Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@carola píše:
Tak ty fakt lehce kopnutý nebyly, hoď foto, ať můžou ostatní juknout.
holky a neni to jedno? kdo chce bere a kdo ne nebere, to resite jak kdyby slo nevim o co jako.
Tak já když prodávám, tak většinou o hodně levněji, aby se to opravdu vyplatilo. Ale na druhou stranu znám lidi, co si myslí, že šetří už tím, že nakupují z bazaru a ceny takřka neřeší, nekontrolují. ![]()
Já občas nakupuju a prodávám na Aukru. Snažím se ceny dávat tak nějak rozumně, i poštovné. Připadalo by mi nemravné chtít za použitou věc třeba 2/3 ceny za kterou jsem kupovala. Pokud chce věci někdo z rodiny nebo kamarádek, tak daruji.
@blorchi píše:
holky a neni to jedno? kdo chce bere a kdo ne nebere, to resite jak kdyby slo nevim o co jako.
No, tak v tomhle případě to jedno vůbec není.
Já nad tím jednou přemýšlela takhle: koupím úplně novou věc za 5000kč, používám, prodám za 4000kč. Ve finále to znamená, že mě úplně nová věc vyšla na 1000kč a kupujícímu použitá za 4000
No, ale takhle se nad tím zase přemýšlet asi nemá, ten, co jí koupil, ji zase může prodat dál…
@ivodička píše:
Já nad tím jednou přemýšlela takhle: koupím úplně novou věc za 5000kč, používám, prodám za 4000kč. Ve finále to znamená, že mě úplně nová věc vyšla na 1000kč a kupujícímu použitá za 4000No, ale takhle se nad tím zase přemýšlet asi nemá, ten, co jí koupil, ji zase může prodat dál…
Správný postřeh. Je to vyčůranost.
@carola píše:
Tak ty fakt lehce kopnutý nebyly, hoď foto, ať můžou ostatní juknout.
To lehce kopnuté jsem myslela ironicky a foto nehodím, nebot tu diskuzi smazali.. ![]()
Dobrá diskuze, právě jsem nad tím přemýšlela. Kupovala jsem teď nádhernou bundičku úplně novou v Zaře a vyšla mě na 600. Včera mi kamarádka hodila odkaz na nějakýho Brumlu, že tam mají pěkné věci, ale zjistila jsem, že obnošené a cena bundičky kolem 300,–. To se mi fakt nevyplatí. Abych měla špatnej pocit, že dítěti nemůžu dobřát to, co sobě a kupuju mu věci z druhé ruky. Jednou jsem sháněla kočárek Bogaboo bee, protože by se mi líbil jako doplňkový a nechci kupovat druhý kočár, už ten první byl drahej, tak jsem mrkla na net a napsala jsem všem prodávajícím, že mám zájem, ale za 2000,–, víc bych nikdy za starý kočár nedala, i když vím, že nový stojí 16 000. Většina z prodávajících byli vyloženě agresivní, že ho radši budou mít ve sklepě a čekat, až se někdo ozve a prodávali ho třeba za 12000. Já prostě v těch věcech nevidím tu hodnotu, když nejsou nový zabalený. Moc ekologický to není, ale kupovat starý věci na bazárcích a za tolik peněz, to se mi nevyplatí. Já neprodávám, nebaví mě to.
Jo a nedá mi to a musím přidat hodně vtipnou větu prodávajících a to :" použité jen jednou.¨" A k tomu ta fotka ( sešmajdané boty, popraskané gumičky u podprdy, sjetá kolečka na odrážedle, kočárku a
podobně )
Aukru a podobnym serverum se vyhybam. Dle mne.. do skoly kupuji veci nove, na litacku prebiram v kamennych bazarcich, vybiram veci modernejsi, ktere jsou slusive, neni mi to jedno, i do toho parku se da sladit pekne za par korun.
Jak uz to nekdo napsal, lide se snazi zpenezit snad vse, ale proste nabizet obleceni, ktere vypada jakoby zrovna moje mama vysypala pytel s hadrikama po mne.. to teda jako fakt sorry ![]()
Já nevím, ale z hlediska kupujícího, když koupím použitou věc, tak ať je nejmín o polovinu původní ceny…z hlediska prodávajícího - prodat ještě dráž
(samozřejmě vím, že je to blbost)
@_BBQ_s píše:
Aukru a podobnym serverum se vyhybam. Dle mne.. do skoly kupuji veci nove, na litacku prebiram v kamennych bazarcich, vybiram veci modernejsi, ktere jsou slusive, neni mi to jedno, i do toho parku se da sladit pekne za par korun.
Jak uz to nekdo napsal, lide se snazi zpenezit snad vse, ale proste nabizet obleceni, ktere vypada jakoby zrovna moje mama vysypala pytel s hadrikama po mne.. to teda jako fakt sorry
Ta posledni veta ![]()
Ja teda nevim, ale kocar co stal temer 30 000 a vypadal jako novej, bych nikdy neprodavala za 2000, to je vysmech. Prodala jaem ho za polovicni cenu. Stejne tak sedacku a golfac. Pokid na to kupujici nema, tak at nejde po znackach, ale po tom ba co doopravdy ma. ![]()
@CokeLady píše:
Nedivim se, že prodávající byla arogantní, když jí nějaká borka napíše na inzerát „kočár za 10 tisíc“… odepíše „koupím za 2 tisíce“![]()
To mně přijde trapný… konečně něco
Odepisovat na inzerát, že koupím levněji.
prostě cena je, tak buď koupim nebo ne. V krámě se taky nehandluju, ať mi prodaj chleba levnějc.
No tak to zkusila, co kdyby to treba vyslo ![]()