Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Maminky, pokud jste nektera z okresu Blansko, můžete vyzkoušet toto a dobře nakoupite! http://www.facebook.com/…eksecondhand
Já tedy netuším nad čím se autorka přesně tolik pohoršuje…ale já se do lidlu každý den nedostanu a už ten den je to kolikrát vyprodaný a pokud mi to někdo koupí a se 100kč navíc prodá a potřebuju…jdu do toho. Taky tam projedu naftu a čas! A házet všechno do jednoho pytle to se fakt nedá…nejlevnější bodýčka nová mají v tescu za standardní cenu cca 50-60kč kus a použitá prodávám bez fleků za 35-40kčpodle toho zda jsme je stihli vůbec nosit a pokud koupím bodýčko scamp v jiné kvalitě a cena za 219kč tak ho nebudu jako debil prodávat za 35-40kč, ale řeknu si minimálně polovinu cenu když je v top stavu. A ceny na netu jsou fakt dost odlišné v obchodech a to neznamená, že jsou maminky vychcaný apod…prostě mohli nakoupit jinde a za jinou cenu. Nám tchýně taky koupila ohrádku za 2500kč a na netu bych jí sehnala po jednom dítěti za 1000kč, ted tu svojí za 1000kč prodávám a možná někomu taky příjdu jako vychcánek…a všechno jinak. Všude platí ber a nebo neber…Je to jako srovnávat škodovku s ferrari
Poškozené oblečení rovnou jde do kotle, více oprané do charity, prodávám skutečně zboží jen v top stavu, jiné bych si ani nedovolila a zatím jsem se nesetkala s tím, že by mi někdo poslal orvané hadry, spíš některé maminy by chtěli za 100kč skoro novou zimní oteplenou soupravu NEXT, asi tak…
A pokud je tedy fakt drahé a kvalitné, stane se, že dítko něco vyvede…pidi flíček, trhlina opravená, vše nafotím a popíšu, tak se může každý rozhodnout sám…bych to nehrotila
Já se spíše pozastavuju nad inzeráty, kde je zboží ošklivé, oprané, roztrhané…a drahé.
Presne tak, kazdy ma pravo se rozhodnout zda je cenu ochoten akceptovat, pokud ne, tak to koupi jiny. A kdyz ne tak to dam radsi kamaradce, nebo charitu nez nekomu cizimu za pakatel. Ja mam plno znackovych veci jako GAP apod. dovezenych z USA kdyz jsem tam byla. Sestrenice zije v GB, takze taky porad neco posila znackoveho co u nas neni ani zname. I po noseni jsou veci jako nove a rozhodne je nebudu prodavat za 30kc.Na fleky jsem vysazena, takze vse hned cistim.To stejne s kocarem, mam Hartan-opravdu nemecka kvalita ani po roce uzivani se nikde nevykle, neskripe, ale za 2000tis.jak si nekdo mysli, tedy rozhodne na prodej nebude. Poskozene zbozi bych ani neprodavala v pripade miniaturni vady upozornim.
V Tescu FaF je podle me levna znacka, ktera neco vydrzi. Ve sleve 5 bodycek za 230kc me prijde dobra cena za nove.Taky ji nosime a spokojenost.
Blbé je, že maminky jsou těmi vysokými cenami tak zblblé, že když prodávám levně (mám toho po synovi hodně a chci to rychle pryč z domu..
) nebo dávám zdarma k objednávce, tak se kolikrát ani nikdo neozve, bojí se, že to bude hrůza, když je to levně
Přitom jsou to kolikrát sotva vyprané věci… Normální ceny jsou prostě podezřelé. Třeba jsem prodávala Manducu, x-krát jsem vysvětlovala, že je fakt jako nová, rok stará, bez fleků, neopraná, po jednom dítěti, bály se asi, že jsem podvodník nebo co, když za ni nechci 2000,–, ale jen 1200,– (polovinu, co mě stála). Nakonec si paní přijela osobně, bála se zaplatit předem ![]()
Nevím, já to beru tak, že na nové nemá ten, kdo má momentálně málo peněz, tak proč bych ho odírala? Taky jsem na tom tak byla, tak to vracím…
Už mám také zkušenost, že levné věci byli krásné a drahé dost opotřebené…je to buď a nebo…
Dobrá diskuze…Mně vždy pobaví, když čtu nějakou rozladěnou kupující, která si koupila „věcičky ve výborném stavu“ a přišly jí hadry a když to reklamuje, tak prodávající jí napíše rozhořčenou odpověď, že přece za stovku nemohla čekat novou mikinu od Nextu…že to má za pár korun a kupuje věci použité a ne nové…Vždy si představím tu sbírku hadrů…
.
Oblečky tam byly různé, některé ceny fakt nesmyslné.
Já tedy věci po nás dávám dál v příbuzenstvu a jsem ráda, že to je pryč, ale občas si prohlédnu nabídku na MMB a počtu si
A včera byla u nás jarní burza, tak jsem se vypravila, koupila jsem tam takové ty sandály Adidas k vodě-loni se nám moc osvědčily v Chorvatsku-za 50,–,jako nové, Na MMb jsou tak za 200 nejmíň a botasky Fila za 80,–.To mi přijdou rozumné ceny za ojeté…