TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
271
16.7.23 16:11

Taky musíte mít intimky pořad?
Já mám výtok čirý, nic mě nesvědí, ale bez vložky být nemůžu😡. Utrogestan jsem vysadila 14 dni zpět, tak jsem výtok předtím přisuzovala užíváním, když se lék rozpouštěl.. ale teď pořád mokro…🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
16.7.23 16:14

Já budu v Gennetu platit za 2.screening 1100 Kč, v žádance jsem měla zaskrtle, ale bylo tam na žádost Dr. Podrobnější UZ. Zaplatila jsem si těhotenský balíček za 3000 Kč na gynde a 10.700 Kč za Prenascen, ano je to dle mě byznys, ale nelituji ani jednoho halíře. Vím, že moje holčička je zdravá a to je pro mě nejdůležitější.

Poté se tu řešili ještě zaručující doktoři, no asi by mi to nevadilo. Myslím si, že by vše mohlo být vysvětleno nahlas, proč a tak, tak bych se něco naučila s nima 😂, ale nevím zda na Vánoce tam někdo bude, snad tam budou alespoň doktoři 😂 a nebudu muset rodit s hlídačem objektu 😂 😂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
16.7.23 16:23

@frauhofman pro mě je u kočárku důležité, aby měl 4 klasický nafukovací kola. Takže vybírám mezi Firkonem, Jasmine Camino Classic a Roan Emma. Ve městě procházky u nás nepřichází v úvahu, protože to máme daleko a v okolí máme lesy a louky. S Firkonem jsem u staršího byla spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
16.7.23 17:12

@Rosiga chystáš se někde kočárky obhlédnout naživo? Ten jasmine camino mě láká pro dvojčata, jen nevím o nikom z okolí, kdo by tuhle značku měl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
16.7.23 17:19

@Rosiga Děkuju za tipy. Tu čtyřkolku preferuješ kvůli stabilitě? Já si teď hledala, jak je to s tou trojkolkou a děsí mě představa, že dítě vyklopím při nástupu/výstupu do MHD 😬.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
16.7.23 17:21

@ruzulka chtěla bych. Zatím jsem pověřila maminu, aby mi jukla v Polsku na ceny a na typy, jestli jsou dle mých představ. Díky bohu ví, co od kočáru očekávám. Pokud to cenově vyjde nastejno, tak budu muset hledat něco v okolí, kde mají kočárky vystavené, ale co jsem zatím koukala na webovky, tak všude mají jen ty s otočnými kolečky a na ty já nemám nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
16.7.23 17:24

@frauhofman kvůli stabilitě, velikosti korby a potřebuju kočár do terénu. Stejně u nás 90% vycházek bude po okolí a přes kořeny stromu nebo posekanou louku a tam si fakt neumím představit, že pojedu s otočnými kolečky. Všude jezdíme stejně autem a to většinou manželovým. Mým max nakoupit a nebo k rodičům manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 17:27

@Marilyn222 : Je spousta dul, které jsou zároveň i laktační poradkyně a vyznají se v šátkování. :srdce: Za mě určitě doporučuju. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 17:34

@frauhofman : Záleží, kam s kočárkem chceš chodit. My máme tříkolku a jsem maximálně spokojená. Nikdy jsem dítě nevyklopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
16.7.23 17:39

@Kajiii434 Píšu to v tom úvodním příspěvku: „chcete, aby kočárek zvládl jak pohyb ve městě (MHD, obchodní centrum), tak v přírodě (lesní a polní cesty)“, což ten TFK splňuje, ale mám strach z MHD, abych zvládla nastoupit a vystoupit bez toho, aniž bych dítě vyklopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
16.7.23 18:05

Já taky platím za 2. Screening 1500 jak za první a dělá mi ho moje gyndařka. Rovnou mi to tak bylo řečeno na poslední kontrole při objednání. Ale neřeším, vím ze je spolehlivá a projde se mnou opravdu každou část co má. Takže si radši zaplatím, než mít nějaký “menší” a mít ho zdarma.

@frauhofman Kočárek máme už koupený Nuna 😊 měl by teda zvládnout i terén i město ale nechodíme úplně do lesa, spis takové ty trasy přes pole/les kde chodí denně více lidí takže jsme se na tohle tak nezaměřovali 😃 co u me byl hlavní aspekt - dobrá manipulace, lehké skládání, lehký kočárek (bydlíme v bytě) a teda aby sporťák neměl korýtkové sezení. Proto jsme nakonec v obchodě vyřadili Joolz geo 3 i když jsem ho z ostatních hledisek moc chtěla.

Určitě v obchodě vyzkoušet. dokonce zkus poprosit, aby ti do kočárku dali nějaké závaží (u nás měli panenku 3,5kg 😃). Aby sis vyzkoušela i manipulaci, až tam budeš mít mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
16.7.23 20:00

Tak přikládám fotky ráno / večer 😂. No docela večer už jsem fakt těhotná 😂 😂.. ráno v kalhotkách, večer v teplakách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
16.7.23 20:42

@frauhofman My jsme vybirali hlavne podle toho, aby mel hodne mista v korbicce, byl lehky (mam prd silu), ale zaroven stabilni, a hlavne aby mel nafukovaci pevna kola, a ja ho zvladla vytahnout po schodech do 2.patra, coz ten nas Kinderkraft splnuje vsechno😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
16.7.23 20:50

Jinak holky musim se s Vami podelit o dnesni krasny zazitek😍 😍 byli jsme na navsteve u znamych, co maji 8tydenni holcicku. Mala uplne nadherna, usmevava, chovala jsem si ji celou navstevu, a uplne me to rozneznilo 🥹 manzel z ni nemohl odtrhnout oci, kdyz si predstavoval jak za pul roku budeme taky chovat❤️
Jinak jsem Vam chtela napsat, jaky mela znama krasny porod🙏🏻 v 6h rano ji praskla voda, jeli hned do porodnice, v 8h ji zacali silnejsi kontrakce, v 8:47h mala na svete💪🏻 rikala, ze krasnejsi porod si nemohla prat, a to mela hodne komplikovane tehu a je ji skoro 40let🙈
Jinak rikala, ze sice mela porodni plan, ale ze defakto na nej behem celeho porodu ani nepomyslela. Mela treba napsano, ze nastrih nechce. Doktor ji, ale doporucil, ze je to v jejim pripade potreba, a ze se jinak potrha. Tak ji ho udelali. Ted po 2m rikala, ze spodek ma jak pred tehu, vse krasne zahojene.
A jinak nam moc doporucuje Aniball, prej diky nemu presne vedela jak ma tlacit, bez nej by pry byla v pokynech ztrazena.
Konec hlaseni😁 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.7.23 22:33

@TerkaS98 Teda to měla kamarádka fakt rychlovku 8o A bylo to všechno ok, když to bylo takhle rychlé?
Já si taky říkám, že bych po svých zkušenostech radši klidně rychlejší a bolestivější, než ten nekonečný zmar co minule :D

Já teď pořád také přemýšlím, jestli si někoho k porodu vzít, jestli porodní asistentku nebo dulu. Asi už je i čas někoho kontaktovat, třeba po tom druhém screeningu :think: Manžel byl minule velká pomoc a bude tam zas, ale pokud to bude trvat dlouho, těžko říct, jak to bude s hlídáním starší dcery a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí