Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@pepina12 Jako kdyby si mluvila o te mé. Mě dokonce jednou tlačilo abych se s přítelem rozešla když se narodila malá. Je to hrozny. Já tam jezdím nerada pokažde počítám dny kdy už pojedeme domů. Ona děla všechno nejlíp a ja se o svoje dítě starám špatně. A při tom si připadám jako přehnaně starostlivá matka
kdybych tam jezdila nerada, nejezdila bych tam… Zle v rodine? At si kazdy hledi sveho, ty s nimi nezijes. Tvoje rodina ted je dite, jeho tatinek a vas pes. Take se musim konecne sebrat a ohradit se nejak vyrazneji. Jakmile ale ta moje me zacina vysavat, omezuji kontakty na „ahoj“.
Tohle citové vydírání je nechutné. Ne nadarmo se říká, od vlastní rodiny co nejdál. I když tady ani ty kilometry nepomohly.
Zakladatelko, musíš být neoblomná, sice to bude pro maminku šok, ale musíš si stát za svým a nedělat ústupky, v případě, že Tě bude poučovat, že zase něco děláš špatně, tak ji slušně řekni, že si to uděláš po svém a že pokud budeš potřebovat radu, tak ji ráda budeš kontaktovat, ale že tohle vnucování názoru se nedělá, prostě nějak tak.