TP prosinec 2021

• Fotoalbum (1072)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7611
15.3.23 14:56

@Bjetuš asi se to budu muset nějak naučit. Já mám pocit, ze mě fakt zkouší. Třeba lahvicku s pitím má furt k dispozici, ale nevěřila bys, co s ni dělá za lumparny, přestože ví, k čemu je. Na jídelní zidlicce mu ji nechat nemůžu, protože jak ji tam vidí, mrskne s ní o zem. Nemůžu nic nechat ani na stolku v obýváku. To všechno hnedka letí na zem a můžu mu ti vysvětlovat do nekonečna. On akorát začne radostně kopat nohama a šibalsky se smát :nevim:

• načítám...
7611
15.3.23 18:24

Dneska měl Hugisek k večeři vepřovou panenku na pórku ve smetaně a bramborovou kaši s mrkví. Chutnalo moc a snědl opět všechno 🙂

• načítám...
2085
15.3.23 19:25

@kambalaka teda,Hugisek je fakt fešák :srdce: a má super účes, to my vám ty vlásky můžeme závidět, malá má polovinu zatím :)

• načítám...
3961
15.3.23 19:25

@kambalaka Dej mu na stolek a na dosah veci, se kteryma muze hazet :) Hele ani ta lahvicka se nerozbije ;)Cim vic neco zakazujeme, tim vic to budou chtit delat. Kdyz se nejaky cinnosti nasyti, tak je to prestane bavit. A taky vlastne deti udelaji cokoliv aby mely pozornost rodice a je jedno jestli se rodic smeje nebo zlobi.
Krasna vecere :palec:

• načítám...
459
15.3.23 19:28

@kambalaka To jídlo zní dobře, to bych si dala taky :lol:.

Jinak ty nespavé noci Huga mi velmi připomínají naše noci při růstu zoubků, úplně stejné… myslím, že se Hugovi nějaké prořezávají. U nás to bylo vždycky nejhorší než ty zoubky vykoukly, když už se objevily, všechno se uklidnilo.

Holky a v jakou denní dobu vaříte oběd? A co dělají děti, když vaříte? U nás je to dopoledne trochu dobrodružné, asi budu muset vařit den předem večer :oops:.

Jinak chodíme teď hodně na procházky bez kočárku a je to super :srdce:. Chodíme na pískoviště, do parku na houpačky, malá je z toho nadšená. Uvažovala jsem nad pořízením nějakého odrážedla, ale fyzio mě od toho odrazuje, že se děti často naučí špatné pohybové vzorce a je pak těžké je to odnaučovat…

• načítám...
7611
15.3.23 20:10

@Janinac23 he, vlásky má už třikrát stříhané, jinak by měl fakt afro 😁

@Bjetuš on má na dosah jen hračky, ale mezi ně patří i ty dřevěné, které má rád, nemůžu mu je vzít, ale fakt se bojím, aby nám neproletěly oknem nebo televizí.

@Sissela možná to bude k zoubkům, jinak si neumím vysvětlit, proč jsou ty noci takové divoké. Jinak já jsem každé dopoledne s Hugem venku, takže zásadně nevařím a když přijdeme, tak jen ohřeju jídlo z ledničky předem připravené anebo dám skleničku. Vařím jen odpoledne na večeři. A to je Hugo v pohodě, protože na mě vidí a hraje si. Horší je, když si sednu, to ho mám hned na sobě. Takže dokud běhám a kmitám po bytě, je to OK, ale nesmím si sednout 😁

Příspěvek upraven 15.03.23 v 20:43

• načítám...
6632
15.3.23 20:10

@Sissela ja vařím, kdyz přítel přijde z práce a hlídá a na 2 dny…někdy je táta (děda) doma, tak vařím v ten den..a někdy si něco koupíme a Mareček má skleničku..Mareček si sám nehraje a ja neumím dělat něco pod tlakem, stresem..aby mi visel za nohu :roll: a ja byla nervózní..závidím chozeni..Marecka kočárek nebaví, tak jdeme max. na hodinu ven a je to teda nic moc :roll:..spíše jedeme teď hernicky, návštěvy..odrazedlo zatím nemáme, samozřejmě se to nedoporučuje, ale jsou horší a lepší..takže bych zvolila tu nejméně špatnou variantu a když na tom nebude od rana do včera, tak bych to neřešila :palec:

• načítám...
1479
15.3.23 20:57

@Sissela Taky je u nás ráno a dopoledne takové divoké :lol: Já se snažím dopoledne uvařit aspoň polévku, tu si dá a jde spát. Jak usne, tak vařím hlavní jídlo a až pak se jde ven. My teda odrážedlo máme a baví ho to tak moc (max. půl minuty :lol: ), že bych se nějakých špatných pohybových návyků nebála :lol:

• načítám...
1114
15.3.23 21:29

Ahoj holky,

co se týče výchovy mám to hodně podobně jako @motivi a @Bjetuš. Musim přiznat, že občas mě svrbí ruka jí plácnoit přes ručičku, ale udržím se, vím, že jsou to moje nervy a emoce, že ona to nedělá naschvál a stejně jí je to jedno 😅 jediný kdy jsem jí plácla a nebo trochu štípla, tak když držela psa za kůži a nechtěla pustit a štípala jí. Tak aby věděla jaký to je. A to teda na mě tak přemýšlivě koukala a už to nedělá 😅teď má třeba novinku, že když se jí nelíbí že jí zvednu a jdu přebalit, tak mě štípe do tváří 😅 no říkám jí, že se to nedělá, že mě to bolí, zatim bez úspěchu 😄 a s věcma občas taky hází, ale nic hrozného

Co se týká vaření obědů a tak, tak Ell je celkem samostatná a většinou si během toho vyhraje a když už mám všechno v hrncích tak si jí vezmi na ruku a ukazuju jí co vařim :D

Hrozně ráda všechno šteluje, mobil, ovladač, trouba nebo zapnutá pračka, to je její 😅 ale třeba ze šuplíků nebo tak mi prádlo nevyndává. Za což jsem teda vděčná :lol: čištění zubů u nás pořád děs a hrůza, dneska jsem jí položila před televizi, dávali reklamy, tak celkem spolupracovala.

Na odpolední spánek máme 3 dny novinku, že jí musim uspávat na ruce, jinak řev. Tak doufám, že to brzy opadne nebo mi záda upadnou 😅

Já jsem si našla teď super brigádku v kanclu, 3-4 hoďky tak 2-3× do týdne, tak jsem celkem spokojená, nevypadnu z rytmu 😁 naštěstí mám “hlídacího” manžela a babičky. Respektive manželovi to umožňuje jeho práce :srdce:

Jinak Ellinka má zítra svátek, koupili jsme jí křiklavě žlutozelený odrážedlo funny wheels, tak jsem zvědavá co na něj bude říkat 😄 chci s ní začít chodit na hřiště, aby se ještě víc socializovala a kamarádila, tak jsem zvědavá

• načítám...
motivi
15.3.23 22:21

@Nikča2020 tak to máme opravdu podobne i s tím vařením :lol: u nás je taky malá koumak. ted se naucila zapnout radio, tsk se těší až ráno vstane a běží do obyvaku a řeknu ji ze muže zapnout radio. Tak si otevře A zapíná :lol: jinak největší zábava je cokoliv co používáme doma bezne, nebo moje kosmetická tasticka, supliky v koupelně, skříně a tak. A nechávám ji, čekám co z toho bude a když vezme něco co je nebezpečné nebo se muže rozbit a ona by si tím ublizila tak vysvětlím a vezmu, ona rve, říkám ze to chápu ale ze by si ublizila a ukazu ji něco jiného a je za chvíli dobra. Občas taky s něčím mrskne a nedosáhne na nic co by se vyloženě mohlo rozbit takže se snažím vysvětlovat. Často to je k ničemu ale holt proste se tyhle věci učí a zkoumá co to udělá. To když si uvedomim tak se zklidnim i když kolikrát už mám nervy no :lol: a když začne někdy dělat co nema nebo s něčím boucha tak je to tím ze chce pozornost ze sem se ji dlouho nevenovala. Takže plna pozornost a za chvíli už si zas vyhraje sama.

Jinak jak to mají u vás děti s mluvenim? Malá hodně rozumí - jdi to vyhodit, vyndej si kalhoty ze supliku, jdi se napít atd..
U nás teda teď začala říkat baba, děda a mama občas řekne. Jinak nic. :D Spis si jede to svoje blablabla. Umí teda zvuky když se ji ptáme “jak děla prase, jak děl kráva atd”.. ale jiná slova nic. Tak mě zajímá jak to mate vy? :palec: už se u vás povídá víc? ;)

• Upravit
3961
15.3.23 22:52

@Nikča2020 @motivi Tak i to vareni obedu mame stejne :) Taky muzu varit, on si zatim omrkne skrinky v kuchyni a spajzku a ja pak holt najdu konzervy tunaka a fazoli v bote nebo ve tridenym odpadu :D Nebo kdyz si meju vlasy, kramuje veci v koupelne. Presne, kosmetickou tasticku miluje. Ale udelala jsem mu specialni, se kterou si muze hrat. Vlastne cely dve spodni policky v koupelnovy skrince ma na hrani :)
A nemluvi. Po svym porad neco mele, ale rika jen tata a baf. Rozumi snad vsemu, komunikuje rukama nohama, ale mluvit se mu nechce.

• načítám...
7611
15.3.23 23:01

Tak Hugo asi taky rozumí - aspoň mi to přijde, když mu řeknu POJĎ, tak jde (teda leze 😁) nebo když mu řeknu, ze jdeme vyměnit plínku, leze za mnou. Nebo když řeknu večer, ze jdeme CÁKY CÁKY, tak leze do koupelny. Ale jinak je to děsnej flegmouš s myslí si to svoje s rozhodne nikam nespěchá. Nemluví, jen občas vydá nějaký zvuk. Dříve řekl třeba Bába, ale teď vůbec nic neříká. Jen se chichotá, když mu něco zakážu nebo na nej zvysim hlas. Hugo třeba ani neukazuje na věci, jako jsem viděla u jiných dětí. On má prostě asi na všechno čas :nevim:

Když čistíte zuby, používáte nějakou pastu? Já se přiznám, že já ne, používám jen kartáček a vodu, snad to není ještě nutné, nevím, jak by tu pastu pak vyplivnul, navíc má zatím jen ty 4 zuby…

• načítám...
1114
15.3.23 23:10

@motivi Ella říká máma, táta, Amy, diky diky, děkuju a ježiši 😅 zkoušíme bába, to se vždycky směje a nechce to říct 😅 jinak se jí snažim naučit jak dělají zvířátka, to je dost bez úspěchu. Kouká na mě, usmívá se a podle mě si myslí něco o p*deli 😄 ale taky rozumí co jí říkám. Jdeme s Amynkou, jdeme koupat, ví co je přebalit, vyčistit zoubky, to zdrhá jak divá 🤣 dneska jsem seděla na záchodě a přinesla mi vyzvánějící telefon, to jsem koukala 😁

@kambalaka střídám biorepair a odol perličku, ale fakt ten kartáček tou pastou jen tak jako “navonim” na špičičku, dost to pění. Dělám to spíš kvůli tý chuti tý pasty, aby Ell aspoň trochu spolupracovala 😅

• načítám...
6632
16.3.23 06:41

@kambalaka zubarka nám řekla, ze pastu jo, ale dávám hrozne malinko máme Elmex dětskou 0-6

• načítám...
motivi
16.3.23 07:09

@kambalaka pasta nutná není, důležité dobre odstranit plak kartackem. Já teda dávám, jen potru vlákna, máme biorepair. Ze nevyplivne nevadí :palec: u nás je to aby ji to aspoň trochu namotivovalo ta chuť a zub je víc chraneny :palec: ale nutné to není ;)

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100