TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7611
31.1.23 20:12

@Ssfr85 Hugo leze za mnou i na záchod 😁 zatím se teda jen staví. Včera se postavil za den tolikrát, kolikrát za celou dobu nikdy a dneska už jsem ho viděla víc stát u nábytku, než lézt 😁

Dáváte dětem pít stále kojeneckou vodu nebo už vodu z kohoutku? Já teda jsem furt na kojenecké a to jak voda, tak mléko, tak čaj. Ale přemýšlím, jestli už třeba čaj nevařit z normální… a dokdy dítěti mám vůbec dávat tu kojeneckou?

• načítám...
1115
31.1.23 21:05

@kambalaka dávám vodu kojeneckou, ale i normál balenou, sama mám nejradši aquilu a ta kojenecká je :lol: z kohoutku vařím jen do kaše 😁 a myslím že kojenecká se doporučuje do roka. Ale mě u nás voda z kohoutku nechutná 😅

• načítám...
173
31.1.23 21:11

Zatím dávám „kojeneckou“, ikdyž tady jako kojenecká není.. Jen doporučená pro děti.. Ale takybjsem si říkala, že uz začnu z kohoutku, ale filtrovanou pres Britu. Mame tu hodně tvrdou vodu.. :? Asi dojedeme pakl vod na čaj, obcas mu ředim dzus uz vodou filtrovanou..

• načítám...
6690
31.1.23 21:16

@kambalaka ja kojeneckou neměla nikdy, dávám kohoutkovou a prevarenou :nevim: máme dobrou vodu, kojenecka mi přijde zbytečná, hodně plastu, peněz :mrgreen: ale první měsíce měl jen 🐐, pít něco začíná až teď, tak jsem tohle neřešila nikdy

• načítám...
7611
31.1.23 21:22

Tak mě tady v Praze voda chutná, takže jsem uvažovala, jestli ji Hugovi nedat. Nevím no… čaj už asi budu vařit z kohoutkové. Ale pít vodu nebo mléko z kohoutkové… nevím no :nevim:

• načítám...
6690
31.1.23 21:49

@kambalaka do roka by se měla prevarovat jsem akorát četla, ale ja dávám kohoutkovou od začátku prevarenou teda, dělám ráno vždycky čaj ;) a jednou teda um

• načítám...
1479
31.1.23 22:39

@kambalaka Já dávám čaje z převařené kohoutkové vody. Občas koupím nějakou šťávu a tu ředím kojeneckou. Ale asi už to je zbytečné :think: Zrovna dneska jsem přišla z fitka a vyhrabal v tašce moji láhev :P Naštěstí v ní byla jen kohoutková voda :lol:

• načítám...
motivi
1.2.23 14:39

Já sem dávala kojeneckou asi od 7. Měsíce do 9. Když sem ji delala večer UM. Potom už sem to delala jen z filtrovane vody a pije ji doteď. My nemáme podle vodáren nějak vysoké dusičnany v kohoutkove takže to moc neřeším tohle. Co se tyče jiných bakterii, když ta voda není převarena- za den nastrka do té pusy takových věci ze voda mě teda netrápí :lol:

• Upravit
459
1.2.23 19:36

@motivi @Bjetuš Holky díky moc za info ohledně kartáčku Bob a bobek, u nás zafungoval :palec:. Diametrální rozdíl oproti obyčejnému kartáčku, malou to s tímhle dost baví a nechá si vyčistit i horní zoubky, se kterými jsme předtím dost bojovali.

• načítám...
881
1.2.23 19:37

Já dávám už od cca půl roku převařenou kohoutkovou a teď od roka už i nepřevařenou. Ale teda máme hodně tvrdou vodu, takže když mu dávám, tak filtrovanou - máme filtrační konvici, z toho je ta voda vcelku dobrá. On té nepřevařené stejně moc nevypije, protože na pití dávám teď přes zimu dětský bylinkový čaj a na kaše vodu taky převařím… 😁

• načítám...
459
1.2.23 19:38

@motivi Prosím tě našla jsem k té knize dvě - jedna se jmenuje Zlobivé děti neexistují (autorka Janet Lansbury) a druhá je ve slovenštině Neposlušné děti neexistujú (autorka Kate Silvertonová), kterou jsi měla přesně na mysli? Zaujalo mě to, asi si jí přečtu. Díky moc předem.

• načítám...
459
1.2.23 19:41

@kambalaka My zatím dáváme pořád kojeneckou, jen nepřevařujeme. Ale taky myslím, že brzy přejdeme na kohoutkovou. Uvažovala jsem na nějakým filtrem, ale nevyznám se v nich a je to trochu věda vybrat.

Jak se jinak cítíš v těhu? Už cítíš pohyby a je to jiné než poprvé? Vybrali jste pro holčičku moc hezké jméno, shodli jste se s manželem hned nebo jste zvažovali ještě jiná jména?

• načítám...
459
1.2.23 19:44

Holky jinak já bych pomalu mohla napsat brožurku k problematice růstu zoubků, je to u nás pořád téma číslo 1 :lol:. Největší rodeo je to než ten zoubek vykoukne, což je takové matoucí, protože vždycky nevím, jestli je to teda od zoubků nebo ne. Ale brzy po těch divokých nocích se ten zoubek objeví. Už se docela těším, až bude nějaká zoubková pauza, protože malé rostou už dlouho a rychle za sebou.

• načítám...
3555
1.2.23 19:44

Já už dávám cca od 10 m kohoitkovou a převarenou. Říkala mi i dr. Že ok. A prevaruji pořád, už ze zvyku. Udělám víc a dám do láhve bokem. Co jsem omylem koupila pokračovací um má příchuť banánu a to vůbec nechce, s tím mi hází o zem. Takže jsem vzala bebu 3 a dávám jednou za den a jinak plnotucne. Ji všechno. Jen dávám pozor na ty cukry, koření a sůl. Začal hezjy vnímat, jak vidí na obrázku někoho nebo zvíře, co jí, tak mňam mňam. Do myčky by lezl pořád. Začal mi brát hrnce z šuplíku a odnáší si je na své hřiště :mrgreen: z šuplíku mi přinesl do kuchyně kalhotky 🤣 občas už udělá pár kroků sám, ale nechodí. Kolem nábytku litá jak drak, vyleze, no horolezec.

Holky, co jste strihaly už vlásky, klasika nůžky, strojek či návštěva kadeřnice? Malej bude potřebovat, už to má fakt dlouhý :mrgreen:

@kambalaka co hafik, už je ok? Tak teď ti začne lítat kolem nábytku :mrgreen:

U nás se zase horší spánek. Tak snad to bude jen etapa a bude zase spát celou noc 🤣 jinak mi bojkotuje nočník. Jako nechce.

@Petrussee super a gratulace k pokojíku. Jak psala Bjetus, nahazet hračky a máš klid :mrgreen: a už má hodně prostoru, tak to je moc fajn.

• načítám...
3555
1.2.23 19:47

@Sissela asi taky kouknu na kartáček. Protože malej prostě nechce. Jak držel, tak teď vůbec. Až si říkám, ať už začne brečet, že tu pusu prostě otevře a dostanu se nahoru. Když si čistím já, tak. To je v pořádku. :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100