TP prosinec 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
503
16.7.23 12:47

@Lil90 to jsi mě teda překvapila, já nic takového taky nemám, u doktora jsem byla minuly týden a jdu týden po screeningu jen mu nahlásit jak to dopadlo v podstatě. Nevím teda jestli v té první žádance nebyla hned i žádanka na druhý, protože už na prvním mě objednali rovnou na druhý, ale spíš bych řekla, že nebyla. :nevim:

Holky máte někdo zkušenosti s tím, jestli před porodem jsou ty kontroly častější nebo ne? Já jsem zatím měla asi sice 5 kontrol, ale mě přijde, že si tam jen jezdím povykládat, utz mi zatím dělal jen 2× a plus teda 1× screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 12:48

@TerkaS98 : Také jsem v tomto období mívala nepravidelné pohyby. Ale všechno bylo v pořádku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.7.23 12:58

@Cahova.an na konci se chodí co dva týdny, plus vlastně ještě do porodnice jak si tě převezmou. To jsem chodila každý týden. Tady je fotka z minulého těhotenství z kontrol pro orientaci jak sem to měla. Ale utz jsem měla každou kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 13:01

@Veru.veruse : My jsme měli poměrně delší cestu do porodnice. Dojížděli jsme s kontrakcemi cca. po 2-3 minutách. Přesto na monitoru nebylo vidět vůbec nic, jen ke konci jedna maličká kontrakce, dle PA jen poslíček, otevřená na 2 cm. Moje dítě nikdy na monitorech nespolupracovalo, ani u mé doktorky, to byl vždy boj, aby ho našla a aby získala nějaké informace. :lol: Naštěstí jsem měla s sebou dulu a vykomunikovaly jsme, že porod skutečně probíhá, voda odtekla. Takže jsme se přesunuli na box a za cca. 4-5 hodin od tohoto „nerodíte“, byl mrňous na světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.7.23 13:05

@Kajiii434 četla jsem hodně podobných příběhu, že se jim na monitoru nic neukazovalo. Tak ještě, že to vyřešila dula ☺️ v tomhle je asi super ji mít. Měla jsem to samé u obou porodů. Žádné kontrakce. Voda nepraskla. Jen bolesti. Ještě na mě koukali jak na blba, že mám takové bolesti 😁.
A jak jsi měla kontrakce, bolelo tě v podbřišku? Já měla bolesti do kříži do zad. Myslela jsem že se mi láme páteř. Podbřišek skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 13:09

@Lil90 : Základní screening je hrazený. Pokud se člověk neozve, tak udělají ten lepší, podrobnější (detailní morfologie plodu), který se dělá indikovaně, pokud se při tom základním zjistí nějaký problém. Mají z toho peníze, tak co by ne… A pokud člověk chce ten základní, tak kolikrát ještě straší tím, že z něj nejde nic poznat apod., jen aby z těhotné vytáhli peníze… To dělali u nás v nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.7.23 13:10

@Kajiii434 právě si říkám, jestli to nemůže být kvůli tomu, že sem neměla bolesti do podbřišku ale do zad. Že možná proto na monitoru to nic neukazovalo. Přece jen ti to měří z vrchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 13:14

@Marilyn222 : Měla jsem dulu a budu ji mít letos. Chce si ji domluvit včas, o to víc, když je tam druhá polovina prosince…
Porodní plán jsem měla i sepsaný, ale v porodnici, kam jsme dojeli, to pro ně byl standard, takže nebyl potřeba. Dula ho znala a komunikovala s personálem v mém zájmu, resp. co chci a co ne. Komunikovala také s PA porodnice, po jaké době jsou kontrakce apod., takže já nemusela nic řešit. Manžel neměl ponětí o čase vůbec žádné. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
16.7.23 13:16

A kdy se prosím k běžné kontrole ultrazvukem přidává ta kontrola na monitoru? Až ke konci těhotenství? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 13:18

@Veru.veruse : Záleží, na co všechno je budeš používat. :)
Já měla tenčí látkové pleny na odříhnutí dítka, otření po kojení, jídle apod. (cca. 50 ks, hodně zvracel), pak silnější XKKO pod dítko, např. na lehátko na přebalováku, při odložení (cca. 15-20 ks). A pak mám látkové pleny na přebalování (cca. 25-30 ks).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 13:20

@Cahova.an : Ke konci těhotenství jsem chodila na kontroly každý týden, myslím, že od 34tt nebo 36tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
16.7.23 13:27

@Veru.veruse : Měla jsem hlavně podbřišek a méně záda. Ale po připojení na monitor tam nebylo ani ťuk. Jak kdyby si mrňous řekl, „prdím na vás“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
16.7.23 13:30

@Kajiii434 Ale upřímně, pokud mám možnost jít na nějaký lepší, tak si radši zaplatím ten lepší, kde je větší šance, že se zachytí nějaký problém, než jít jen na základní, abych ušetřila. Ale jako lajk nevím, jaký přesně je v tom rozdíl, třeba je to spíš marketingový tah 🤷. Mě moje gynekoložka poslala do Pronatalu v Praze, asi s nima má nějakou spolupráci, protože říkala, že mám říct, že jsem od ní, jinak by mě nevzali. První screening za 1500 včetně preemklapsie, prostředí příjemný, sestry i doktorka suprový. Na druhý jdu zase tam a zase za 1500. A třetí mám prý u nich zdarma, když jsem u nich absolvovala ty předchozí dva, ale to se musím doktorky zeptat, jestli mě taky pošle tam. Takže 3000 za tři podrobné screeningy v příjemném prostředí s příjemným personálem mi nepřijde jako moc. Plus teda 1500 už mi proplatila pojišťovna v rámci těhotenského bonusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.7.23 13:33

@Kajiii434 no myslím že na všechno. U předchozícho jsem dávala právě na odrihnutí, do kočárku, do postýlky. Malý právě dost blinkal. Když jsme někde přijeli k němu a bylo třeba ho nachvili položit tak pod něj jsem dávala. Prakticky sem je využívala skoro nonstop. Ale absolutně nepamatuji kolik sem jich už měla. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.7.23 13:36

@Kajiii434 a tentokrát budeš mít taky dulu? ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie