TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
144
20.2.23 15:35

@dendena Ahoj, tak vítej. :) Kam míříš na první screening? To už jsi mnohem dál. :) Já jsem teprve 9+3, sice objednaná na odběry na další pátek, co budu 11+0, ale tak nějak dohledávám info o screeningu a zjišťuju, že každej to snad dělá nějak jinak. :nevim: Když budeš chtít, tak dej pak vědět, jak jsi dopadla a držím pěsti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
20.2.23 15:35

@Ellie96 já použila normální tělový krém a v pohodě. Aspoň si při poslouchání rovnou promažu i ten nafouklý pupík. :palec:. Já ho našla uprostřed nad stydkou kostí, je dobrý si najít nejdříve svůj tep a miminko je tak 2× rychlejší. Jen je to fakt o milimetrech, na jednom místečku slyšíš a o kousíček vedle nic, tak se neděs, když hned nenajdeš. Přeju úspěšné hledání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
20.2.23 15:45

Holky, jak to teď mate s nevolnostma? Já jsem teď 10+6, nevolnosti od žaludku mi přešly kolem 9tt. Ale teď od te doby mám zas pro změnu něco “jiného” :D Pocit těžkosti pořád, pálení žáhy, ale často bez toho pocitu kyselosti, spíš takový divny pocit a tu kyselost tak nějak cítím až v tom žaludku. Těžko se to popisuje, nikdy sem tohle neměla :D

Až si říkám, co je lepší. Tohle je celodenní nepříjemný pocit, který nemám, jen když zrovna jím. Ani mi to nepřijde jako věc l těhotenství, ale z čeho jiného by to bylo zejo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
20.2.23 18:22
@bbk85 píše:
@Ellie96 já použila normální tělový krém a v pohodě. Aspoň si při poslouchání rovnou promažu i ten nafouklý pupík. :palec:. Já ho našla uprostřed nad stydkou kostí, je dobrý si najít nejdříve svůj tep a miminko je tak 2× rychlejší. Jen je to fakt o milimetrech, na jednom místečku slyšíš a o kousíček vedle nic, tak se neděs, když hned nenajdeš. Přeju úspěšné hledání :mavam:

Tak sem zkusila hledat ale zatím bohužel nic :D ještě zkusím večer v ložnici :D slyšela sem jenom svůj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.2.23 21:20

Ahoj, tak mám za sebou další kontrolu, od 2.2 (poslední kontrola) jsem byla jako na trní, protože až na hroznou únavu a na příznaky nízkého tlaku se cítím úplně netěhotná. :D Teď teda pár dní hůř spím, jinak nic. Tlak 100/60 sestra okomentovala jako „v pořádku“. :nevim: Brali mi dnes krev a měřili pánev. Dostala jsem těhotenskou průkazku a 7.3 jdu na screening. 4.3 (slavím narozeniny) to konečně oznamíme rodině. Už se těším. :dance:

Příspěvek upraven 21.02.23 v 09:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
21.2.23 06:29

Holky caute, trapi nekoho prosim Vas nepochopitelne hnusne hleny??? Zahleneni? Je to masakr. Kazdy rano uz jsem s hlavou opet zaborena v zachodu a jde to ven. Je to nechutny. A muzu denne vypit x litru tekutin a stejnak je to k prdu. :poblion: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
21.2.23 07:57

@Ryuu juuu ty se máš, já jdu zítra na kontrolu a trochu doufám že mi udělá ultrazvuku ať vím, že je vše ok. Těším se. Já mám tlak ukázkový, zato mám střídavě nevolnosti den dva nic a pak mazec. Nezvracim a přijde mi, že je to snad ještě horší. Já slavim 10.3 a termín sreningu se dozvím zítra, chtěla bych to rodině říct až po vyšetření, tak uvidíme kdy to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.2.23 08:04

@Veru904 já právě doufala, že mi screening vyjde před tou oslavou, ale ty tři dny se to už nezblázní. :) Aspoň už to budu moct prožívat i s mámou a sestrou. :) Když si zažádáš o ultrazvuk, tak ti ho neudělají? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
21.2.23 08:24

Tak dnes má 2. kontrola a vše v pořádku, uff :srdce: Podle MS jsem 11+0 a pan doktor to změřil dokonce na 11+3. A ultrazvuk delal už přes břicho, to mě překvapilo.

Screening mi posunuli o týden a jdu už příští týden, 2.3. Takže teď to mám hezky brzy za sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
21.2.23 09:06

@Ryuu já právě vůbec nevím, jak to chodí. První návštěvu jsem odkládala až na mnou vypocitany 8tt a měla jsem to jako prevenci. Zjistila 9tt a minulý pátek jsem šla na odběry, zítra mám 1 poradnu, tak nevím zda jen se sestrou nebo i vyšetření u doktorky. Nemám zkusenosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.2.23 09:21

@Veru904 aha, tak to já jsem dnes 9+6 takže jsme na tom tak nějak podobně, já jsem ale šla na první kontrolu brzy, jelikož jsem si myslela, že jsem těhotná déle. :) Měla jsem ale asi pozdější ovulaci, takže už mám doma nastřádané tři fotky, je krásný koukat, jak rychle roste :oops: právě se divím, že ti nedělali ultrazvuk na těch odběrech, mě právě jo. Ještě jsem právě měla obavy, že sestra nachystá průkazku a já mezitím u doktorky zjistím nemilou zprávu, to se naštěstí nestalo. :srdce: mě si naopak vůbec nezvali na poradnu :think: jdu na screen 7.3 a další kontrola u mé dr. až 20.3 tak teď dumám, kdy vubec poradna začne mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.2.23 09:39

@Veru904 juuuu ja mam taky narozky 10.3. a taky jsem Veronika :lol: :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.2.23 09:40

Ahoj holky:) mám zatím TP 7.9. a ve čtvrtek jdu na screening. Budu přesně 12tt. V 10tt jsem byla na kontrole a vše bylo ok. Jenže tři dny po kontrole mi vymizely příznaky a cítím se absolutně netěhotně. Na screening se těším, ale tohle mě znejišťuje. Četla jsem vše. Že to někdo měl a nebylo to ok, pak zase jo. Nezbývá mi nic, než jen čekat. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
21.2.23 09:54

Holky a co se řeší / dělá na poradně vlastně? :D Nemám zatím představu a sestřička mi taky říkala, že u screeningu budu mít i poradnu už příští týden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
21.2.23 10:20

@monisb V poradně? Váha, tlak, vyšetření moči - tedy alespoň u mne (to dělá sestřička), a pak doktorka klasicky UTZ. Ale všude to může být jinak, už s ohledem na to, že pojišťovna proplácí tři UTZ za těhotenství, když je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí