Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky prosim komu je tak zle jak me? 10 dni jsem myslela ze umru. Zaludek je pro me dost machylny a citlivy. Pak se to lehce zlepsilo a ted asi najizdi nejaka nova etapa nevolnosti uz s naznakem Ja asi pujdu fakt zvracet. Dneska rano jsem se krisila po bananu. Myslela jsem ze umru a praskne mi zaludek az jsem brecela a v hlave mi projizdelo ze tohle nedam a dalsi takove no ne moc hezke veci ktere asi nechci vypisovat protoze to neni hezky. Ja vim ze to napisu asi hnusne ale ma velmi naivni predstava jak cekame miminko a jak mi roste brisko a ja se raduju. Se opravdu naprosto vytratila a misto toho tam je - jak prezit a jak dam dalsich x tydnu
![]()
@LenyD píše:
Holky prosim komu je tak zle jak me? 10 dni jsem myslela ze umru. Zaludek je pro me dost machylny a citlivy. Pak se to lehce zlepsilo a ted asi najizdi nejaka nova etapa nevolnosti uz s naznakem Ja asi pujdu fakt zvracet. Dneska rano jsem se krisila po bananu. Myslela jsem ze umru a praskne mi zaludek az jsem brecela a v hlave mi projizdelo ze tohle nedam a dalsi takove no ne moc hezke veci ktere asi nechci vypisovat protoze to neni hezky. Ja vim ze to napisu asi hnusne ale ma velmi naivni predstava jak cekame miminko a jak mi roste brisko a ja se raduju. Se opravdu naprosto vytratila a misto toho tam je - jak prezit a jak dam dalsich x tydnu![]()
![]()
![]()
Běž tomu pomoct, strč prst do krku a vyzvracej co půjde
mně to pomohlo, ohromná úleva. Udělalo se mi zle po obědě a prostě musel celý ven. Pak už jsem mohla jíst normálně
@LenyD
Vítej v mém světě, který se smrsknul na to - jak přežít dopoledne s dcerou než bude oběd a budeme si moct jít lehnout a na hoďku a půl spát. A jak přežít odpoledne s dcerou než si ji bude moct převzít manžel a já upadnu na zbytek dne do postele. ![]()
Ahoj naprosto vim jaknse citis, me uz je takto zle asi 14 dni.
Posledni dva je to lepsi, nebudi me ze spaní ![]()
Kdyz jdu varit a nebo si jen ohrat jidlo nejdriv se z toho proste vyzvracim.
Nejvic blbe je mi asi z hladu jsem zjistila.
Jinak jsem 9tt ![]()
@Anonymní píše:
Běž tomu pomoct, strč prst do krku a vyzvracej co půjdemně to pomohlo, ohromná úleva. Udělalo se mi zle po obědě a prostě musel celý ven. Pak už jsem mohla jíst normálně
Ja bych rada ale zvraceni je pro me ta nejhorsi a nejposlednejsi vec, ale kdyz uz bude nouze tak budu muset ji
..za dve h mam jit ale ke gyndarovi takze budu doufat abych se tam doplazila
@Elsia píše:
@LenyD
Vítej v mém světě, který se smrsknul na to - jak přežít dopoledne s dcerou než bude oběd a budeme si moct jít lehnout a na hoďku a půl spát. A jak přežít odpoledne s dcerou než si ji bude moct převzít manžel a já upadnu na zbytek dne do postele.
Ja si nedokazu predstavit jeste mit u toho prcka a starat se. To musi byt silene. Takze klobouk dolu. Ja jsem vzdycky vdecna ze prijde manzel domu a je tady se mnou
. V reklamach na tehulky by meli davat uplne jiny scenar a varovat zeny ze nektere tehu nejsou tak ruzove jak si predstavuji zeny ( myslim ty ktere cekaji poprve a nevi do ceho jdou
.
@Eliska1402 píše:
@LenyDAhoj naprosto vim jaknse citis, me uz je takto zle asi 14 dni.
Posledni dva je to lepsi, nebudi me ze spaní
Kdyz jdu varit a nebo si jen ohrat jidlo nejdriv se z toho proste vyzvracim.Nejvic blbe je mi asi z hladu jsem zjistila.
Jinak jsem 9tt
Eli.. jakmile se probudim a mam hlad musim se okamzite najist do 5 minut jinak mam pocit ze umru bolesti a hladu. Jim snad co hodinu. Uz jsem z toho mela strasne nervy. Dneska rano se mi to
ale prekulilo na jen cistou coca colu a radeji nejez nebo pujdu zvracet.
@LenyD s hladem jsem na tom stejně, už jsem to dopracovala na jídlo na nočním stolku a snídani v 5 ráno
, kdy mě probudí strašný hlad. Jinak nevolnosti, celodenní brutální pocit kocoviny, nechutenství, malátnost a další děsy se mi minulý týden uklidnili, jak jsem začala 9tt, tak se to zlepšilo. Nyní začínám 10tt a když si hlídám pravidelné jídlo, tak už jsem schopná i normálně fungovat. Tak nepropadej špatným myšlenkám, bude líp
![]()
…jako bych četla svůj momentální život
teď 2 týdny totální celodenní nevolnosti a jen stav přežít to v práci, přijít domu, rychle spat po hodině se vzbudit, rychle se najíst a pak se přemoct k něčemu, ale většinu se přesunu jen do obýváku. Obdiv všem těhotným maminkam, které to zvládají s dětmi.
! Jsem 10 tt a teď poslední 4 dny mi bývá nejhůře spíše odpoledne a nejvíce večer. Nezbývá jen to vydržet ale kezby se to cele dalo jen prospat
Ale jak z toho bude zdravý krásný miminko, tak vydržím všechno ![]()
Tak hlásím, že po kontrole v 11tt je u nás vše v pořádku. Syndrom mizejícího dvojčete se nekonal (tedy alespoň zatím) takže ty prcky čekáme opravdu dva ![]()
Je to pro mě celkem děsivá představa a snažím se s tím srovnat. Máme doma ještě 2,5 roku cácorku a jednou za 14 dní ještě 2 partnerovi děti. Jedna babička 200km a druhá 300km daleko. ![]()
Ranní nevolnosti přetrvávají už tak 4 týdny. Ze začátku jsem měla pořád neskutečný hlad (říkám mu vlčí) a ten postupně přešel k nevolnosti z hladu a po jídle zase z přecpání. Aktuálně ráno vstanu a tak do půlhodiny jdu
Nutí dokud nedostanu ven alespoň šťávy. Bohužel to malá nechápe takže ze začátku plakala a teď si sedne za mě a čeká
Doufám, že to 12tt skončí jako u malé.
Ahoj holky, vim, ze jste některé psaly, ze mate za sebou SP nebo ZT. Měla jste některá prosím ZT a pokud ano, kdy to prosím odešlo. Začínám mít pocit, ze to odchází buď v 8TT nebo následně ve 12tt. Do 14 dni pokud se to nerozjede, tak doktor by chtěl abych šla na kyretraz. Jsem byla 9+2 (když mi zjistili ZT ale odpovídal stejne méně cca o 10dni) Chodila jsem na kontrolu každý týden a tYden před tím měl 5,5mm a další týden už jenom 4,6mm. Dělám vše pro to aby mohlo odejít samo ale obavam se aby to nedocházelo až 12 TT. Mate zkušenosti prosím?
@helis0 v tomhle nepomůžu. Mám za sebou ZT, dali jsme tomu 10 dní jestli to tělo nezačne „řešit samo“ a pak jsem šla na zákrok. ![]()
I tak bylo pro mě těch 10 dní psychicky dost náročných.
@helis0
Hele popravdě přesně na den bych to asi musela dohledávat. Zvládla jsem první kontrolu v 7tt už bylo ![]()
Druhá kontrola po 14 dnech a tak už to bylo špatně. Předpokládaný konec někde 7+něco. No a 10 dní se čekalo takže do 10tt možná skoro 11.
@Feriinka dvojčata jsem si vždy přála…určitě to dáte a bude vše v pořádku ![]()