Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@dendena Ahoj, tak vítej.
Kam míříš na první screening? To už jsi mnohem dál.
Já jsem teprve 9+3, sice objednaná na odběry na další pátek, co budu 11+0, ale tak nějak dohledávám info o screeningu a zjišťuju, že každej to snad dělá nějak jinak.
Když budeš chtít, tak dej pak vědět, jak jsi dopadla a držím pěsti. ![]()
@Ellie96 já použila normální tělový krém a v pohodě. Aspoň si při poslouchání rovnou promažu i ten nafouklý pupík.
. Já ho našla uprostřed nad stydkou kostí, je dobrý si najít nejdříve svůj tep a miminko je tak 2× rychlejší. Jen je to fakt o milimetrech, na jednom místečku slyšíš a o kousíček vedle nic, tak se neděs, když hned nenajdeš. Přeju úspěšné hledání ![]()
Holky, jak to teď mate s nevolnostma? Já jsem teď 10+6, nevolnosti od žaludku mi přešly kolem 9tt. Ale teď od te doby mám zas pro změnu něco “jiného”
Pocit těžkosti pořád, pálení žáhy, ale často bez toho pocitu kyselosti, spíš takový divny pocit a tu kyselost tak nějak cítím až v tom žaludku. Těžko se to popisuje, nikdy sem tohle neměla ![]()
Až si říkám, co je lepší. Tohle je celodenní nepříjemný pocit, který nemám, jen když zrovna jím. Ani mi to nepřijde jako věc l těhotenství, ale z čeho jiného by to bylo zejo ![]()
@bbk85 píše:
@Ellie96 já použila normální tělový krém a v pohodě. Aspoň si při poslouchání rovnou promažu i ten nafouklý pupík.. Já ho našla uprostřed nad stydkou kostí, je dobrý si najít nejdříve svůj tep a miminko je tak 2× rychlejší. Jen je to fakt o milimetrech, na jednom místečku slyšíš a o kousíček vedle nic, tak se neděs, když hned nenajdeš. Přeju úspěšné hledání
Tak sem zkusila hledat ale zatím bohužel nic
ještě zkusím večer v ložnici
slyšela sem jenom svůj ![]()
Ahoj, tak mám za sebou další kontrolu, od 2.2 (poslední kontrola) jsem byla jako na trní, protože až na hroznou únavu a na příznaky nízkého tlaku se cítím úplně netěhotná.
Teď teda pár dní hůř spím, jinak nic. Tlak 100/60 sestra okomentovala jako „v pořádku“.
Brali mi dnes krev a měřili pánev. Dostala jsem těhotenskou průkazku a 7.3 jdu na screening. 4.3 (slavím narozeniny) to konečně oznamíme rodině. Už se těším. ![]()
Příspěvek upraven 21.02.23 v 09:15
Holky caute, trapi nekoho prosim Vas nepochopitelne hnusne hleny??? Zahleneni? Je to masakr. Kazdy rano uz jsem s hlavou opet zaborena v zachodu a jde to ven. Je to nechutny. A muzu denne vypit x litru tekutin a stejnak je to k prdu.
![]()
@Ryuu juuu ty se máš, já jdu zítra na kontrolu a trochu doufám že mi udělá ultrazvuku ať vím, že je vše ok. Těším se. Já mám tlak ukázkový, zato mám střídavě nevolnosti den dva nic a pak mazec. Nezvracim a přijde mi, že je to snad ještě horší. Já slavim 10.3 a termín sreningu se dozvím zítra, chtěla bych to rodině říct až po vyšetření, tak uvidíme kdy to bude.
@Veru904 já právě doufala, že mi screening vyjde před tou oslavou, ale ty tři dny se to už nezblázní.
Aspoň už to budu moct prožívat i s mámou a sestrou.
Když si zažádáš o ultrazvuk, tak ti ho neudělají? ![]()
Tak dnes má 2. kontrola a vše v pořádku, uff
Podle MS jsem 11+0 a pan doktor to změřil dokonce na 11+3. A ultrazvuk delal už přes břicho, to mě překvapilo.
Screening mi posunuli o týden a jdu už příští týden, 2.3. Takže teď to mám hezky brzy za sebou ![]()
@Ryuu já právě vůbec nevím, jak to chodí. První návštěvu jsem odkládala až na mnou vypocitany 8tt a měla jsem to jako prevenci. Zjistila 9tt a minulý pátek jsem šla na odběry, zítra mám 1 poradnu, tak nevím zda jen se sestrou nebo i vyšetření u doktorky. Nemám zkusenosti ![]()
@Veru904 aha, tak to já jsem dnes 9+6 takže jsme na tom tak nějak podobně, já jsem ale šla na první kontrolu brzy, jelikož jsem si myslela, že jsem těhotná déle.
Měla jsem ale asi pozdější ovulaci, takže už mám doma nastřádané tři fotky, je krásný koukat, jak rychle roste
právě se divím, že ti nedělali ultrazvuk na těch odběrech, mě právě jo. Ještě jsem právě měla obavy, že sestra nachystá průkazku a já mezitím u doktorky zjistím nemilou zprávu, to se naštěstí nestalo.
mě si naopak vůbec nezvali na poradnu
jdu na screen 7.3 a další kontrola u mé dr. až 20.3 tak teď dumám, kdy vubec poradna začne mě ![]()
@Veru904 juuuu ja mam taky narozky 10.3. a taky jsem Veronika
![]()
Ahoj holky:) mám zatím TP 7.9. a ve čtvrtek jdu na screening. Budu přesně 12tt. V 10tt jsem byla na kontrole a vše bylo ok. Jenže tři dny po kontrole mi vymizely příznaky a cítím se absolutně netěhotně. Na screening se těším, ale tohle mě znejišťuje. Četla jsem vše. Že to někdo měl a nebylo to ok, pak zase jo. Nezbývá mi nic, než jen čekat. ![]()
Holky a co se řeší / dělá na poradně vlastně?
Nemám zatím představu a sestřička mi taky říkala, že u screeningu budu mít i poradnu už příští týden ![]()
@monisb V poradně? Váha, tlak, vyšetření moči - tedy alespoň u mne (to dělá sestřička), a pak doktorka klasicky UTZ. Ale všude to může být jinak, už s ohledem na to, že pojišťovna proplácí tři UTZ za těhotenství, když je vše OK.