Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata, chtěla bych vědět jestli už mám myšky nebo na tom fakt něco je. Minulý rok v květnu si švagrová našla nového přítele a téměř okamžitě spolu začaly bydlet u jejích rodičů. Přítel mě v červnu požádal o ruku a všechno bylo dokonalé švagrová byla spokojená, měla dříve partnera, který se k ní choval opravdu ošklivě, takže jsme byly všichni rádi že má partnera, který jí má opravdu rád. Začátkem října jsme zjistily, že se nám povedlo zadělat na miminko, pohlo to úplně celou rodinou. Když jsme měly jet s maminkama ( babičkama) k doktorovi což bylo v pondělí tak nám o víkendu švagrová přišla oznámit, že se také zasnoubily, i když je pravda že ani ne po půl roce vztahu( ale jak i já říkám někdy je lepší takhlebrzo než čekat bůhví jak dlouho), trošku mě zamrzelo, že i když jsme se koukaly na fotečku prvního vnoučete tak jediné co se rozebíralo bylo velikost jejího prstenu. Ale přešla jsem to. Když jsme se pak bavily doma jestli se budou brát do roka a do dne jak se říkává, tak řekla, že ani náhodou, že až tak za další rok, že to nejde aby se braly takhle brzo. Řekla jsem jí, že jsem na jednu stranu rádaa, že bych si tu svatbu ráda užila a nemusela koukat že si nesmím ani připít kvůli kojení. Mezitím jsme byly na spoustu dalších vyšetřeních a začaly se postupně kupovat věci pro miminko, nejvíce akční byla tchýně, která objednala první postýlku která se mi líbila
… bohužel přítel má výplatu,, sezóně,, tak jsme zatím moc nakupovat mi nemohly tak se toho ujaly maminky…najednou se ale začalo bavit o svatbě švagrové, že by mohly začít šetřit aby měly svatbu takovou jakou chce mít…ale pak najednou ani ne za týden přišla švagrová s tím, že se budou v srpnu brát, že už mají termín…trochu mě to zamrzelo, že si to neužiju a že tam budu sedět v rohu a pít vodu, ale to neni vše… po každé, když jsem s přítelem přijela k jeho rodičům domů a třeba jim ukázala novou fotku z ultrazvuku tak hned přiběhla švagrová a začala jim ukazovat na internetu jaký chce šaty apod. Jednou dvakrát jsem si řekla, že prostě nemají čas se o tom pobavit jindy, ale když to začala dělat už při každé mojí návštěvě tak jsem si řekla, že to asi nebude jen tak… dokonce jsme se domlouvaly s maminkama, že pojedeme na 3D ultrazvuk a když jsme vyrážely tak jela švagrová taky, že se podívá na prstýnky a tahala mámu at jde s ní, že si sama nevybere a to jsme to měly přitom načasovaný přesně na objednaný termín, takže to málem dopadlo tak, že tchýně by ani nešla se podívat živě na ultrazvuk… ted v sobotu jsme byly na oslavě narozenin a přišlo za mnou pár známých co ani nevěděli, že čekáme miminko, nám poblahopřát…v tom se ale připojila švagrová, že doufá, že budu ale do srpna v pohodě abych s ní mohla pořádně zapít její svatbu a rázem se otočilo všechno na ní…to by mi ani tolik nevadilo, kdyby to nebylo hlavně v rodině na prvním místě…stále slyším svatba svatba a o miminko se nikdo nestará
a korunkou všeho bylo, když si švagrová myslela, že je těhotná a tchýně mi řekla, že se aspon nebude s mojí mámou hádat o kočár, že bude mít moje máma moje dítě a ona švagrové dítě…přišlo mi to, že to vnouče hodila hned na druhou kolej ![]()
přijde mi že se snaží vztáhnout všechnu pozornost jen na sebe… co myslíte?? nebo mám fakt už myšky??
Tak uprimne nechapu, proc by tchyne mela byt pritomna ultrazvuku…
jinak svagrova asi proste zarli. a ja ji svym zpusobem i chapu
pokud se najednou tocilo vse kolem vas a zvlast kolem tebe, ktera jsi pro ni „privandrovalec“ ![]()
Mě nepřide, že by bylo normální se nezajímat o první vnouče…
@Ali-Ali Taky moc nechápu, proč se celá rodina chytne za ruku a jdou společně na ultrazvuk
Ale to je jejich věc ![]()
@Mi.sis.ka 23
muzu se zeptat kolik ti je a v kolikatem jsi tt?
ja nejak nevim, proc potrebujes asistenci veskereho pribuzenstva u priprav?
a jo bude se ji vdavat jedina dcera, mi prijde normalni, ze se tesi a pomaha ji…
**@Ali píše:
Tak uprimne nechapu, proc by tchyne mela byt pritomna ultrazvuku…jinak svagrova asi proste zarli. a ja ji svym zpusobem i chapupokud se najednou tocilo vse kolem vas a zvlast kolem tebe, ktera jsi pro ni „privandrovalec“
Souhlas…taky nechapu proč by měla být tchýně a vlastně i máma u utz. Pro mne to byla moje a partnerova vec
Mám pocit, že žárli spíš zakladatelka ![]()
@Mi.sis.ka 23 Tak asi se zajima, když s tebou chodi i na ultrazvuk, ale dcera ji bude vzdycky přednější, než ty. Bližší košile, než kabát ![]()
@Mi.sis.ka 23 i kdyby jo, vykašli se na to, do hlavy jí nevidíš a nic s tím neuděláš
Je škoda kazit si těhotenství. To, jaký vzztah budou mít k vnoučatům, neovlivníš už vůbec-moje vychované samostatné děti tchyně moc nevyhledávala, k uječeným rozmazleným(ale fakt hrozně) švagrovcům chodila 3× týdně.. grrr… ![]()
A svatbu si užij- odstříkej mlíko předem a něco si klidně dej- vyprchá to, než malý bude mít znovu hlad ![]()
ka 23 píše:
Mě nepřide, že by bylo normální se nezajímat o první vnouče…
Ale oni se zajimaji dost…co od nich proboha cekas?
Že ti budou popírat břicho pro dobro PRVNÍHO vnoucete? ![]()
Příspěvek upraven 25.03.14 v 22:54
Ono to často tak bývá, že ženská má nějak lepší vztah k vnoučatům od svojí dcery než od svýho syna, neříkám vždycky, ale často to tak je a není to nic naschvál, ale asi to tak příroda zařídila
jinak je jasný, že se tchýně bude starat o svatbu svojí dcery, ono u toho miminka v bříšku zas tolik novinek není… no a že nekupuje výbavičku a šetří na svatbu, to je myslím její věc, navíc vám už přispěla…
řekla bych, že se jen švagorvá umí ve společnost víc prosadit než ty, jeslti ti to vadí, zkus v tom být lepší ![]()