TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1004
29.9.22 22:27

Ahojky děvčata, po dlouhé době, nestíhám ani pořádně vše dočíst za cele léto. Bylo to hektické a přijde, mi méně a méně času dětmi na vše ostatní.
Jinak naše Viky teďka měla nějakou rýmku a teploty, ale už měsíc ji roste další zub, tak asi proto a nevím zda i proto máme šílený boj s jídlem a skoro se mi chce brečet, když tu čtu jak Vaše dítka hezky baští. 😱 😱 😩 Už jsem řešila i s doktorkou, tak dáváme probiotika, ale vcelku cca 3 týdny zpátky se to hrozně zhoršilo a buď jist nechce vůbec nebo ji stačí na zasycení jen trochu- par lzicek. Celkově od toho, léta kdy ji začali růst zuby je to děs. Jí kousky a už dávám téměř vše jen nesolim, jen koření- bylinky.
Dokonce i doktorka ať zkouším omáčku knedlík. Dělala jsem koláč s ovocem a chutnal. Ještě jogurty bílý má rada. Taky i vybiravá je protože už člověk neví do ji na dělat, aby ten oběd hlavně snědla.
Koukala jsem jak Vám dítka hezky rostou a snaží se dělat pokroky. My konečně taky už máme o víkendu si malá poprvé stoupla a do te doby si stoupne všude a stále zkouší, čekám až začne ťapat kolem nábytku. Malá je jak tajfun nic nesmí být na stole, nic ji neunikne a co ji odeberu z rukou, tak řev. Děvenka je malý vzteklounek :D :D Dneska máme 10 měsíců😇 😇 😍
Holky jak to utíká a zachvili budou mít 1 rok. 😱 🤩 🥳

• načítám...
472
29.9.22 22:28

Holky dotaz. Omylem jsem misto 2 koupila suna. r 3. Jakej je vtom rozdíl krom věku? Teď už to malému musím dát, neb na noc nic nemám.

• načítám...
3555
30.9.22 06:40

@Logodice myslím, že pro jednou by se nic nestalo :think: mělo by to být snad od roku a to jim je těm našim taky za chvilku.

U nás noc děs. Muž má šílenou rýmu, není mu úplně dobře a malej začíná být taky. Tak to asi chytil. Já spala vedle, ještě aby bylo mě blbě :zed: takže od 4:15 vzhůru. Už aby trošku mluvili. Ta nevědomost, co ho zrovna trápí, je hrozná. Jak bych mu chtěla a nevím kde začít. Dnes to byly asi i ordiky po strašně dlouhé době. Musela jsem dát um, jsem vycucana
Jinak malej pořádně ani nestojí a už se drží jednou rukou. Houpat po sedačce a po věcech to mu jde na výbornou, ale aby pořádně stál. Navíc když si stoupne, tak má pravou lehce vybocenou ven a na. Levé stojí na špičce, jakoby se bál na ni stoupnout. Při řešení 3 týdny zpátky s dr že má čas, zkouší a přijde na to. Tak nevím, jestli čekat do další 10 m kontroly nebo to začít řešit. No už si začíná konečně sedat, tak jak má, pořád sedal do w, to je ještě převažuje, ale už dává aspoň paty k sobě a začal se obracet na zadek. Hodně se snažím motivovat na lezení. Když jsem to říkala dr, tak že je ještě malý a má čas. Asi do 10 m. Pak začít opravovat. Což si myslím že nějaké návyky půjdou hůř. No jak říkám, začíná sedat jak má, ale je to zatím tak z 30 % :think:
Mrnous ne a ne usnout. To bude den :zed:

• načítám...
6695
30.9.22 07:12

@Sissela nové :roll: aby to mělo ty živiny..oni už jsou teda veliký, takže by měli mít um max. jednou v noci, ale jak se budí, tak než by se to naučili, zvykli si..no nechce mi to zkoušet :roll: :nevim: odstavit taky neumím a tím jak nic nepije, tak to ani v nejbližší době zkoušet nebudu..chtěla jsem kojit rok, ale určitě dopadnu tak, ze budu kojit ještě déle :mrgreen: :roll:, dekuju :srdce: @Nikča2020 tak to mas fakt super, ja byla bez něho jednou 5h, ale nechce láhev, to byla doba, kdy vydržel bez 🐐 :D, ale na noc bych ho nedala, on by ho stejně nikdo neuspal..a ani o to teda nikdo nestojí..ja moc hlídání nemám, jen třeba jednou týdne 2h, a to je tak akorát na nějaký uklid/nakup, ale zase malej je jen jednou, mám jen jeho doma, tak mi to nevadí :D..nevím, co bych dělala, kdybych ho víkend neměla :D

• načítám...
1738
30.9.22 07:27

@Logodice kdyz se mrknes na slozeni tak v tech pokracovackach je min vyzivovych hodnot. Clovek by si rekl, ze by toho s rustem melo byt vic, ale naopak dite asi vic ji. Dulezite je denni davkovani. Neni proc si s tim lamat hlavu. Sem tam se obavam zeleza, protoze ja neberu skoro vubec to hovezi (jen ze sklenicek), ale to taky spousta lidi. :nevim:

• načítám...
6695
30.9.22 07:29

@MILINKA35 tyjo, tak se držte, to je nejhorší, když jsou nemocní všichni :zed: podle mě se můžeš objednat na fyzio na nějakou konzultaci alespoň, to poznají asi lépe než ty obvodní..stejně pak by te akorát poslala na nějakou rehabilitaci, kamarádka teď od 10m s malým chodí..je lenoch, tak ať ho zpevni nějakým cvičením :D @Terinamamina už 10m, to letí 8o :srdce: uteklo to :andel:
Ja teď vybírám autosedacku, našla jsem nějakou od 0-7 let, do 25kg, tím jak nesedí, tak potřebujeme polohovací, tak dostane od mých rodicu jakoby k Vánocům ;)

• načítám...
7611
30.9.22 08:30

@Sissela tak já jsem nekojila vůbec, takže KET není problém. Jojo, dělali mi různé krevni testy, imunologii, hormonální profil a tak. Původně jsem měla mít KET až v dalším hormonálně řízeném cyklu, ale když mě v úterý doktorka viděla, tak mi řekla, ze mám naprosto luxusní sliznici, ze takovou jsem ještě neměla (asi se to po porodu srovnalo) a bylo by škoda toho nevyužít. Navic všechny testy v pořádku. Takže hned v úterý jsem píchala Ovitrelle, ve čtvrtek byla ovulace a v úterý jdu na KET :palec: zatím jen za podpory amelgenu, lenzetta a pak ještě Clexane na ředění krve.

Jinak s tím UM, dřív jsem měla ohrivacku, takže v noci jsem namichala mléko a dala do ohrivacky a než jsem přebalila, bylo ohřáté. Teď už to ale dělám jinak. Hugi má radši mléko teplé, takže už mám na noc připravené 2 lahvičky jen s vodou a vedle v dávkovači UM. V noci dam lahvicku do mikrovlnky, pak přisypu UM, zaštěrchám a dám pít. U toho UM je to trochu jiné, nepodavas mléko každou hodinu jako kojení. Proste se napije a na 3 hodinky mu to musí stačit.

• načítám...
472
30.9.22 09:49

@TerezkaSt tak já právě neměla kam mrknout porovnat, tak jsem ho prostě dala. Pak jsem na netu našla srovnání. jedinej rozdíl je tam že trojka už má v sobě smetanu. Ale malej přežil a spal jak dudek. Takže dobrý.
@MILINKA35 jsme holt ty z posledních co se narodily, tak musíme počkat. Jakub si také zatím jen sedá a stoupá, ale po zemi nechce lest. Leží rozplaclej jak lečo. Po posteli leze rychle. Asi mu vadí tvrdá podlaha. Však on se to jednou naučí. Teď jak měl rýmu tak začal vyžadovat um v noci, a taky si začal víc brát dudel. Takže 🐐 už máme na jídlo tak 2×denne plus na cucnuti. Zuby pořád nikde. Slinta, ruku si tam cpe, už asi 3mesice a pořád nic.

• načítám...
7611
30.9.22 11:22

Taky máte takové nespavce? Hugíno včera usnul ve 21 hod, vstával v 6:30 a od té doby mi tu straší, ještě nespal 🙈 😁 byla jsem s nim venku, myslela jsem, ze zabere v kočárku a prdlajs 😁

• načítám...
472
30.9.22 12:14

@kambalaka nespavce? Můj usně v 23.00 ve 2 se budí na mléko a v 6 už vzhůru. Teď spal od 11.do 11.25 pak usně na půl hodiny kolem 15 a pak až zase v noci.

Ale když byl miminko tak spal 8-9 hodin v kuse. Teď pravý opak.

• načítám...
3961
30.9.22 12:31
@kambalaka píše:
Taky máte takové nespavce? Hugíno včera usnul ve 21 hod, vstával v 6:30 a od té doby mi tu straší, ještě nespal 🙈 😁 byla jsem s nim venku, myslela jsem, ze zabere v kočárku a prdlajs 😁

Muj v noci ani neusnul.. dneska fakt masakr. Spal dvakrat hodinu a zbytek noci se mlel, poknouraval, řval. Pres den si krasne hraje, dela paci paci, kuk a spoustu blbin. Dopoledne spi skoro hodku a pul, odpoledne 30-40minut. Vecer i hezky v klidu usne v postylce, ale spi pul hodiny a pak uz peklo :nevim:

• načítám...
6695
30.9.22 12:40

@kambalaka Mareček včera spal jen hodinu dopoledne, odpo vynechal a to jsem šla s kočárkem a breceli s kamosem na stridacku..hrůza, takže jsme si střídali nositko :roll: tak ted ho asi budu nosit, místo kočáru, hrozne mě teda ze včera bolí zada..ale jako pro mě je dobra noc, když spi 2h vkuse :mrgreen: a v 6 vstavacka..ale dneska si dal 2h dopoledne..takže jsem potichu seděla na gauci, abych ho nevzbudila..takže Hugis je docela spac :D @Logodice tak vkuse mi spal jednou 6h a jednou 7h, ale ja nemohla spat, měla jsem rýmu a přišlo mi to divny, jinak dá max 3h vkuse skoro od narozeni :roll: @Bjetuš no to je taky šílený teda, ale paci paci Mareček už taky umí, ja teda musím uspavat aktivně a ideálně neodejit, takže odpolední spanky s nim prolezim

• načítám...
motivi
30.9.22 17:55

@Sissela tak u toho kojení je to jiné no, to můžeš dávat kdykoliv a klidně si jen podudla no, u UM se napije a pak má smolika na další 3 hodiny :lol: já kojit přestala teď a dělám to teda tak ze mám ohratou vodu v termosce u postele a v davkovaci um. Takže ani nevstavam a míchám :lol: a během toho co pije protože už si to drží sama ji prebalim a spi dal. Takže aspoň nerve u prebalovani což mi většinou hulakala :lol:

• Upravit
3555
1.10.22 12:38

Tak nám se to zase sešlo. Je mi stejně blbě jako za covidu v únoru. Malej má kašel a teplotu a chlap už má jen rýmu.. Do toho jsem to ještě dostala, takže výborná kombinace :pocitac: :mrgreen: a zrovna snad bude i bábí léto.

• načítám...
5617
1.10.22 12:53

@MILINKA35 U nás to nachlazení trvá už 14 dní. Malá začíná kašlat, tak nevím jestli jít k doktorovi.
Teď spíme, teda moc pohodlnou polohu ale nemá😁

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí