Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Ssfr85 V kompotu je holt cukr navic, ale kousek broskve do kase mu davam.. Kdyz ji presnidavky, tak v pohode. A zkus to lyofilizovany
Jahody, maliny.. ono je to drahy, ale obcas je neco v akci nebo vezmu velky baleni a radsi detem koupim tohle nez susenky. Popravde, me ted v zime taky cerstvy ovoce tak nebavi. Treba mu zas s jarem/letem zacne chutnat ![]()
@motivi Ta skluzavka se mi zdá skvělá, jen mám trochu obavu ohledně bezpečnosti, aby malá nespadla.. stalo se to u vás někdy? Můžeš třeba být jenom poblíž nebo musíš prostě u té skluzavky stát a přidržovat?
@Petrussee A kolikrát se tak za noc budíte? Malá si zvykla vždycky tak cucnout a zase usnout, k ránu je to pak častější a delší.. UM pořád úplně odmítá.
@Ssfr85 A prosím tě, jakou máte tu učíčí věž?
Tak dnes se nám stala nehoda s kakáním, malá si hovňouse rozpatlala úplně všude, něvěděla jsem, co mám dělat dřív - otřít ručičky, sundat plenku, otřít zadeček.. byla děsně divoká a vůbec se nedala ukočírovat. Jo a máme teda období, že jakmile řeknu, že něco nemá dělat, tak to okamžitě udělá… Takže pokyn teď si nestrkej ručičky do pusy, dopadl, jak dopadl
Ale můžu si za to sama, pořád někde čtu, že děti nerozumí záporu, takže když člověk použije NE-DĚLEJ, rozumí tomu do určitého věku, jako že DĚLEJ
. A k tomu si oblíbila slovo NE, které opakuje při všech možných příležitostech. Začíná být veselo
.
Což mě teda přivedlo k myšlence, ráda bych malou postupně učila k tomu, aby si uměla sama umýt ruce v umyvadle, ale jak k umyvadlu - přisunout nějakou stoličku, tu učíčí věž přenášet po bytě a dávat k umyvadlu
? Jak tohle řešíte nebo budete řešit?
Jo a nočník je u nás zatím úplně pasé, malá se ho bojí
.
@Sissela 3-4× kojim..jednou dáváme um než jdeme spat, ať se trochu vyspime..dáváme to tak asi 2 měsíce..protože se budil tak 10× několik měsíců a už to neslo vydržet
jinak um si nevezme jen jednou v noci, když je rozespaly..jinak u te houpacky jsem u něho, mě to trochu nebezpečné přijde, psali, ze to má byt pod dohledem
jinak s tím nedělej, jsem četla nějaký článek, ze opravdu slyší jen ne
tak by to chtělo asi jinou strategii..ale Mareček neposloucha vůbec ![]()
@Sissela máme tuto.. https://www.pinkorblue.cz/…a317529.html je fajn, ze je nastavitelný schůzek i ta stojna plocha.. Už umí na ni vylezt sám i sám sleze.. ![]()
My trochu bojujeme s tím, že Ella strká všechno do pusy. Ale úplně všechno, máme ožužlaný knížky, okusuje fakt všechno. I boty. Asi je to normální v tomhle věku, ale už mě to dere ![]()
@Sissela ze začátku sem přidrzovala ale to bylo par pokusu, potom na to přišla a teď jezdí po břiše nohama napřed sama.. vyleze si a sklouzne a nechávám ji.. jednou špatná ale ne nějak z výšky, tak si pobrecela a za chvíli šla znovu. U nás jedem metodu “nelitovat” a když nevyjeknem my a nemáme vydeseny výraz tak nerve
a pomatuje si ze na to musí jinak ![]()
A ještě k u umývání rukou- u nás si umyva už sama tsk ze ji držím u umyvadla. Zkoušela sem i menší lavor na zem aby dosáhla ale do toho ji pořad napadalo akorát šlapat
takže voda všude ![]()
@Bjetuš taky máme Boba a Bobk, ji to je asi jedno, rve stejně ale já na to krasne vidím a je to sup sup ![]()
A ještě sem chtěla k tomu “neposlouchani” nebo toho ze mají vlastní hlavu (což naše malá má a hrozné v ni často vidím sebe a vždycky si uvedomim jak hrozny asi musí být vyjít se mnou
) ze čtu knížku “neposlušne děti neexistuji” se to myslím jmenuje a v určitých věcech mi to otevřelo oči. TskZe kdy občas spustí tak už z toho nejsem tak paf nebo se to snažím řešit jinak než bych řešila ![]()
@Bjetuš Baští v podstatě všechno, ale díky tomu, že nemá ještě ani jeden zub, tak ty tvrdé věci zpracovat neumí - např. jablko musíme nakousnout a pak ho spíš tak ožužlává a ohobluje. Jediný problém je v tom, že co mu chutná, tak cpe pak do pusy celé a občas se tím dáví. Takže spíš dáváme menší kousky nebo naopak velké, co nezvládne narvat do pusy celé 😁 O čištění „zubů“ jeví celkem zájem - dostali jsme v nějakém balíčku kartáček i pastu a tak mu dávám kartáček občas na objevování, když si čistím zuby já. Hodně napodobuje, takže to třeba půjde dobře, až něco vyleze 💪 😁
Hugo cely den dneska proknoural a probrecel. Vůbec nechtěl lzicku do pusy, jen láhev. Jsem si říkala… co to? Sáhla jsem mu do pusy a nahoře se mu klube jednička - brouček… to bude ale noc, to vám povím. Pes má srajdu a to až takovou, ze to neudrží ven a srandí nám po bytě 🙄 jsem si říkala, co to tady tak smrdí? A on se v tom vyválel Hugin, jsem myslela, ze mi šlehne, rozpatlal to rukama na podlaze, sedl si do toho, pak hodil záda a zahovněnýma nohama se jako bonus opřel o zeď, takže ještě budeme malovat 🙈 do toho manžel zrovna nebyl doma, takže já rychle prevlekla Huga a vzdycky ho dala na druhy konec bytu, rychle kousek uklidila, pak ho zase čapla, zase jsem ho odnesla na druhý konec bytu a tak několikrát, než jsem to uklidila. No super den, vám řeknu 🙈
@kambalaka ooojeeee to zní jako skvělý den
tak držím palce any noc byla ok, víc sra*ek nebylo ![]()
Mareček včera spal jen 40 minut ráno..nechápu, úplně neuspatelnej..už mě ten nerezim nebaví
bude spat jednou a ve stejný čas..nebo zešílím
@kambalaka tak to je mazec ![]()
@kambalaka tak jaká byla noc? @Petrussee nechápu, kde ty děti berou tolik energie.. Taky jsem přemýšlela, že ho budu dávat jednou denně po obědě, ale on zatím ty dva spánky zvládá.. Tak uvidím.. ![]()
@Ssfr85 nechápu..uspavali jsme v kočárku, pak doma..proste 7h vzhůru a večer taky nešel uspat ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat