Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Nikča2020 Mareček má taky, ale někdy to má horší někdy lepší, ale na kožním jsem byla, namichali nám přírodní masticky a nemusela jsem nic platit alespoň, jednu dostal, která hojí a jednu takovou mastnou..tak nějaký mastný krém, mě teda doktorka řekla, ze klidne modrou indulonou, občas mu uděláme ovesnou koupel, nemáme avivaz, máme přírodní kosmetiku a oblečení bavlnu..a jidlo pozorovat, někdy to souvisí s alergii, počítám, ze později nás tam pošlou, ale taky si to neskrabe, teď to skoro nemá, tak ani nemazu ![]()
@Nikča2020 taky máme, vždycky po očkováni se nám to zhorší, promazávat, promazávat, promazávat.
Dnes jsme byli s Hugiskem na dětském očním a rovnou jsme dostali recept na brejličky. Má na jednom oku 6 a na druhem oku 6 a čtvrt dioptrií + na každém oku cylindry (astigmatismus).
@Nikča2020 mala je teď taky olezla, u nás ji vzdcyky něco vyskočí když se tlačí zuby (teď ji lezou trojky) u nás se nejvíc osvědčilo mazat zinkem, začne to být hrozné suché až se to úplně vysusi a ok teprve promazavam. Ale
To je asi fakt jak u koho. Dneska mi naše MUDr říkala ze je asi víc chloru ve vodě ze těch děti s tím chodí hrozné moc k ni ![]()
@kambalaka tyjo! No tak třeba teď jak začne konečně dobre vidět tak už nebude tak hucet a bude spokojenější. Ho mohla i bolet třeba hlava ne z toho a proto byl takový nespokojený? ![]()
@kambalaka tyjo to je docela dost, určitě bude pak lepší až lépe uvidí ![]()
@kambalaka brouček malej, já si to nedovedu vůbec představit, že by moje děti vydrzely nosit takhle malé brýle. Hugisek je šikulka, ten to zvládne
a třeba opravdu bude pak spokojenější.
@motivi @Petrussee @Janinac23 my věděli, ze má nějaké dioptrie, ale netušili jsme, že až tolik, musí vidět fakt mizerně…
@kambalaka To je strašný, takový malý a už toto. Ale zvykne si, jsou horší věci.
Dnes je tak krásně a malá je umrčená už od noci. Prý po MMR jsou vedlejší účinky až po týdnu
No nevím, protože, takto mi nikdy neusla
@Ráďa 25 ta je výborná
my včera druhé Bexsero a teda furt horečka, noha ji asi dost bolí protože kulha a je to ubrecinek no. Do toho se ji trochu spoušti rymA
Mne začalo bolet v krku tak doufám ze z toho nic nebude ![]()
@Ráďa 25 je úžasná ♥️taky je dneska malá nějaká ukňouraná doma. Venku byla spokojená 🙂
@kambalaka tak třeba jak teď bude mít brejličky, tak bude spokojenější 🙂 no já s Ellou nedošla na to měření, tak tam s ní zajdu příští týden, ten přístroj tu má jedna pediatrička. Tak snad nebude pozdě 😏
Holky u vašich děti co mívají reakce na očkováni- jak dlouho mívají teploty? Naše malá občas jen zvýšenou, první dávku Bexsero měla nejvíc asi 38.3.
Včera měla druhou dávku, večer jen 38.2 ale ráno horečka a teď po spánku ji to vyskocilo až na 40. Tak mě jen zajímá jak dlouho sou normální teploty jen pro můj klid duše
díky ![]()
@motivi Ahojky, po Bexseru (třetí dávka) vysoké horečky 2-3 dny. Dle doktorky normální. Nebo teda né normální, každý to tak nemá. Ale může se stát, že někdo tak reaguje. Panadol nepomáhal, až Nurofen a to nám ještě doktorka zdvojnásobila dávkování. Prý to dávkování na krabičce vůbec nesedí. Zítra nás čeká poslední Prevenar, tak snad už nebude taková reakce
@wendelina30 díky za info tak už sem vklidu! Normálně prave dávám paralen cipek ale ten moc nefungoval tak sem teď dávala brufen sirup. Ano, dávkování na krabičkách nesedi, to vím, takže jedu podle tabulky co mám z kurzu první pomoci
nevím proč je to v ČR tak blbě psané, na lékařů z Německa je tabulka která je správná dle kil ![]()
Díky ![]()
@Ráďa 25 no ta je úžasná 😁
Jinak když už se bavíte o těch vakcínách, tak Hugo má po MMR vakcíně celkem velký ekzém 🙈 večer po koupání je to horší, ráno po kortikoidech o trochu lepší. Ale kortikoidy je možné mazat jen 3 dny, takže pak mažu infadolanem a až po nějaké době zase dám kortikoidy
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat