Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@LenyD píše:
Ja se chlamu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
…kdyby jsi me videla…neoholeny nohy a i vsechno ostatni. Tricko mam 4 dny stare…ano fleky tam mam nebudu psat jake jidla co ktery flek znamena
![]()
![]()
teda spise je to pyzamo ve kterem jsem cely den a asi uz v nem hniju.
Dneska se premaham ze si udelam den D a ty vlasy a celou sebe fakt umyju…ale brutalne se premaham. Myslim si ze kdybych sla ted vynest smeti tak si me spletou s bezdomovcem
![]()
a pak zapluji do postele a zase jsem rada ze lezim a nemusim nic
..jinak jak rikas ja mam kolem sebe 4 holky co 1 trimestr max paleni zahy jinak si uzivani jsem tehotna a je mi super a chodim do prace do 8 mesice
…nechapu ne nechapu jak to udelaly
![]()
![]()
…takze kdyz jsem sla hned na neschopku a zacala zkuhrat nechapaly co pry delam
![]()
![]()
Já taky nejsem schopná umýt vlasy, oholit si nohy podpaží ani frndu (pardoon)
ale je to tak
já sem do teď klidně spala i v oblečení, které sem měla celý den na sobě doma
musím uznat opravdu prase a koupání taky nedám moc, jen se večer rychle osprchuji buchtu a nohy a podpaží a to všechno
ale jinak o intimní partie krom holení to udržuju jelikož trpím na výtok ![]()
Já když jdu se smetím tak si myslím, že si lidi musí myslet, že sem právě vylezla ze svého vlastního hrobu po x letech
![]()
Já mám v rodine co když čekala dceru nic jí nebylo jenom 1× zvracela jinak nic a teď je po IVF tak uvidíme
jinak kamarádky ty nezvracely ale bylo jim blbě ale jedly víceméně stejné, prostě musely papat jinak prý konečna…já teda nechápu, já do sebe těžko narvu běžné jídlo, tchýně mi vozí ze školky aspoň polévky
jinak dnes sem měla ráno krupinky s mlékem, k obědu kousek knedlíků plněného s uzeným ale že by se mi ulevilo to se říct nedá, teď sem si zobla degan, který užívám ale už dochází, tak musím do lékárny ![]()
@Ninsie píše:
Tak zdechlina mě těžce pobavila.![]()
![]()
To se mi ještě nestalo… ale je teda fakt, že valentýnská kachna od vietnamce mi taky tentokrát moc nejela. Něco na ní bylo divný, ale nevím přesně co. Příchuť zdechliny se teda nekonala, ale i tak. Dojedl to chlap. Ale koukám, že tvůj chlap si to taky užívá.
Zvládá adaptovat vaření tvým aktuálním chutím?
Jinak já teda nemám zatím ani extra chutě. Jako jasně, že chlap jako první dovalil kyselý okurky a nutil mi je snad ke každému jídlu, protože přesně tohle je to, co v televizi žerou těhotný. Já nechápala, ale udělala jsem mu radost a asi dvě snědla.Od té doby trůní otevřené v lednici a čekají, jestli se mi nezblázní ještě chuťové buňky a nenajedou nějaký šílený touhy na kyselý.
A k té krvi - nepíchám si nic, mám opačný problém - hodně naředěnou krev… takže leda před operací mě vždycky nadopují kortikoidy a pak to přeženou, takže dostanu injekce a píchám si je do břicha. Doufám, že se tomuhle během těhotenství vyhnu. Spíš mě hodně hlídají a v případě fakt hodně nízkých hodnot kortikoidy, trombocytové náplavy a kdo ví co ještě. Rodit musím na specializovaném pracovišti, kde na mě budou s tímhle připravení, takže už teď mi gyndařka v kooperaci s hematologem vybrala kde a tam budu docházet i do rizikové poradny.
Ja se tady chlaaaamu
s tema chlapama…hej oni jsou neskutecni..
manzel na me proc je ti zle proc zase mas h hlad proc ti vadi pachy? Proc zvracis. Vzdyt jsi tehotna to by jsi mela normalne fungovat ne? A proc ta kamoska chodila do prace a ty mas rizikovko
ja si myslim ze chudak sam to nezvlada ale snazi se aby to nejak zvladal. To jak se mi meni chute jak den mam takovy a makovy jak moc nekomunikuju obcas ho vydesim jak zacnu hystericky brecet..jinak vareni..no to je masakr… Jako rikal ze by bylo super kdybych mu obcas navarila at si neco vezme do prace ale vysvetlovala jsem mu ze nemuzu ze to nedam.
… Nebo minule jsem lezela vyrizena cely den a on na me proc jsem nevyprala
. Ze ma veci z posilovny a je plna pracka. Rikam tak zapnout to umis ne a vytahnout pradlo a vyprat ho taky zvladnes. Neee skoncilo to tim ze ty veci ma 5 dni v batohu.to proste nekdy ty myslenky fakt nechapes
…co se tyce injekci tak uz to chapu. Takze mas opacny problem. Jako ja vyfasovala injekce uz od prvopocatku a budou az do sestinedeli. Ted mam nejake obdobi spatneho píchačstvi
tak mam bricho kde vpich tam modrak a nez se to vstreba tak to fakt trva tyden a dyl nez vubec se to vstreba.
Jinak najednou je chlap na hodne veci sam. Vlastne nikam nechodime ( to ani nejde) chodim spavat kolem pul 9 takze zadny filmicky jak jsme meli zvykem vzdycky na vecer. Ted do toho nulove intimnosti - uprimne predstava ze by neco melo byt tak otviram okno a skacu
,chodi nakupovat na to si uz nejak zvyka…jeste by to chtelo aby se naucil vytirat zem. Mame robiticky vysavac tak ten zamete a vysaje ale na byt 4+kk je nerealne aby jednim mopem/ hadrem co je na vysavaci se to tady vytrelo fuj. A tak manzel na me ze pry neni potreba- staci pry vysat
takze hmm 4 tydny nemame vytreno…pohoda
..uprimne si myslim ze si musi na to vse zvyknout. X veci jsem delala sama tak ted vidi co vse nefunguje kdyz nefunguju ja
@Ellie96 píše:
Já taky nejsem schopná umýt vlasy, oholit si nohy podpaží ani frndu (pardoon)![]()
ale je to tak
já sem do teď klidně spala i v oblečení, které sem měla celý den na sobě doma
musím uznat opravdu prase a koupání taky nedám moc, jen se večer rychle osprchuji buchtu a nohy a podpaží a to všechno
ale jinak o intimní partie krom holení to udržuju jelikož trpím na výtok
Já když jdu se smetím tak si myslím, že si lidi musí myslet, že sem právě vylezla ze svého vlastního hrobu po x letech![]()
Já mám v rodine co když čekala dceru nic jí nebylo jenom 1× zvracela jinak nic a teď je po IVF tak uvidímejinak kamarádky ty nezvracely ale bylo jim blbě ale jedly víceméně stejné, prostě musely papat jinak prý konečna…já teda nechápu, já do sebe těžko narvu běžné jídlo, tchýně mi vozí ze školky aspoň polévky
jinak dnes sem měla ráno krupinky s mlékem, k obědu kousek knedlíků plněného s uzeným ale že by se mi ulevilo to se říct nedá, teď sem si zobla degan, který užívám ale už dochází, tak musím do lékárny
Ja se chlamu..prej buchta
co si budem. Ja si jeste zavadim zespodu 2 x denne hormony takze dole je to divocina s lijanama a vodopadem
..vsak dneska jak jsem zvracela jsem citela kak jsem spocena a smradlava a uplne jsem si rikala fuuuuuuj
ty vole a abych se zvedla a sla do vany hned. Vubec
hniju vesele dal. Hlavne ze mam umele rasy, ty vsechno zachrani :
S tim jidlem no ja bych se rada najedla, dobre najedla, po bachovkach fakt uz tak s jidlem nesilim a nepropadam panice ale proste najezena nejsem. Jsem ve fazi ze docela dost jidel me uz voni( nevim jak dlouho) ale to je vune panecku. Pak si to dam do pusy a je to v nekde v haji. zezvykana horka nebo kysela nicrikajici guma..pecivo nemuzu ani videt banany taky ne. - prejedla jsem se je to hnus.Do obchodu kdyz to zvladnu se chodim jen tak prochazet abych zjistila co ten den treba bych si dala a mela na co chut. Coz na druhy den uz neplati. Jinak johohooo sladky kokinecnaaaa to bylo moje. Ted? Sladky? Coze? To je sproste slovo nechci fuj.
Všechny zdravím..
..jen nestíhám dočítat…síly po práci a rodině už navíc moc nemám
dnes mam do 8 do večera
@Ellie96 cibule posypaná cukrem a dat do tepla, vytvoří se takový sirup.. nebo stává z červené (čerstvé repy) s medem..
Bachovky užívám taky…měla jsem na restart a stres…na míru plus svíčky
@LenyD píše:
Ja se tady chlaaaamu![]()
![]()
![]()
s tema chlapama…hej oni jsou neskutecni..
![]()
![]()
manzel na me proc je ti zle proc zase mas h hlad proc ti vadi pachy? Proc zvracis. Vzdyt jsi tehotna to by jsi mela normalne fungovat ne? A proc ta kamoska chodila do prace a ty mas rizikovko
![]()
![]()
ja si myslim ze chudak sam to nezvlada ale snazi se aby to nejak zvladal. To jak se mi meni chute jak den mam takovy a makovy jak moc nekomunikuju obcas ho vydesim jak zacnu hystericky brecet..jinak vareni..no to je masakr… Jako rikal ze by bylo super kdybych mu obcas navarila at si neco vezme do prace ale vysvetlovala jsem mu ze nemuzu ze to nedam.
![]()
… Nebo minule jsem lezela vyrizena cely den a on na me proc jsem nevyprala
![]()
![]()
. Ze ma veci z posilovny a je plna pracka. Rikam tak zapnout to umis ne a vytahnout pradlo a vyprat ho taky zvladnes. Neee skoncilo to tim ze ty veci ma 5 dni v batohu.to proste nekdy ty myslenky fakt nechapes
![]()
![]()
…co se tyce injekci tak uz to chapu. Takze mas opacny problem. Jako ja vyfasovala injekce uz od prvopocatku a budou az do sestinedeli. Ted mam nejake obdobi spatneho píchačstvi
tak mam bricho kde vpich tam modrak a nez se to vstreba tak to fakt trva tyden a dyl nez vubec se to vstreba.
Jinak najednou je chlap na hodne veci sam. Vlastne nikam nechodime ( to ani nejde) chodim spavat kolem pul 9 takze zadny filmicky jak jsme meli zvykem vzdycky na vecer. Ted do toho nulove intimnosti - uprimne predstava ze by neco melo byt tak otviram okno a skacu![]()
![]()
,chodi nakupovat na to si uz nejak zvyka…jeste by to chtelo aby se naucil vytirat zem. Mame robiticky vysavac tak ten zamete a vysaje ale na byt 4+kk je nerealne aby jednim mopem/ hadrem co je na vysavaci se to tady vytrelo fuj. A tak manzel na me ze pry neni potreba- staci pry vysat
![]()
![]()
![]()
takze hmm 4 tydny nemame vytreno…pohoda
![]()
..uprimne si myslim ze si musi na to vse zvyknout. X veci jsem delala sama tak ted vidi co vse nefunguje kdyz nefunguju ja
Většina chlapů je v tom stejná… ale koukám, že tvůj manžel je vyšší level.
Ale ty hadry v batohu jsou mi povědomý, ne teda u současnýho, ale ex mi tohle dělal taky a rád a často. To bylo na bombu mezi oči. Tady jsem zavedla jednoduchý pravidlo - co není v koši na prádlo, to se prostě nepere a sorry jako.
Ale tím, že teda nebleju (o žaludku na vodě nemluvím, na to jsem si z většiny už zvykla), tak vařit zvládám a o úklid se dělíme. Teda mám úlevy, samozřejmě a přijdu si jako hypochondr, když to v devět balím a jdu chrnět, protože jsem k. o.
Ale chlap je chápavej, sice těhotenství není nemoc, ale je to spešl stav, takže mám být úplně v klidu a co a jak potřebuju, to dělat/nedělat.
Ale ty máš teda hustý výkyvy nálad, sjíždíš dobrou hormonální vlnu. Ale tvůj chlap to nakonec zvládne. Prostě jinej režim a jiný všechno, naštěstí se to prej pak srovná a ustálí, takže blýská se na lepší časy… do druhého trimestru máme blízko.
Akorát porovnávání s jinýma těhotnýma, že ta dělá to a to a proč ty nemůžeš, to bych zatrhla. ![]()
Jinak s tím pícháním jsi hustá, já si poprvé píchala injekci 40 minut (čti 39 minut odhodlávání a přesvědčování a 1 akce.
) A nedokážu si představit, že bych si dávala pichára až do konce šestinedělí, protože taky mi to píchání moc nešlo. Bych šla rodit jak šmoula. ![]()
A pokud jde o sex… hm, tak já to mám opačně, já bych si dala říct, ale chlap to má teď náročný s nemocnou babi, o kterou se momentálně staráme, takže nemá myšlenky. A navíc při dělání prcka jel jak králík, takže se prý malinko vyčerpal a teď mi přiznal, že se bojí, aby mrněti neublížil apod. No, takže si musím počkat a uvidíme, kdy se odhodlá a bude to lepší. Teď si můžu dát tak max ledovou sprchu a zaspat to, což vzhledem k nespavosti je malinko problém. ![]()
@jezinka píše:
Bachovky užívám taky…měla jsem na restart a stres…na míru plus svíčky
Jezi a pomohly bachovky? Skoda ze to neumi zkrotit zvraceni a hlad..ale to bych chtela moc hned na zacatek
@Ninsie píše:
Většina chlapů je v tom stejná… ale koukám, že tvůj manžel je vyšší level.Ale ty hadry v batohu jsou mi povědomý, ne teda u současnýho, ale ex mi tohle dělal taky a rád a často. To bylo na bombu mezi oči. Tady jsem zavedla jednoduchý pravidlo - co není v koši na prádlo, to se prostě nepere a sorry jako.
Ale tím, že teda nebleju (o žaludku na vodě nemluvím, na to jsem si z většiny už zvykla), tak vařit zvládám a o úklid se dělíme. Teda mám úlevy, samozřejmě a přijdu si jako hypochondr, když to v devět balím a jdu chrnět, protože jsem k. o.
Ale chlap je chápavej, sice těhotenství není nemoc, ale je to spešl stav, takže mám být úplně v klidu a co a jak potřebuju, to dělat/nedělat.
Ale ty máš teda hustý výkyvy nálad, sjíždíš dobrou hormonální vlnu. Ale tvůj chlap to nakonec zvládne. Prostě jinej režim a jiný všechno, naštěstí se to prej pak srovná a ustálí, takže blýská se na lepší časy… do druhého trimestru máme blízko.Akorát porovnávání s jinýma těhotnýma, že ta dělá to a to a proč ty nemůžeš, to bych zatrhla.
Jinak s tím pícháním jsi hustá, já si poprvé píchala injekci 40 minut (čti 39 minut odhodlávání a přesvědčování a 1 akce.) A nedokážu si představit, že bych si dávala pichára až do konce šestinedělí, protože taky mi to píchání moc nešlo. Bych šla rodit jak šmoula.
A pokud jde o sex… hm, tak já to mám opačně, já bych si dala říct, ale chlap to má teď náročný s nemocnou babi, o kterou se momentálně staráme, takže nemá myšlenky. A navíc při dělání prcka jel jak králík, takže se prý malinko vyčerpal a teď mi přiznal, že se bojí, aby mrněti neublížil apod. No, takže si musím počkat a uvidíme, kdy se odhodlá a bude to lepší. Teď si můžu dát tak max ledovou sprchu a zaspat to, což vzhledem k nespavosti je malinko problém.
Tedka sel muj milovany opet do posilovny takze pracku ma nachystanou at si sam vypere
. S tim sexem jako manža nic nerika mlci vidi ze trpim ani by ho to nenapadlo ale nekdy proste jde videt jak je protivny protoze proste hold je preplneno
. S tema injekcema bud v klidu je to uz 30 injekce a porad delam u toho scenky ze drzim si ten spek a cekam a cekam a premyslim jak to pichnu a jak to udelam
…a to u prvni injekce byk masakr…ja a sama si pichat injekce no jako vubec.. pak jsem se furt presvedcovala ze to musim si pichat dama a nemuzu se spolihat na manžu nebo nekoho kolem. Prece jim nebudu porad volat. Takze zvladam to ale trva mi to 3 minuty nez ten akt hlavni udelam a to je propichnout si ten spek a pak uz je to za me dobry.
Jako ja mu davam cas i pro me je to neco noveho takze jsou to takovy ted nesladeny dva puzzliky nez se to proste vychyta. Navic ac to nerika sam vidim ze to proziva ale snazi se drzet. Prece nemuzeme brecet a hroutit se oba dva ![]()
@LenyD píše:
Ja se chlamu..prej buchta![]()
![]()
![]()
co si budem. Ja si jeste zavadim zespodu 2 x denne hormony takze dole je to divocina s lijanama a vodopadem
![]()
..vsak dneska jak jsem zvracela jsem citela kak jsem spocena a smradlava a uplne jsem si rikala fuuuuuuj
![]()
![]()
ty vole a abych se zvedla a sla do vany hned. Vubec
![]()
![]()
![]()
hniju vesele dal. Hlavne ze mam umele rasy, ty vsechno zachrani :
![]()
S tim jidlem no ja bych se rada najedla, dobre najedla, po bachovkach fakt uz tak s jidlem nesilim a nepropadam panice ale proste najezena nejsem. Jsem ve fazi ze docela dost jidel me uz voni( nevim jak dlouho) ale to je vune panecku. Pak si to dam do pusy a je to v nekde v haji. zezvykana horka nebo kysela nicrikajici guma..pecivo nemuzu ani videt banany taky ne. - prejedla jsem se je to hnus.Do obchodu kdyz to zvladnu se chodim jen tak prochazet abych zjistila co ten den treba bych si dala a mela na co chut. Coz na druhy den uz neplati. Jinak johohooo sladky kokinecnaaaa to bylo moje. Ted? Sladky? Coze? To je sproste slovo nechci fuj.
Já jsem chtěla od gyndařky poslat čípky kvůli podezření na mykóza ale řekla, že jediný co mi může napsat je jenamazol 2× denně zevně mazat
nevím co se stalo s moderní dobou ale v prvním těhotenství sem užívala torecan čípky a čípky na mykóza teď nevím přesný název a teď najednou se nic nemůže
![]()
Já sem byla taky smradlavá a spocena tak sem se šla vykoupat
a dneska přemýšlím, že bych dala vanu ale uvidím jak se mi bude chtít ![]()
Já si teď přivezla Bachovy esence a hned sem začala užívat tak uvidíme
jinak já si teď taky nelamu hlavu s jídlem, co půjde to půjde, moc tomu nedám bohužel ale věřím, že bude lépe ale to zahlenění je příšerný, v lékárně prý jenom stopkasel a ACC long prý nec
Nejsem si jistá jestli to vůbec pomůže ten stopkasel
ani nevím dávkování zapomnela jsem se zeptat ![]()
Jinak co se týče pečiva to taky nemůžu a banán již taky ne ![]()
@LenyD píše:
Tedka sel muj milovany opet do posilovny takze pracku ma nachystanou at si sam vypere. S tim sexem jako manža nic nerika mlci vidi ze trpim ani by ho to nenapadlo ale nekdy proste jde videt jak je protivny protoze proste hold je preplneno
. S tema injekcema bud v klidu je to uz 30 injekce a porad delam u toho scenky ze drzim si ten spek a cekam a cekam a premyslim jak to pichnu a jak to udelam
…a to u prvni injekce byk masakr…ja a sama si pichat injekce no jako vubec.. pak jsem se furt presvedcovala ze to musim si pichat dama a nemuzu se spolihat na manžu nebo nekoho kolem. Prece jim nebudu porad volat. Takze zvladam to ale trva mi to 3 minuty nez ten akt hlavni udelam a to je propichnout si ten spek a pak uz je to za me dobry.Jako ja mu davam cas i pro me je to neco noveho takze jsou to takovy ted nesladeny dva puzzliky nez se to proste vychyta. Navic ac to nerika sam vidim ze to proziva ale snazi se drzet. Prece nemuzeme brecet a hroutit se oba dva
Tak to by mohl zvládnout… může následně koš s prádlem brát jako druhý domácí posilko. ![]()
Hele, věřme, že se to na všech rovinách srovná a ono si to prostě sedne. Jak sex, tak jídlo, tak nový režim. Holt puzzlíky se musí nově natvarovat, aby to dosedlo. Bude to všechno zase dobrý. ![]()
Jako i tak máš můj obdiv… a naprosto se nedivím těm scénkám okolo, dělala bych je taky. Ten vpich byl nejhorší vždycky, ale myslím, že za dalších 30 ti to už ani nepřijde, že si něco pícháš. Budeš to dělat automaticky. ![]()
Holky, možná trochu „blbej“ dotaz, ale roste někomu už pupík? Ano, vím, že prcek má teď cca 3 cm a víc, takže sotva to bude z toho, ale děloha se roztahuje a nevím jak vy, ale já jsem ráno splasklá a pak sním/vypiju první věc a nafouknu se, takže večer už mám slušnýho nácíčka. ![]()
@Ninsie ja už cítím podbřišek, jak se napíná a mám už oproti dříve břicho znát. Nejde úplně zatáhnout… A vecer jsem taky hodně nafouklá, ale to je jen vzduch 😄Jsem 11+4 a včera měl prcek na ultrazvuku 6 cm.. Ale spíš to vnímám jen já a partner, okolí zatím ne..
@Ninsie já jsem 12 tt a břicho večer mám mega nafouklé, ale to jsou plyny, ráno je plus mínus normální…ale přibrala jsem lehce už takhle že začátku…2kg, doufám, že budu už přibírat pomaleji a ne 2 kg za měsíc
![]()
@Ellie96 píše:
Já jsem chtěla od gyndařky poslat čípky kvůli podezření na mykóza ale řekla, že jediný co mi může napsat je jenamazol 2× denně zevně mazatnevím co se stalo s moderní dobou ale v prvním těhotenství sem užívala torecan čípky a čípky na mykóza teď nevím přesný název a teď najednou se nic nemůže
![]()
Já sem byla taky smradlavá a spocena tak sem se šla vykoupata dneska přemýšlím, že bych dala vanu ale uvidím jak se mi bude chtít
Já si teď přivezla Bachovy esence a hned sem začala užívat tak uvidímejinak já si teď taky nelamu hlavu s jídlem, co půjde to půjde, moc tomu nedám bohužel ale věřím, že bude lépe ale to zahlenění je příšerný, v lékárně prý jenom stopkasel a ACC long prý nec
Nejsem si jistá jestli to vůbec pomůže ten stopkasel
ani nevím dávkování zapomnela jsem se zeptat
Jinak co se týče pečiva to taky nemůžu a banán již taky ne
Nemas nejaky tip co na veceri? Protoze me se krouti od obeda zaludek a vubec nevim co mi ma manža nakoupit.co vlastne vubec chci. Je to priserny chtela bych se rada najest ale proste ja nevim co chci… Ouuu no jako ja je vyplivavam kdyz to jde. Jinak predstava dalsiho leku co davam do sebe no nevim
. Staci mi zespodu ty progesteron. globule a injekce ted teda dva dny mi dosel femibion tak dneska mi ho koupim. Fuj fuj fuj vidim pecivo a zveda se mi vsechno mozny, vidim ovesnou nebo ryzovou kasi taky jsem ti prejezena hnus a nemuzu..banany to jak pises jdu uplne kdyz je vidim obloukem a nebo kdyz uz je doma mame a zacinaji hnednout tak je strkam svemu koni. Ten je miluje a oceni vic nez ja
…s tim jidlem je to priserne..hlad mam vlastne od te 11h ale ja hold nevim co si mam dat a tak nsem mela jenom pul tycinky par nudli a konecna. A ver mi ze bych se moc rada najedla a mela spoko zaludek.
Jinak uz jsem po sprse komplet vse vycistene tak se citim trosku lip ze nejsem zase uz na par chvil prase
![]()