Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nikde to není jen slunickove. My tatínka skoro rok neviděli, tak to teď taky nesnáší úplně dobře, ze je doma více s nami.
Ale teda mě to taky úplně nebaví, jako je to hezky, nemenila bych..ale ten stereotyp mě ničí a ze když chci někam jít, tak milion zařizování, instrukcí, aby přežili par hodin.
Ale vyrostou a bude to lepší.
Mareček si začal stoupat, je to teda bída, ale alespoň něco.
@Petrussee taky jsme se začali stavět až teď nedávno. Jdeme ze cvičení. Hugo to tam zas prořval, furt čekám, kdy se to změní. Milý týden jsme byli dvakrát v hernicce a pokaždé to dopadlo takhle 🙈 🙄
Jojo každý máme starosti. Ještě že, se tu můžeme vypsat. ![]()
U nás dnes poprvé spala celou noc bez probuzení ![]()
Jinak mi máme dům, ale jen dva pokojíky Syn bude sám, ale starší dcerka (11) let se musí uskromnit. V létě jí vymalujem a koupíme postele nad sebou. Už mám i vybráno. Psací stůl si myslím, že ještě pár let řešit nebudu. Dcerka má ten rostoucí a stejně píše nejraději v kuchyni ![]()
@kambalaka Jee, Mareček si teda už zvykl, takže je na cvičení i v te rodinné kavárně v pohodě, ráno jsme tam taky byli a vzali jsme dědu a úplně odpadl
má dva spanky, ale dneska spal déle, tak jsem ho natahla @Ráďa 25 celou noc si ani neumím představit
Mareček vstává tak 3× než jdeme vůbec spat a pak tak 4× určitě..jednou um a několikrát kojeni, Miláček
dneska mě od 5 do 6 do rana skrabal
pak teda ještě usnul..dikybohu
@Petrussee Hugís má tu noc podobnou jak vy. Než jdeme spát, tak k němu jdu tak 3-4×. Pak mezi 23 - 24 hod jdeme spát i my a bereme si ho do postele. To už pak spí dobře a většinou se budí mezi 4-6 ráno na mléko a ještě usne. Ale taky teda mě vzdycky tak 0,5 hodiny až hodinu škrábe než zabere 😁 to už se pak k němu točím zády, protože to se nedá 😁
@Sissela To jsem rada, ze kartacek zabral
U nas to cisteni zubu porad neni za odmenu, nekdy se vzteka, ale uz je ma proste vycisteny a ja nejsem v nervu, ze se mu vsechny tak pracne vyrostly zuby zkazi.
Ono se doporucuje napred naucit cistit manualnim. Starsi dostal sonickej az k 6.narozkam. Ale s Mikeskem jsem pochopila, ze jsou deti s temer nevycistitelnyma zubama, tak Boba a Bobka urcite doporucuju ![]()
@TerezkaSt Ja jsem si rikala, ze jsem te tu dlouho nevidela, ze jsi asi v jednom kole. A ty jsi, ale neni to uplne ono, to me mrzi
Mala je teda ale sikovna s tim mluvenim. Miky zvani furt neco, ale jediny slovo rika “tata”. Ale zas chodi. Za me teda pohoda. Coura po byte, vzdycky si najde nejakou zabavu. Vsichni me varovali uz u prvniho “jen pockej az zacne chodit, to se nezastavis”, ale moje deti jsou proste stastnejsi, kdyz si dojdou kam chtej
A taky lip spi..
@Bjetuš tak ten můj teda nemluví. Aspoň teda žádný kloudný slovo. Natož mama tata. Většinou je to jen áááj (když se mu nedaří vylézt na křeslo) a nebo dědědě. Ale to je tak všechno 😁
Ten náš někdy nezvre pusu, suce jsou to nesouvisející slabiky, pořád něco ukazuje tím jeho malinkatym prstickem..
ale říká cíleně tata, mama, neni, nejde, dem (jdeme), aaaa (auto) ukáže kde má hlavu, oko, ucho, jazyk, zuby, nohy,…
Umí funet jako ježek, rozumí snad všemu - uklid, dej, prines, slez (z te učící věže).. Někdy si neuvědomim a říkám uklidime a budmeem vysavat.. Tak on behem vteřiny nachysta vysavac a čeká, ze bude vysavat. Nebo slyší pipat myčku a uz u ní stojí, aby jsme ji vyskladali.. Je to úžasný..
ale z toho se někdy tak vzteka, ze na něj koukám jak tele, protože vůbec nechápu proč.. ![]()
@kambalaka píše:
@Bjetuš tak ten můj teda nemluví. Aspoň teda žádný kloudný slovo. Natož mama tata. Většinou je to jen áááj (když se mu nedaří vylézt na křeslo) a nebo dědědě. Ale to je tak všechno 😁
Jee tak diky za uklidneni. Me se uz na rocni prohlidce snazila doktorka vystresovat, ze jeste nerika mama, tata apod. Ja si teda myslim, ze ma cas a ted zacal tim tatou, tak treba uz se rozmluvi.
@Ssfr85 Sikovnej! Muj taky prave vsemu rozumi a vlastne zvukama a znakama rekne co potrebuje, tak jsem to neresila (dokud na me pediatra nekoukala divne). Je to neuveritelny, co ty rocni deti uz rozumi a umi a zvladnou ![]()
Ahoj holky,
není to jednoduché asi nikde 😅 nejdůležitější je, že máme zdravé děti a střechu nad hlavou.
Jinak Ella chodí, ale nechce venku chodit. Když jí třeba vyndáme z kočárku, tak se vzteká, sedne si a řve. Doma běhá jako ďas. Tak snad se to zlomí 😅
@Ssfr85 tak to je sikulka, já si s Hugem prohlizim knížky, ukazuju mu zvířátka, říkám mu, jak dělají. Ukazuju na sebe, říkám “máma” a on se na mě jen usmívá 😁 Hugo teda ani neukazuje prstíkem. Vím, ze ostatní děti to už dělají. Ale zase co dělá Hugo, tak je extrémně mazlivej. Pořád se chodí tulit, mazlit, pusinky, objímá mě kolem krku a mám ho furt za zadkem 😁
@kambalaka Ahoj, nemáš to jednoduchý s tím tvým chlapem - to ze je trosku sobecek už tady víme, z těch prispevkuje to je znatelne, život se změnil, nemůže na spontánní výlety, nebude se přizpůsobovat dítěti ohledně vaření, další dítě vlastně nechtěl atd.. no musíš to asi zkousnout protože těžko ho predelas.. mne tohle přijde sobecke ze utíká na svoje aktivity a s vama vlastně moc netráví čas ale pak té z*ebe ze mate poskrabanou podlahu ![]()
Můj manžel má taky svou aktivitu, dokáže tím vydelat ještě peníze navíc a vzhledem k tomu, jaké máme plány do budoucna to tak beru ze to je jeho spojení příjemného s užitečným, i když nebudu lhát ze mě to často nezere, ze má ten svůj čas pro sebe a já pořad to stejně dokola. Ale zas vím ze jakmile ten čas spolu máme tak se věnuje naplno, ze řekne jdi si dělat co potřebujes, domluv se s holkama a postará se. A 100% aniž bych mu musela dávat instrukce..
klobouk dolu před tebou ze tu oporu doma nemáš a do dalšího dítěte si šla, kor když je hugo dítě které opravdu vyžaduje pozornost.
Co se tyče bydlení - to bych neresila co se tyče pokoje- přijde mi ze často lidi řeší hlavně ať mají děti každý svůj pokoj (což je pochopitelne když mají větší věkový rozdíl ) Ale vy to budete mít jak dvojčata
myslím si ze decka sou radi spolu než ze každý musí mít svůj pokoj. My sme s bráchou měli každý svůj a asi do 15 let sme chodili spavat stejně do jednoho pokoje protože sme chtěli společnost
ale jak tu někdo psal, dneska sou schopni navrhnout ten pokoj tak ze to vypadá ze ten pokoj je nafukovací a vejde se tam vše nutné ![]()
A co se tyče mluvení - MUDr na roční prohlidce. Taky říkala ze už by měla nějaké dvouslabicne slova.. noo
občas řekne mama
jinak spis děla blabla a potom křičí a vykládá si svou řeči
ale zas rozumí to jo- odnes to do kose, úklid si to do supliku, prines si plinu atd. Občas nějaký zvuk zvířátek ale tím končíme
zas pohybove je dost dopředu a vím ze na ni mluvím 12 hodin denně tak to tak beru, ze jak se ji bude chtít tak bude mluvit a potom už mě úplně skrabne ![]()
@motivi manzel se poslední dobou k Hugovi má mnohem více. Asi i tím, jak je s nim větší sranda… když vařil bolinskou omáčku, tak mu ji uvařil zvlášť. Lasagne mu teď taky delal zvlášť bez slaniny se šunkou. Vzdycky byl proti tomu, abychom si dítě brali do postele a teď mi řekne, ať ho u nás nechám, že se mu bude líp spát. Teď mu zařizuje pokojíček. Nemůžu říct, ze by na nás kašlal. Jen mu rok trvalo, než k němu našel nějaký hlubší cit. Já věřím, ze i k Beatce si najde cit, ale rozhodně to nebude hned po porodu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat