TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
347
27.2.23 09:35

@Veru.1616

No ta kto je krásá <3

A to jsi měla ve 14tt úplně první ultrazvuk teprve? To už byl asi ten prvotrimestránlní screening? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
27.2.23 10:14
@Veru904 píše:
@vprouduzivota no tak tady je přesně shrnuto. Moje pocity z první poradny, MUDr asi neměla naladu :prej ptete se, tak se ptám, na konzumaci kávy, vody s bublinkami a běhání. No mam byt ráda že v mém věku 38 vůbec to první dítě čekám, a plodne obdobi mám dávno za sebou!
Tak sedím doma na zadku a mám depky…

Hrozný, to je teda přístup. Komu tím prospěje? Asi svému egu. Vůbec to neřeš, bába má asi nějaké komplexy z brzkého těhotenství. ;) Ať se miminku daří a paní doktorky se snad radši neptej… Nechceš ji ještě změnit? Pokud teda to nebylo výjimečné chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
27.2.23 10:34

Holky, vy mě s tím pohybem trochu děsíte, já jsem úplná lemra teď, ani pořádně nechodím. :roll: Dřív jsem chodila plavat, ale to jsem stopla a teď nevím, zda můžu - já myslela, že před infekcí dobře chrání ta zátka, nebo ne? Je to tak, že třeba v druhém trimestru už se může? V prvním jsem byla úplně kantáre a nechtělo se mi nic plus jsem nechtěla do té studené vody, ale teď už bych si dala říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
27.2.23 11:26

Byla jste některá na anoskopii v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.23 12:07

Ahoj holky, zítra končím 10tt a odešly mi veškeré příznaky :think: prsa přestaly bolet, od žaludku není špatně, nafouklá nejsem a nic… máte to taky tak některá? Plaším zbytečně?! :think: na kontrolu jdu až za 14 dní :( na ten 1.screening.

• Citovat
  • Upravit
10
27.2.23 12:11

Ahoj holky, ja jsem dneska 12+1 a uz 4 dny mi je zase hodne spatne, zase nemuzu skoro nic sníst a kdyz se napiju vody, tak to se mnou mává, do toho to neustálý slinění to je taky proste strasny, přijde mi ze to je horší a horší..myslela jsem, ze v tomhle týdnu uz mi bude lip nebo ze se to proste začne pomalu lepsit, ale me je zase spatne asi jako v 9tt kdyz jsem nakonec skončila ve špitálu..mate to některá podobný, je vám spatne nebo uz se cítíte lip? Ja se včera vecer i rozplakala, prijdu si i úplně k ničemu, doma nezvladam varit takze se stará přítel, ja se vzdycky tesim az si po praci co nejrychleji lehnu do postele a snažím se usnout, protoze to je jediná chvíle, kdy mi neni spatne. Nedokážu si představit ze mi takhle spatne bude cely těhotenství. :zed: :( omlouvam se za negativní příspěvek, ale potrebuju se vykecat a treba me povzbudite, v mem okolí to skoro nikdo jeste neví a přítel uz toho ma taky plnou hlavu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8853
27.2.23 12:22

@vprouduzivota ..klíííd..taky jsem lemra :oops:…já sportovala v klidnější tempu..ale teď mi nejde ani to…byla jsem ráda, že jsem zvládla chodit do práce a fungovat nějak doma..pomalu se to zlepšuje, ale večer jsem KO a furt blivno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
27.2.23 14:25
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zítra končím 10tt a odešly mi veškeré příznaky :think: prsa přestaly bolet, od žaludku není špatně, nafouklá nejsem a nic… máte to taky tak některá? Plaším zbytečně?! :think: na kontrolu jdu až za 14 dní :( na ten 1.screening.

Ahoj, plašíš zbytečně. Prý je to normální a stává se to. Málokdy vydrží příznaky po celou dobu. Občas jsou silnější, občas slabší a občas vůbec. Spoustě holek se udělalo líp.
U mě je to třeba tak, že mě občas píchne v břiše, jak se děloha roztahuje, ráno jsem bez bříška, přes den mi vypoukne podbřišek a jsem akorát unavená, ale nic, co by se nedalo. Screening mě taky teprve čeká, tento pátek jdu na odběry, screeningový ultrazvuk kdo ví kdy. Kdybych se měla stresovat, prckovi tím nepomůžu, takže se snažím zůstat v klidu a věřit, že to všechno je a bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
27.2.23 14:29

@Verabi Ahoj, asi nebudu úplně ta pravá, protože nevolnosti mě díky bohu nepostihly. Ale vypovídat se samozřejmě můžeš, od toho tu jsme, abychom se navzájem vyslechly.
Zkoušela jsi třeba čichací tyčinku na nevolnost? Prodávají je v lékárně.
Určitě nejsi k ničemu, jenom máš holt náročnější první měsíce a rozhodně není nikde psáno, že to musí trvat věčně. Zkus zavolat doktorce a poradit se, jestli by ti nepředepsala něco na zvládnutí nevolností na doma, aby se dala lépe zvládnout. Pokud jde o pití, pokud ti nesedí voda (co je těžká na žaludek, když je clověku blbě), zkus si třeba udělat kostky ledu z coly a cucat je. Anebo studenou colu po lžičkách, případně nějakou minerálku. Musíš najít, co teď sneseš místo vody, aby ti to malinko zklidnilo žaludek.
Držím pěsti. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.2.23 15:12
@monisb píše:
@Veru.1616

No ta kto je krásá <3

A to jsi měla ve 14tt úplně první ultrazvuk teprve? To už byl asi ten prvotrimestránlní screening? :)

Ano, to uz byl ten 1.trimestrálni 🙂 uplne na prvnim jsem byla na konci ledna, to byl jeste takovy ufonek…ted uz to vypada jak hlavicka mimča 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
27.2.23 16:34

@vprouduzivota bohužel u nás není za koho vyměnit, už takhle jsem ráda, že vůbec někam chodim. Ale ptát se jí priste už nebudu, snad budu mít v HK víc štěstí na doktora :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.2.23 15:37

@Ninsie moc dekuju za povzbuzení :hug: Ja pravé piju uz mesic a pul jenom podebradku pomeranč, nic jinyho, ale uz i to mi dela problém 🤦‍♀️ včera jsem zase bulela doma pak i v noci, proste ze zoufalství, ale dneska mi je kupodivu o neco lip. Po praci skočim do lékárny zeptat se na tu tyčinku, dekuju za tip, nikdy jsem o tom neslysela :hug: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
28.2.23 23:30

@Verabi já jsem na tom s tou poděbradkou úplně stejně 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
1.3.23 10:04

Holky ceka tady nektera prosim dvojcatka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
1.3.23 11:12

@Verabi Nemáš vůbec zač. :hug: Tak je asi na čase vyzkoušet něco jiného… pro jistotu si to klidně namraž jako kostky ledu a testuj, jestli to sneseš, ale s tím, jak to bude studený, bys to i mohla dát. Třeba si rozšíříš picí režim. :)
Sehnala jsi tu tyčinku? A jak ti dneska je?
Jinak malinko k pobavení - ty máš těhotenské nevolnosti, já těhotenskou nespavost a zimnici. A taky jsem se dneska ráno rozbrečela už zoufalstvím, že jsem vyřízená. No nic, bude líp. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí