Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Bart opravdu dobre reaguje na NENE a na E-E. Kdyz mu reknu, ze je neco e-e, treba jedovata kytka, chodi kolem toho a vzdy kdyz jde kolem rekne si to pro sebe, podiva se na me a jde dal
. Uz sem ho ale asi dvakrat placla pres rucicku, kdyz me zkousel placat pres oblicej a nenechal si domluvit a jednou kdyz i pres NeNe bouchnul psa drevenou hrackou do hlavy. Ale to je fakt vyjimka, je moc hodny.
Jinak tu padl dotaz na chozeni. Bart teprve zacal delat kroky do prostoru. Dokaze ted prejit par metru. I kdyby nezacal, neresila bych to. Kazdy ma sve tempo.
Mne chlap buzeruje kdyz na ni zvysim hlas. Veci hazi, ale beru to spis tak, ze nepochopi a nevi rozdil - zkouma to. Takze rizika odstranit. Otlapava francouzky okno, ale to je taky tak klasika. Jinak ji proste nechavam kdyz je to neco neskodnyho. Jeste nikdy nic neznicila ani si neublizila.
Já nedavam teda ani přes ruku. Už. Jednou sem dala a vrátila mi to
což byl pro mě takový aha moment ze sem si uvědomila co ji tím
Vlastně řeknu tím ze ji dam Přes ruku.
Když s něčím hodí nebo ve vzteku kolem sebe boucha tak ji chytnu ruku a řeknu ze to se nedělá ale moc to neřeším protože proste potřebuje vypustit emoce a jinak to ty decka holt neumí no.
Ale jinak u nás zabírá když chci aby něco nedělala ji říct na co to je nebo co se s tím děla a proč tohle nema dělat a spis ji zabavit něčím jiným. U nás se občas haze jídlem a když nezabírá vysvetleni tak ji ignoruju a přestane ji to bavit ![]()
Proste ten dětský mozek to je něco no
vydrzet ![]()
To je těžký, protože když má matka doma dítě klidné a nezlobí vůbec, protože na to prostě nemá povahu, tak vám pak bude říkat, že dítě ani neplácne a je proti tomu.
Pak je druhý případ- dítě je divoké, zlobí, rodiče nereagují, stále vysvětlují a nechávají je až ho to přejde ( syn mé švagrové)Je mu 6 a je to stále horší, ničeho si neváží, všechno rozbije, vzteká se, bije maminku…
No a u nás je to tak, že dcerku jsem nikdy neuhodila, protože snad nikdy nezlobila
A syn, ten kdyby neměl opravdu tvrdou výchovu, tak fakt nevim
Nadělal se už tolik věcí, že to tady ani nebudu psát.
No a u Aničky zatím nevím, ale určitě nebude nejhodnější ![]()
To byla zase noc 🙈 Hugo usnul v 9 večer. Kolem půlnoci se probudil, to jsem ho udyndala a zase usnul, ale ve 2 ráno si sedl v postýlce a že spát jako nebude. Snažila jsem se ho zase uspat, ale nepomohlo ani mléko, které mu v noci normálně nedávám a usnul až někdy v 5 ráno. No a v 7 ráno budíček 🙈
@kambalaka to mě mrzí, musíš být vyřízena, zvlášť když jsi těhotná
U nás se ty noci střídají, ale chlap na to nemá a šel spát na gauč. Dneska super noc, usnula v 19 hod a vstávala v 5:45, pak jsem dala mlíčko a jeste jsme se půl hodiny válely. U nás teda spí ve své postýlce, tak si myslím, že i proto lépe spí. Ale taky to na nás ze začátku zkoušela, že by byla se mnou. Ráda bych ji měla u sebe, ale myslím že takhle je to lepší pro všechny a hlavně mám ještě tříleté dítě, kteremu chci věnovat stejnou péči
@Janinac23 u nás je teda lepší, když spí u nás, protože bych u nej byla co půl hodiny a vzhledem k mému stavu přes to břicho ho nemůžu furt jen vytahovat z postýlky, to ho radši utěším u sebe v posteli
jo, jsem vyřízená 🙈 jakmile usne přes den, jdu s nim
@kambalaka jj, snaž se využít každou volnou chvilku pro odpočinek. Teď už je asi pozdě ho přeučovat do své postele, ale třeba pak do to větší půjde ochotněji😉 a nebo tam budete všichni, to bystě taky nebyli první ani poslední. Brácha spí s malou v posteli i se psem ![]()
Ja mam taky deti, ktere spi lip ve svoji postylce. Tesila jsem se, jak budou spat u nas, ale nevyspal se nikdo. Ted se aspon s malym tulim pri poobedovym spanku a uzivam si ňuňání.
@kambalaka Jak ses ptala na tu vychovu.. mam to asi jako @motivi. Ani neplacam, z toho maj akorat srandu a placnou taky. Obecne nema na dosah moc veci, ktere se daji rozbit/znicit/jsou nebezpecny. Kdyz jde neco zkoumat, napred koukam, co s tim dela a treba se k nemu pridam abych to pohlidala (vytahuje knizky z knihovny, prohlizi si je). Vetsinu veci mu dovolim, vysvetlim a ukazu jak se to pouziva, co se s tim dela. A pokud dela neco co fakt nemuzu, reknu durazne NE, proc to nemuze delat, zopakuju max dvakrat a kdyz to dela dal, tak mu to vezmu, reknu ze je mi to lito, ze chapu ze ho to zajimlo, ale nemuzu mu to nechat a dam to z dosahu. 20 vterin vriska, ja si ho nevsimam a pak jdem delat neco jinyho. Prijde mi dulezity nezakazovat vsechno automaticky - to ze vezme knizku neznamena, ze ji bude trhat. Napocitat do deseti, koukat co dela, uvedomit si jestli to fakt delat nemuze nebo jestli “se to nedela”
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat