez korba. Jinak s tim dusenim se ti nedivim, malej uz taky davil a ja mam nervy uz z toho…metoda BLW proste neni nic na moje nervy.
Jinak Bart co se ochladilo spi ve spacim pytli. Nelibi se mu to, hure se mu v tom hybe ale ma smulu, protoze se odkopava a na zimu buh vi jak to bude s teplem, potrebuju proste, aby byl nauceny na teply pytel. Ja se taky musela naucit spat v teplem pokoji kvuli nemu, kdyz byl maly
![]()
Pri jidle krmim vse lzickou nebo mu davam kousky rukou, on nema zatim aspiraci na to se najist sam. Max mu dam nejakou susenku, nedavno sezral celej kornout od zmrzliny. ![]()
@Logodice au
Mareček se taky otáčí, ale 🐐 neudrží, taky kojim vleze
@motivi To jablko jsem dala tvrdé, zkusila jsem jí ho dát do ruky a ona ho zprvu tak ožužlávala a pak nakousla a ten kousek se slupkou pak zaskočil
. No, poučila jsem se, lepší je to jablíčko na kousky povařit doměkka…
A ty kousky dáváš do ruky nebo krmíš sama? Naše malá když jí dám to jídlo do ruky, tak si s ním spíš tak hraje, než by jedla
.
@Latty Tak to je super, že už jí všechno, dost se usnadní příprava jídla a ušetří čas, že?
@kajka kajka Jj, rozhodla jsem se nechat hluboký kočárek s korbou, jak to půjde nejdýl, sice jsou ty cesty teď takový dobrodružnější, jak se mi z něj rozhlíží kolem, ale lepší, než jí zatím nutit do sporťáku, asi k tomu musíme dozrát
. S jídlem to máme stejně - krmím lžičkou nebo dávám kousky, k tomu teda občas dávám i kapsičky, což mi jí úplně nejlíp
.
@Logodice Naše malá dělá to samý, někdy si i rovnou klekne a „zakousne“ se do 🐐, pije a u toho péruje na kolenou
.
@kambalaka tak tady se asi nic nezmenilo, kazdopadne snidane a vecere jsou na tobe, spis aby si pak na tu stravu takove dite zvyklo a nebo to nejak kompenzovat ![]()
A propo stravovani. Dneska jsme tchanovce pozvali na obed. Nejdriv vyvar se syrovym knedlickem, na to ona, ze jestli jsem delala - ne, kupovany, ze pry toto NORMALNI domacnosti delaji doma a ona to jist nebude. Pak rikam, ze mi vyvar zbyde jeste pro malou na zitra a vyvarim ji v tom repu a ona, ze preci neni prase aby jedla druhy den stary jidlo. Nacez jsem ji rekla, ze vyvar vydrzi v lednici treba tydem a moje babicka si vyvar zavarovala (jako huspeninu) a pokazdy jen rozdelala nudle nebo nocky a ona na to „FUJ!“. Jako sorry, uz jsem se fakt neudrzela a rekla jsem ji, ze je nesnesitelna a at si svyma blbyma poznamkama sikanuje jinou snachu. Zablokovali si mne oba dva na whattsappu, takze me romanticke predstavy o hlidani jsou ty tam. ![]()
@TerezkaSt tak takovýhle poznámky bych taky neustála teda
nevidím nic špatného na tom jist jedno jídlo více dní. Jíme to i my, tak co by dítě nemohlo? Zkažené to není. Mně by si to asi nikdo říct nedovolil, protože já jediná z naší domácnosti vařím 😁 moje mamka je ráda, ze dá kuře do trouby a tchanovce nemám
@Sissela joo tak to chápu zes potom měla strach když ji zaskocilo. Ale fakt ze jak budeš dávat víc a víc kousku, tak ze začátku se třeba bude častěji davit, ale za par dni už bude jist bez problému. Fakt, u malé sem viděla hrozny pokrok i co se tyče motoriky. Takže když se začne davit tak nepanikarit ale nechat ať si s tím poradi
nastudovat kdyžtak první pomoc ať ses vklidu ![]()
Já to třeba nakrajim na mesicky a to podusim a pak ji dávám cely ten mesicek nebo klidně menší kousky, teď už to bere i tím pinzetovym uchopem nebo tak se tomu říká, tak ji to jde
nechávám ať si to bere sama, oni potrebuji prozkoumat v ruce a sami dat do pusy a lip si s tím poradi mi přijde. Mnohem casteji se mi dávila, když sem ji nějaký kousek dala do pusy sama. Ze začátku si taky jen hrála ale po par dnech už jedla hezky ![]()
@Sissela ty.jo a u nas se koji furt jak kdyz sem ho prinesla z porodnice. Musi byt vyvalenej na kojicim polstari 😂. Uz neumi ani koje i pri lezeni, pri sezeni vubec
![]()
@kambalaka no podelala jsem si to dost, ale uz se to fakt nedalo… ja jen nechapu, proc oni nevidi, jak hnusny tyhle blby kecy jsou ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat