Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veru904 Ja na screaningu byla dneska a jsem ve 13tt (presneji 12+5) asi to ma kazda nemocnice opravdu jinak
Neboj ![]()
@Mishel2020 díky, no hrozně se to táhne. Chtěla bych to už mít za sebou, mám obavy a nechci se zbytečně stresovat, ale myslím na to ať chci nebo ne. Ve středu mám ultrazvuk u své doktorky, tak snad bude mimis v pořádku a mudr bude mít dobrou náladu ![]()
Holky ještě dotaz, minule mi měřila pánev 25cm a prý je úzká, když jsem se ptala zda to má nějaký vliv na porod, tak říkala, že mám chlapecké postavu a že porod je daleko
má to některá taky tak?
@Veru904 píše:
Holky ještě dotaz, minule mi měřila pánev 25cm a prý je úzká, když jsem se ptala zda to má nějaký vliv na porod, tak říkala, že mám chlapeckou postavu a že porod je dalekomá to některá taky tak?
@Veru904 A v kolikatem jsi? Utece to neboj uvidis hlavne se nestresuj ![]()
Tak my dneska máme prvotrimestralní screening za sebou 🙌
Vše víceméně v pořádku ❤️ odběry cajk, mimčo cajk, vývojové vady negativní. Jediné co, tak maléee riziko preeklampsie, protože mám užší cévy a méně tam proudí krev. Hraniční hodnota je 1:150 a já mám 1:117. Ale pan doktor říkal, že se tím nemám vuuubec stresovat, ze to není nic hrozného a předepsal mi Acylpyrin, že to pomáhá. Takže to beru vklidu, přecejen je i zatím mimco o 3 dny větší než podle MS ![]()
Dokonce by si skoro tipl pohlaví, jen mu tam zavazela pupeční šňůra, ale dal nám svůj tip ![]()
Takže já jsem ve výsledku spoko a ulevilo se mi ❤️
@Veru904 píše:
Holky ještě dotaz, minule mi měřila pánev 25cm a prý je úzká, když jsem se ptala zda to má nějaký vliv na porod, tak říkala, že mám chlapecké postavu a že porod je dalekomá to některá taky tak?
Já má u pánve 4 rozměry, tak nevím, který to má byt. d. bispinalis mám 24 cm, tak treba jo.
Ale nic mi neříkali. Moje doktorka teda obecně nikdy nestraší. Pánev si stejně nerozsiris… ![]()
@dendena ahoj, tak pak dej vědět co doktor a jestli špinění už potvora zmizelo
. Podbřišek a roztahování také cítím, když se někdy rychleji zvednu, tak to pěkně zabolí, ale to je prý normální
.
@bbk85 Ahoj, zmírnilo se to, ale pořád něco málo tam je
Ráno jsem jela k doktorovi pro můj klid, že je vše v pořádku a je. Akorát neví, z čeho by to mohlo být, na ultrazvuku hematom ani nic jiného neviděl.
Tak beru Ascorutin a mám ležet.
To s rychlejším zvednutím mě také zabolí.
@Veru904 Tak mám po odběrech. Ve 12:30 na kartotéce mrtvo, takže docela dobrý, akorát se paní zaučovala. Pak to začalo. Dole čekání asi napřed 20 minut, to taky ještě ok. Ale pak se přilítla/přikolíbala postarší sestřička a hned, kdo jde do rizikové poradny a má žádanku. Tak se zvednu, dojdu k ní a říkám, že jdu ale na odběry k prvotrimestrálnímu screeningu, a že žádanku do rizikovky mám taky.
„No a vy jste objednaná? V žádance máte 9 týden, tak co tu děláte?“
„No to bylo 13.2., kdy je vystavená žádanka. Dneska jsem 11+0. A jsem objednaná přes ten váš rezervační systém.“
„A to nevíte, že odběry jsou pondělí a středa dopoledne?“
Velice pomalu jsem povytáhla obočí, zhluboka se nadechla a klidně dodám: „A odkud bych tuhle informaci mohla vědět, když ve vašem rezervačním systému máte striktně vypsaný akorát dobu, na kterou se dá objednat?“
„Hm. Hm. No tak si počkejte.“
A v čekárně s přítelem čekáme dalších 10 minut. Nakonec mě teda sestřička vezme dovnitř a tam se 20 minut motáme v kruhu, ne proto, že by dlouho trval odběr, ale protože si sedí na uších a neposlouchá, co jí říkám, proč tam jsem a že do Brna ke gyndařce, která žádá o moje převzetí do rizikovky do Hradce už fakt znovu nepojedu zapisovat nějaké výsledky z krve, které tady mám fyzicky a ve shrnující zprávě o tom doktorka i mluví. Pak mě všechny informace, co do mě nalila, nechá zopakovat, že jsem jí rozuměla.
No, na rozdíl od ní jsem jí poslouchala, že jo.
Výsledek - screening mám 13. 3. v 9:00. Tou dobou to bude 5 týdnů od posledního ultrazvuku, tak doufám, že bude fazole v pohodě.
Čekala jsem, že se na ni rychle mrknou, jestli je ok a stáří odpovídá podle MS anebo jsem ultrazvukem dál, ale ani prd.
@dendena no tak dobrá zpráva je, že není hematom
, třeba je to jen nějaká cévka co praskla, to ten Ascorutin bude dobrý na to. Tak odpočívej a určitě to brzo přejde
.
@Ninsie To je fakt masakr!!! Hele ono to bude OK
A ono i dál to prostě bude dlouho - když se na prohlídky chodí každé 4-6 týdnů. Jsem ráda, že nikam moc nemusím a vše dělá moje doktorka. Jen pak ten test na cukrovku, ale to bylo taky v pohodě.
@Ninsie husty! Tak to se potkáme, já jdu 13.3 v 8:30 na screning
doufám, že budeme mít aspoň ten den na personál štěstí ![]()