TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3961
27.1.23 14:18

@Ssfr85 V kompotu je holt cukr navic, ale kousek broskve do kase mu davam.. Kdyz ji presnidavky, tak v pohode. A zkus to lyofilizovany :palec: Jahody, maliny.. ono je to drahy, ale obcas je neco v akci nebo vezmu velky baleni a radsi detem koupim tohle nez susenky. Popravde, me ted v zime taky cerstvy ovoce tak nebavi. Treba mu zas s jarem/letem zacne chutnat ;)

• načítám...
459
27.1.23 19:23

@motivi Ta skluzavka se mi zdá skvělá, jen mám trochu obavu ohledně bezpečnosti, aby malá nespadla.. stalo se to u vás někdy? Můžeš třeba být jenom poblíž nebo musíš prostě u té skluzavky stát a přidržovat?

@Petrussee A kolikrát se tak za noc budíte? Malá si zvykla vždycky tak cucnout a zase usnout, k ránu je to pak častější a delší.. UM pořád úplně odmítá.

@Ssfr85 A prosím tě, jakou máte tu učíčí věž?

• načítám...
459
27.1.23 19:27

Tak dnes se nám stala nehoda s kakáním, malá si hovňouse rozpatlala úplně všude, něvěděla jsem, co mám dělat dřív - otřít ručičky, sundat plenku, otřít zadeček.. byla děsně divoká a vůbec se nedala ukočírovat. Jo a máme teda období, že jakmile řeknu, že něco nemá dělat, tak to okamžitě udělá… Takže pokyn teď si nestrkej ručičky do pusy, dopadl, jak dopadl :zed: :lol: :nevim: Ale můžu si za to sama, pořád někde čtu, že děti nerozumí záporu, takže když člověk použije NE-DĚLEJ, rozumí tomu do určitého věku, jako že DĚLEJ :lol:. A k tomu si oblíbila slovo NE, které opakuje při všech možných příležitostech. Začíná být veselo :mrgreen:.

Což mě teda přivedlo k myšlence, ráda bych malou postupně učila k tomu, aby si uměla sama umýt ruce v umyvadle, ale jak k umyvadlu - přisunout nějakou stoličku, tu učíčí věž přenášet po bytě a dávat k umyvadlu :oops:? Jak tohle řešíte nebo budete řešit?

Jo a nočník je u nás zatím úplně pasé, malá se ho bojí :nevim:.

• načítám...
6695
27.1.23 19:34

@Sissela 3-4× kojim..jednou dáváme um než jdeme spat, ať se trochu vyspime..dáváme to tak asi 2 měsíce..protože se budil tak 10× několik měsíců a už to neslo vydržet :zed: jinak um si nevezme jen jednou v noci, když je rozespaly..jinak u te houpacky jsem u něho, mě to trochu nebezpečné přijde, psali, ze to má byt pod dohledem :think: jinak s tím nedělej, jsem četla nějaký článek, ze opravdu slyší jen ne :mrgreen: :roll: tak by to chtělo asi jinou strategii..ale Mareček neposloucha vůbec :roll:

• načítám...
173
27.1.23 19:49

@Sissela máme tuto.. https://www.pinkorblue.cz/…a317529.html je fajn, ze je nastavitelný schůzek i ta stojna plocha.. Už umí na ni vylezt sám i sám sleze.. :palec:

• načítám...
1115
27.1.23 20:56

My trochu bojujeme s tím, že Ella strká všechno do pusy. Ale úplně všechno, máme ožužlaný knížky, okusuje fakt všechno. I boty. Asi je to normální v tomhle věku, ale už mě to dere :lol:

• načítám...
motivi
27.1.23 23:40

@Sissela ze začátku sem přidrzovala ale to bylo par pokusu, potom na to přišla a teď jezdí po břiše nohama napřed sama.. vyleze si a sklouzne a nechávám ji.. jednou špatná ale ne nějak z výšky, tak si pobrecela a za chvíli šla znovu. U nás jedem metodu “nelitovat” a když nevyjeknem my a nemáme vydeseny výraz tak nerve :potlesk: a pomatuje si ze na to musí jinak :palec:
A ještě k u umývání rukou- u nás si umyva už sama tsk ze ji držím u umyvadla. Zkoušela sem i menší lavor na zem aby dosáhla ale do toho ji pořad napadalo akorát šlapat :D takže voda všude :D

• Upravit
motivi
27.1.23 23:42

@Bjetuš taky máme Boba a Bobk, ji to je asi jedno, rve stejně ale já na to krasne vidím a je to sup sup :palec:

• Upravit
motivi
27.1.23 23:45

A ještě sem chtěla k tomu “neposlouchani” nebo toho ze mají vlastní hlavu (což naše malá má a hrozné v ni často vidím sebe a vždycky si uvedomim jak hrozny asi musí být vyjít se mnou :mrgreen: :mrgreen: ) ze čtu knížku “neposlušne děti neexistuji” se to myslím jmenuje a v určitých věcech mi to otevřelo oči. TskZe kdy občas spustí tak už z toho nejsem tak paf nebo se to snažím řešit jinak než bych řešila :palec:

• Upravit
881
28.1.23 10:50

@Bjetuš Baští v podstatě všechno, ale díky tomu, že nemá ještě ani jeden zub, tak ty tvrdé věci zpracovat neumí - např. jablko musíme nakousnout a pak ho spíš tak ožužlává a ohobluje. Jediný problém je v tom, že co mu chutná, tak cpe pak do pusy celé a občas se tím dáví. Takže spíš dáváme menší kousky nebo naopak velké, co nezvládne narvat do pusy celé 😁 O čištění „zubů“ jeví celkem zájem - dostali jsme v nějakém balíčku kartáček i pastu a tak mu dávám kartáček občas na objevování, když si čistím zuby já. Hodně napodobuje, takže to třeba půjde dobře, až něco vyleze 💪 😁

• načítám...
7611
28.1.23 19:16

Hugo cely den dneska proknoural a probrecel. Vůbec nechtěl lzicku do pusy, jen láhev. Jsem si říkala… co to? Sáhla jsem mu do pusy a nahoře se mu klube jednička - brouček… to bude ale noc, to vám povím. Pes má srajdu a to až takovou, ze to neudrží ven a srandí nám po bytě 🙄 jsem si říkala, co to tady tak smrdí? A on se v tom vyválel Hugin, jsem myslela, ze mi šlehne, rozpatlal to rukama na podlaze, sedl si do toho, pak hodil záda a zahovněnýma nohama se jako bonus opřel o zeď, takže ještě budeme malovat 🙈 do toho manžel zrovna nebyl doma, takže já rychle prevlekla Huga a vzdycky ho dala na druhy konec bytu, rychle kousek uklidila, pak ho zase čapla, zase jsem ho odnesla na druhý konec bytu a tak několikrát, než jsem to uklidila. No super den, vám řeknu 🙈

• načítám...
motivi
28.1.23 20:11

@kambalaka ooojeeee to zní jako skvělý den 8o tak držím palce any noc byla ok, víc sra*ek nebylo :lol:

• Upravit
6695
29.1.23 07:21

Mareček včera spal jen 40 minut ráno..nechápu, úplně neuspatelnej..už mě ten nerezim nebaví :zed: bude spat jednou a ve stejný čas..nebo zešílím :mrgreen: :nevim: @kambalaka tak to je mazec 8o

• načítám...
173
29.1.23 08:28

@kambalaka tak jaká byla noc? @Petrussee nechápu, kde ty děti berou tolik energie.. Taky jsem přemýšlela, že ho budu dávat jednou denně po obědě, ale on zatím ty dva spánky zvládá.. Tak uvidím.. :think:

• načítám...
6695
29.1.23 09:28

@Ssfr85 nechápu..uspavali jsme v kočárku, pak doma..proste 7h vzhůru a večer taky nešel uspat 8o

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100