Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak jsem vás po delší době dočetla holky a jdu se zeptat, když jsem četla jak vám většinou krásné papají, je tu někdo Komu dítě skoro nejí a je z většiny stále na mléce? ![]()
@Bobulka28 Hugo má mléko 2× denně (ráno s večer). Přes den ho vůbec nevyžaduje. Ale když je nemocnej nebo ho trápí zuby a vidím, ze nic nejí a ani nepije, tak si mléko dá i přes den třeba místo svačiny
@Bobulka28 my teď přešli na um, ale dávám 2× po prvním a druhem probuzení..jinak ho ani dávat nebudu, přes den má jist normálně, nechce, smůla
moc teda nepije..ale na to taky časem dojde..ani kozu jsem nedávala nějak přes den, max před spaním..
@Petrussee já mám hroznej vítr z toho, že by přestala nabírat jak málo ji, aby nás pak nechtěly někam poslat
a je poslední dobou taková unavena mi přijde, tak si říkám jestli to nemůže být spojeny s tím jídlem, jestli nemá málo energie ![]()
@kambalaka tak to malá má mléko 3× denně a po snídani a obědě ji ještě dokrmuji mlékem, protože toho sní fakt jen trošku ![]()
@Bobulka28 Hugo má ráno 210ml mléka a dopoledne sní jak kdy - někdy si jen ďobne trochu buchty, co jsem pekla a víc nechce a někdy sní plátek zitného chleba a ještě k tomu mandarinku - ale to pak zase je oběd slabší. Já to neřeším. Nechce - nechce. Když se na nej podívám, tak to žádný chudák v tělíčku není, tak nemám důvod ho nutit. Hlavně mně doktorka řekla, ze když jí přes den málo, tak to pak má tendence dohánět v noci mlékem a to není moc OK, takže jsem se snažila mu to přehodit a nabízet mu hodně přes den. Teď má i bohatší večeře a spapá to, protože ví, ze v noci prostě nic nedostane, protože v noci se nejí. Pochopil to celkem rychle
@kambalaka to mě malá spí celou noc, takže potřebuji dohánět to nemá, jen celkové je to prostě nejedlík no ![]()
Jak jste se tu bavily o te vychove - priklanela bych sek otmu co rika nekolikanasobna matka Radka. Jedna moje znama detska psycholozka s ktero usjem byla na detskem tabore rika, ze se ji osvedcuje komunikace zalozena na Briggs Myers osobnostnich typech a da se to aplikovat i na velmi male deti kdyz se vcas odhali jejich temperament. Kazde dite potrebuje vedeni podle jeho temperamentu tj. kazde jiny pristup. Jedna detska psycholozka se tomu hodne venuje literarne a napsala i knizku jaka je matka v pristupu k diteti dle jejiho temperamentu. Ja jsem treba INFP a celkem se s tim v zivote ztotoznuji jak ve vztazich tak na pracovisti. Je to velmi zajimave.
@TerezkaSt ![]()
Já mám teď strašnou radost, konečně normálně kaká jedno denně a bez pláče. Myslím, že to je tím, že jsme hodně na nohách ![]()
Anička rozumí snad všemu, ukazuje zvířátka, ale dělá jen haf a na všechny ostatní zavrčí. Říká táta, bába, děda, teta, dej, dik, ne, jo, kde je? slyšíš? No a naše nejoblíbenější - tý jo
Ale někdy slyším i - ty vole- no prostě vyrůstá s puberťáky.
Po obědě a večer vezme flašku s mlíkem, udělá všem pápá, dá pusu a jde sama do postýlky a bez pomoci hned usíná. V noci se budí, ale jen kvůli dudlíku, už mi v noci vůbec nepije-ani čaj, to je super, protože nemusím řešit plínku a do budoucna vím, že bude lepší i odplenkování.
@TerezkaSt to je taky pravda, ne na každého platí stejná výchova
@TerezkaSt to je zajímavý 👍🏻 moje dítě je těžký flegmatik a velký mazel 😁 to by mě zajímalo, co by na nej za výchovu pasovalo 😁
@Ráďa 25 to je fajn, já dávám na noc noční plenku, tak taky neprebaluju a plenka vydrží. Má mléko večer před spaním a pak ráno a často pak po mleku ráno ještě zabere. Ale ty noci jsou furt děsný. Na dnešek jsem k nemu vstavala, ze bych to nespocitala ani na prstech obou ruk ![]()
@Ráďa 25 je šikovná, jak usina sama. Já, aby Hugo po obědě usnul, s nim musím vyjet kočárkem ven a do 5 minut spí. Pak ho přenáším do postele a jdu si lehnout s nim. Zkouším pořád uspat ho doma, ale bez úspěchu, doma prostě neusne ![]()
@TerezkaSt To je moc hezky shrnuty o ty vychove, s tim se ztotoznuju. My tu muzeme psat co zabira na nase deti, ale nejdulezitejsi prijit na to, jak s tim vlastnim, jaka je to povaha. Ja uz taky vidim jak jsou moji kluci rozdilni, v necem jsou to uplne jine povahy. A v necem jsou jak pres kopirak.
@Ráďa 25 Tak to je bozi jak si jde sama lehnout! To musi byt strasne roztomily
A slovnik ma peknej ![]()
Mikulasek se spanku taky moc nebrani. Po obede jde taky uz automaticky do loznice, prebalim ho, lehneme si do moji postele a docela rychle usina. Uz ho neprendavam do postylky, nekdy houkne ze se vzbudil, nekdy uz proste sleze a prijde.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat