Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi není to po infadolanu horší. Nám teda doktorka řekla co nejvíce promašťovat. Olejové koupele, vazelína, indulona, tak mažu takto ![]()
@kambalaka toto je právě důvod, proč moc nepovinných vakcín dávat nechci. V podstatě naočkuješ a pak se měsíc trápíme
Dáme si teď od očkování pauzu.MMR se očkuje vlastně kolikrát?
@kambalaka Malej má teď nohy horší, v noci ho svědí. Takže zinek jsem ještě nezkoušela. Jak tu píšete. Vysušit a pak mazat. Začaly mu špičaky zase, ty mu Teda trvají snad 3 měsíce. Má 8 zubů. Teď jsou ty trojky a už má pěkné boule vzadu dole. Tož se všechny holky držte. Snad bude lépe s počasím. Nejhorší je, že jak ho nechám na holo, v triků, tak hned jede chudák nohy. Máte to taky někdo ta? Zkusím ten zinek a uvidíme..
Jinak nočník je nocni můra. Nahatej na to nechce, ani když mu tam dám olinu, cokoliv, že jestli neni studený. Ale obleču ho a leze na něj a pořád si sedá a stoupá. Přitom má tak krásně pravidelnou stolici a cura, do 10 minut po probuzení. Bojujete s nocnikem taky?
@Ráďa 25 Já doufám, ze MMR je jednorázová jen jednou. 🙈 ale ta je povinná, takže z té se nevyvlíkneš 😁 Hugo všechny vakcíny snášel celkem dobře, až na poslední Bexsero, tam místo horečky byl ekzém a sotva jsme se z toho dostali, tak jsme šli na MMR a znova ekzém.
@MILINKA35 Nocnik máme, ale zatím to moc neřeším. Až bude chodit, bude to lepší. Synovcovi jsou 2 a čtvrt roku a ten má z nočníku vyloženě trauma, jak ho vidí, tak amok 🙈 já myslím, ze má ještě čas.
Zítra jdeme s manželem Hugovi vybrat brejličky, tak doufám, že je nějak vezme, ale věřím, že až zjistí, ze přes ně lépe vidí, tak se hodně ve vývoji posune.
@MILINKA35 u nás je to úplně stejně. Nahatá tam prostě nesedne a spíš si z tojo dělá srandu.Ale nutit jí nebudu.
Doktor mi nabízí ještě v 18 měsících Nimenrix - tuším že meningokok.Ale váhám, vůbec se mi to nelíbí. ![]()
KaZde očkováni i zuby ty elzemy zhorší no. Ji to ale nesvedi to vypada. Teď sme taky měly období kdy sem z toho byla špatná protože dřív měla dvě místa kde se udelal flek a nějak sme to držely pod kontrolou. Teď měla zada, hrudník, nohy.. tlačí se ji trojky, do toho byla po nemoci. Tak sme víceméně mazali jenom zinek, vypadalo to par dni hrozné jak se to vysusovalo, ale teď asi po 8 dnech nema téměř nic jen trosku supinky suché takže sem teprve začala promazavat. Ale to fakt asi na každý ekzem nebo vyrazku platí něco jiného
u nás platí ze dokud je to červené tak nic mastneho a jen vysusovat a nakonec se pod tím ukáže čistá kůže
a téměř nekoupeme když je to horsi, jen rychlá sprcha.
Mmr si myslím ze sou dvě dávky ale ta druha se dava snad až kolem 5 let. Takže teď vlastně jen jedna ![]()
U nás nocnik taky neprochází, ale nehrotim to. Máme knížku o nocniku, sama si ji přinese, občas si sedne na nocnik oblečená ale nahata před nim utíká
v lete na to bude prostor když bude litat bez pliny, tskZe teď to neřeším ![]()
Přeju @kambalaka ať dobre vyberete brýle a je spoko ![]()
To byla zas noc 🙄 Hugo usnul po půl 9, do půlnoci jsem tam byla 2×, pak v půl 1 jsem si ho brala k sobě do postele s v půl 2 jsem ho vracela do postýlky, abych se aspoň trochu vyspala. V půl 3 už zase seděl v postýlce, tak jsem si ho zase vzala k nám do postele a do 4 po nás lezl a tahal mě za vlasy. Pak konečně usnul a v 6 ráno vyspáno. Tohle je každá druhá noc, manzel to už nedává, strašně se kvůli tomu hádáme
furt mi opakuje, ze je už na děti starej a ze takhle se fakt žít nedá 🙈 pak zase začne s těma řečma, že jsme do druhého dítěte už vůbec neměli jít s to mě úplně vytáčí 🙈
Jinak dneska jsem 27+5tt 🙂
@kambalaka na takový řeči už je pozdě, budete mít 2 malé děti, to se nevyspíte ještě dlouho
, ale přítel taky nadává, ze se nevyspi, tak vždycky řeknu, ze jednou vyroste a pak se vyspi
a co dat Huga na spaní k babice? Moje kamarádky je dávají porad, když nekojis..ja to chci zkusit srpen, září..na víkend..už to taky potřebujeme ![]()
@kambalaka To je teda podpora od manzela, ach jo
Bych ho klepla. Snad ho ty deti zacnou bavit aspon az s nima “bude zabava”, az bude moct s Hugem neco podnikat, holcicka si ho ziska.. ale jak ty prezijes sama s tema dvema malyma detma, to nevim ![]()
@Petrussee manzel rodiče nemá a já je mám v jiném městě, ale oni hodně pracují oba a ma víkendy jezdí pryč. Jsem s nima domluvená, ze pohlídají, až budu v porodnici, tak se prostřídají s manželem, ale on Huga nikdo moc hlídat nechce, jak ma ty noci divoký, kdo by se chtěl dobrovolně nevyspat, že?
@Bjetuš Přes den je Hugo dobrej, ale ty noci je katastrofa furt. V úterý má přijet postylka do dětského pokoje, tak si to tam posviští
@Petrussee Super, to už teď půjde rychle a za chvíli běháte ![]()
Holky, dostaly jste u doktorky dotazník? My včera dostali papír a mám to vyplnit před další kontrolou. Jsou tam otázky ohledně toho co umí/neumí a chování ![]()
@Petrussee No super, za chvilku bude fotbalista ![]()
@kambalaka bych ho asi zabila, tak to si měl snad rozmyslet dřív!!!Teď tě takto stresovat.Jsi krásná maminka
@wendelina30 nene,nedostali, asi jak kdo to řeší.
https://youtube.com/…/hCKzMMil0Ew?…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka a není to rudé po tom infadolanu?

U nás teda ten ekzem vypadá úplně jinak, ale občas má nějaký takový pravidelný flicek a to nám rekla ze to je kvasinka a jakmile to zcervena po něčem mastnem tak je to špatně a musíme to vysusovat. Takže sudocrem nebo něco se zinkem a až se to presusi úplně Tak to zmizí
U nás teda stále přes 38 teplota po tom očkováni