Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Emhacko píše:
Ahoj holky, pokud mužů, tak se rada přidám. Dnes jsem 10+6 a termín mám podle MS 11.9.2023. Čekáme druhatko, doma už mám skoro 3leteho kluka.
Ahojky
taky čekám druhé miminko, jinak já jsem 10+3 ![]()
@Ellie96 skvely, tak to jsme chvilku od sebe: a jak se zatím citis? ![]()
@Emhacko jako na horské dráze 😁 od 5tt se mi začalo navalovat, od 6tt jsem začala
okolo 8 nebo 9tt to přešlo zhruba na týden mi bylo dobré začala sem znovu jíst a pak to znovu udeřilo
navalovani, dva dny zvracení sem tam úzkosti
dnes se cítím lépe dokonce sem uvařila a snědla plný talíř carbonara
jen musím říct, že i přes plný žaludek se mi navaluje tak musím rozdychavat hodně, a v puse milion slin a divná pachuť
jaké je tvoje těhotenství?? ![]()
@jezinka píše:
Večer mám balon…ale já mám horší trávení. Občas…nyní až moc trpím na nadýmaní a jsem nebezpečná biologická zbraň![]()
Jsem na tom hooodne podobně. Pred otěhotněním jsem byla i na kolonoskopii, kdy mi zjistili zanet na zacatku tlusteho streva. Po lecbe vsechny problemy ustoupily, ale s pocatkem těhotenství se opet vratily. Bricho mam jak v 6 mesici, hlavne večer
nekdy do toho i křeče…
@Ellie96 ahoj, tak jen hlásím, že kdyby si nakonec uvažovala o Angelsounds, tak já dnes (10+4) jsem konečně ráno slyšela srdíčko miminka
. Předtím ani ťuk a dneska jsem ho našla skoro hned. Je blízko mé tepny, takže asi se maličko posunul vedle a bylo to krásně slyšet. Trochu mi spadl kámen ze srdce před pátečními odběry.
Ahoj holky, tak Ja se konecne taky přidávám. Dnes jsem 11+1 a TP podle PM mam 10.9. Jinak jsem byla od 7tt na neschopence 3 týdny kvuli nevolnostem, prvni dva dny jsem byla v nemocnici na kapackach kvuli dehydrataci, nemohla jsem v sobě udržet ani trochu vody. Ted uz je to lepsi, uz asi tyden chodím do prace, naposledy jsem teda zvracela predevcirem a zase vsechno i vodu ale myslim ze to bylo spis ze stresu po hádce s mužem. Musim přiznat, ze mi hodne pomohl Degan, brala jsem ho asi 10 dni dvakrát denně ale priznavam ze jsem mela strach aby to nejak neublížilo miminku, doteď mam z toho celkem spatny pocit, ale ono kdyz clovek nemuze dat nic do žaludku 4 i vic dni, to asi taky neni idealni..Jinak co me ted trápí jsou sliny, neustále slintam a plivu vsude kudy chodím, v MHD plivu do kapesničků, přes den jsem schopna v praci spotřebovat celou roli kuchyňských utěrek..naštěstí jsem v praci sama, nevim jak bych tohle plivani do utěrek vysvětlila kolegům
další věc, která me trápí jsou smrady, ale jak vas tak čtu, tak je to normalni..strasne moc věcí mi smrdí, různé jidla, ja sama sobě smrdim ale smrdí mi i deodoranty i avivaz, koupila jsem si sprchový gel bez vůně, můj chlap mi smrdí no proste hrůza
ja doufam ze to za ten tyden/ dva konecne přejde..
Jsem rada za tuhle skupinu, jste super a hodne jsem se pobavila z vašich příspěvků
![]()
@Verabi můžu se zeptat, proč plives a ty sliny nepolykas? nerypu, jen čistá zvědavost ![]()
Ahoj, tak já se taky hlásím dnes po kontrole s prckem. Jsem 12+0 a TP mám 4.9., ve čtvrtek máme první screening, tak jsem zvědavá a zároveň se trochu bojím, aby bylo všechno v pořádku.
Nevolnosti a zvracení už mě přešlo, tak doufám, že už napořád a neobjeví se znovu. ![]()
@bbk85 píše:
@Ellie96 ahoj, tak jen hlásím, že kdyby si nakonec uvažovala o Angelsounds, tak já dnes (10+4) jsem konečně ráno slyšela srdíčko miminka![]()
. Předtím ani ťuk a dneska jsem ho našla skoro hned. Je blízko mé tepny, takže asi se maličko posunul vedle a bylo to krásně slyšet. Trochu mi spadl kámen ze srdce před pátečními odběry.
Ahojky, faaaakt?
tak to je paradni
mám radost, já jsem dneska taky 10+4
taky budu dnes zkoušet ale nemám sono gel ten budu mít až zítra
myslíš, že bude stačit kokosový olej? Ale to nebude vodivé viď?…
@JuicyLucy já to dělám taky, zs chodím plivat do umyvadla nebo do kapesníčku, proč to dělám je ten, ze mám strašně moc slin a to polykání mi dělá strašně špatně a nakopava mě
![]()
@Verabi píše:
Ahoj holky, tak Ja se konecne taky přidávám. Dnes jsem 11+1 a TP podle PM mam 10.9. Jinak jsem byla od 7tt na neschopence 3 týdny kvuli nevolnostem, prvni dva dny jsem byla v nemocnici na kapackach kvuli dehydrataci, nemohla jsem v sobě udržet ani trochu vody. Ted uz je to lepsi, uz asi tyden chodím do prace, naposledy jsem teda zvracela predevcirem a zase vsechno i vodu ale myslim ze to bylo spis ze stresu po hádce s mužem. Musim přiznat, ze mi hodne pomohl Degan, brala jsem ho asi 10 dni dvakrát denně ale priznavam ze jsem mela strach aby to nejak neublížilo miminku, doteď mam z toho celkem spatny pocit, ale ono kdyz clovek nemuze dat nic do žaludku 4 i vic dni, to asi taky neni idealni..Jinak co me ted trápí jsou sliny, neustále slintam a plivu vsude kudy chodím, v MHD plivu do kapesničků, přes den jsem schopna v praci spotřebovat celou roli kuchyňských utěrek..naštěstí jsem v praci sama, nevim jak bych tohle plivani do utěrek vysvětlila kolegům![]()
další věc, která me trápí jsou smrady, ale jak vas tak čtu, tak je to normalni..strasne moc věcí mi smrdí, různé jidla, ja sama sobě smrdim ale smrdí mi i deodoranty i avivaz, koupila jsem si sprchový gel bez vůně, můj chlap mi smrdí no proste hrůza
ja doufam ze to za ten tyden/ dva konecne přejde..Jsem rada za tuhle skupinu, jste super a hodne jsem se pobavila z vašich příspěvků
![]()
![]()
Já to plivání dělám taky 😂 😂
@JuicyLucy to se nedá, jakmile začnu ty sliny polykat, tak mi je na zvracení..jednak maji jinou (špatnou) chut a jednak jich je tolik, ze to proste nejde. Odborně se tomu rika ptyalismus.
@Verabi Ty jo, tak tolik slin se mi nedělalo… nebo spíš možná úplně na začátku jsem nad vším slinila jak bernardýn (ještě jsem neměla pozitivní test) a nechápala, co to je. Teď mi zůstala akorát ta divná pachuť v puse.