Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@x.lenulinek.x Sushi taky miluju, ale pokud si dáš zeleninové, tak je to ok. Je to kvůli té syrové rybě, ne? Jako není to ono, ale aspoň něco.
@Eliska1402 Tak to jsme těsně po sobě.
Teda za předpokladu, že nám první screening nezmění TP. Máš už na něj termín? Já jdu 3.3. na odběry na FN HK. Tak jsem zvědavá.
Mám dost podobné projevy, akorát teda už nemám křeče v podbřišku podobný MS. Ale únava teda slušná. Je něco, co nemůžeš kromě čaje cítit? ![]()
@x.lenulinek.x Tak ono se říká, že druhý je vidět dřív.
Ale aspoň máš pohodlný kalhoty, já tahám legíny a šaty a volný trika a maskuju, jak se dá. Ale nafouknutá jsem od začátku a i to mi bylo divný, takže jsem v kombinaci s tím, že mi bylo celkově divně dělala test. ![]()
Ahoj, nevíte někdo jak probíhá screning v HK ve fakultce? Jestli tam napriklad může jít partner se mnou?
@Veru904 Ahoj, taky ne čeká tam. A někde i psali, že partner je na screeningu vítán. Takže ho vem s sebou, prej je to pro oba zážitek. ![]()
Ja to mam podle MS zatim, ale z minule zkusenosti vim, ze se to meni strasne moc. Na prvnim screeningu to posunuli o 5 dni dozadu a casem se to srovnalo do terminu MS. Bohuzel mame tohoto andilka v nebíčku, protoze jsme o nej prisli ve 23tt
.
Ja jdu na odbery 1.3 do Liberce a 13.3 mam screening.(snoubenec ma i narozeniny) ![]()
Snad nam ta 13 prinese stesti, protoze 13.9.22 jsme o syna prisli.
Joo tak ty tlaky jakoby na MS jsou normalni, znam to, roste mi bricho a mam hroznou plynatost
.
Me smrdi veci covece, vajicka ktery miluju, kafe ktery miluju, rizky smazeny
no at uz se to preklene.
Kdy mas ty screening?.
Tak já už malé bříško vidím pravidelně i ráno, spíš takové nonstop vypouknutí ve spodní části a večer samozřejmě taky už o dost víc
nejvíc to jde vidět, když mám džíny, to si říkám, že už musí každý poznat. Ale jinak se to dá ještě schovat.
Ale už se taky těším, až to oznámím a nebudou si muset lidi myslet, že jsem jen porad tak nafoukla ![]()
Ta ja uz ho mam taky celkem slusne na 10tt 😃 jsem nafoukla a zaroven uz to trochu leze, my jsme to nastesti uz rekli vsem skoro, taknse mi ulevilo.
Mela jsem hematom a musela lezet a po minule zkusenosti vime, ze se z toho chcem radovat a stat se muze kdykoliv cokoliv.( andilek v nebicku na 23tt)
.
Ale chapu, ze uz se tesis, zachvili to
budes moc vsem rici ne?
@Eliska1402 já se taky fotila, a na to že teprve 12 týden uz to neschovam
ale já mám i postoj na prd a hrozně nafouklá 😬
Jojo rodině už jsme to řekli skoro všem
teď myslím spíše práci třeba, tam potkávám plno lidi denně, tak ti si můžou více všimnout
naštěstí v práci muzu chodit víceméně v “teplakach” takže to je zatím v pohodě ![]()
Taky počítám s tím, že se muže cokoliv stát, ale zároveň je třeba myslet pozivitne
já jsem teď 11 týden a konečně mám v úterý další kontrolu
po té už jsi budu zase víc vším aspoň jistější.
@vprouduzivota No, mně chutná kvůli těm rybám - zeleninové ani moc nejím. Na narozeniny jsem si ho upatlala doma a holt opečený losos, a klasicky udělané krevetky,… Ale ta práce s tím
A ještě to není ono.
@Ninsie Že by až tak dříve
podle mne jsem taky spíše nafouknutá.
Tak u nás to zatím nikdo příliš neví. Jako první (cca 10 dnů před manželem) to ví nejbližší kamarádka, pak i druhá - protože jsme slavily mé narozeniny a to, že nepiju je fakt divný
Pak to ví teta se strejdou, protože teta se na to prostě zeptala a já lhát nebudu. Musela jsem to říci fyzioterapeutovi a trenérovi. A dnes, když jsme vyrazili na závody, tak mi cestou píše kamarádka, že se mi koukala na Garmina a buď jsem nemocná nebo už těhotná
Zbytek se to dozví až po tom důležitém období a UTZ, až vše bude OK ![]()
Holky ahooj, má tady někdo z vás taky neustále navalovani? Pocit na zvracení? Já už sem zoufalá
teď asi už 3 dny zase nezvracim ale navaluje se mi porad
musím to pořád prodychavat ![]()
Ahoj holky, pokud mužů, tak se rada přidám. Dnes jsem 10+6 a termín mám podle MS 11.9.2023. Čekáme druhatko, doma už mám skoro 3leteho kluka. ![]()
@Eliska1402 Je mi moc líto, že jste o andílka přišli, ale teď už to určitě dopadne. Člověk tomu fakt musí věřit, hlava dělá strašně moc. A určitě vám 13 přinese štěstí. ![]()
Mám zatím termín odběru na prvotrimestralní screening - 3.3.ve 13 hodin, až tam se se mnou budou domlouvat na termínu ultrazvuku. Ale snad bude co nejdřív, chceme udělat radost v rodině. ![]()
Jinak s jídlem jsem na tom zatím v pohodě…kupodivu. Co mi nejeli před těhotenstvím, nejede mi ani teď. Akorát kafe mi smrdí, což jsem obrečela, protože jsem ho milovala. A včera jsem po třech týdnech povolila a přítel mi obstaral Grandera z KFC. Sice trochu výčitky, že to nebylo zrovna pro mrně výživný, ale byl to jeden malej úlet, tak snad dobrý. ![]()