Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Vlkoška píše:
@Kallkapa To se stalo i mě, prodávala jsem kočár za 3 tis (nový stál něco přes 10tis) a paní mi napsala, že je moc hezký a líbí se jí, ale 3 tis mi za něj teda dát nemůže, že mi to za tu cenu stejně nikdo nekoupí, ale že ona by si ho za 2 tis vzala. Bylo to psáno takovým stylem, jakože mi vlastně prokazuje službu, že ho vůbec prodám. Shodou okolností mi volala ten samý den jiná paní a koupila a ještě byla ráda, že byl levný…
A nedávno jsem vyřazovala boty, dceřiny dva roky nošené, zničené ze školky, šly do popelnice. A ty samé, v hodně podobném stavu, prodávala paní na MMB. Až jsem se lekla, jestli někdo neprodává ty naše. A to nejsem žádná punťa, děti po sobě boty dědí, pokud jsou ve slušném stavu.
to samé jsem měla s úplně novou autosedačkou Romer s isofixem, vajíčko, který jsem používala necelý rok…psal chlápek, že za poloviční cenu než jsem jí nabízela, a to i vč. pošty jí veme
no, slušně jsem mu napsala, že nemám zájem na toto nabídku, a oon mě začal bombardovat odkazy, kde byly autosedačky, sice Romer, ale už jak vidno dost orvané a staré.
Ukončila jsem komunikaci s tím, ať si je tedy tam koupí, a do týdne se mi ozvala paní, co plně respektovala cenu, dojela si pro onu autosedačku sama, a dokonce o rok a půl si vzala i pokračovací autosedačku za stejných podmínek.
Někdy se halt vyplatí počkat ![]()
@Kallkapa @Vlkoška to taky znam. prodavala jsem fakt drahy saty po dceri a to hodne pod cenou, mela je tak 2× na sobe. A taky mi kdosi psal, ze si je vezme, ale jen za 15 euro, ze za to vic neda. Tak proc ty lidi hledaji drahy veci, kdyz na to nemaji
. Takze nejen v CR se tohle deje.
…jen si tedy ještě dovolím poznámku-malému se ve Sparkysu líbí to chrochtající prase, co vrtí ocáskem. Nové stojí 390,a na MMB ho mají za 380 použité
![]()
@Jura007 Kde prisel bezdetny, sam zijici chlap, k detskemu obleceni?
@cilly píše:
@Jura007 Kde prisel bezdetny, sam zijici chlap, k detskemu obleceni?
Co víš, třeba není ani bezdětný, ani sám žijící…
my nesmíme ani naznačovat… ![]()
@Jura007 Tak vsude pises, ze jsi sam, bez baby a bezdetny, s rodinou se nestykas. Takze je vse jinak? Nekoho mas?
Tak já na netu hodně prodávám a ještě víc nakupuju a to jak nové, tak nošené. Je fakt, že u některých inzerátů mi zůstává rozum stát, ale každý nákup na prodávajícícho a nakupujícícho, takže pokud se mi cena zdá přemrštěná, tak to nekoupím. Teď už mám děti větší, takže moc věcí po nic na prodej už nemám, přeci jen už je mají víc doničené než když byli malincí, to se prodávalo dobře. Takže většinu oblečení buď prodám fakt za hubičku a nebo daruju kamarádce na donošení, pokud už je to fakt hodně flekaté, tak to letí do koše.
Ale když prodávám něco dražšího, tak jsem to taky dělala tak, že jsem dala větší cenu a pokud se nikdo neozval, tak jsme slevňovala. Ale většinou se vždycky někdo ozval. ![]()
@ohýnek píše:
Mě tady jednou dostalo, když jedna maminka prosila jestli někdo nemá botičky zadarmo, že je na tom finančně špatně a jedna jí napsala že já dá okopaný hnusný balerýny za 60 korun za poštu.
Bylo to 80 kaček za poštu..a byly jenom lehce,,kopnutý,, ![]()
@peggy.sl mě teda moc lehce kounutý nepřišli, mě hlavně přišlo sprostý to nabíret mamině co tu prosí že nemá peníze. Tak buď jí to chci poslat zadarmo nebo neotravuji a 80korun pošta nestojí
@ohýnek píše:
@peggy.sl mě teda moc lehce kounutý nepřišli, mě hlavně přišlo sprostý to nabíret mamině co tu prosí že nemá peníze. Tak buď jí to chci poslat zadarmo nebo neotravuji a 80korun pošta nestojí
To chce klid a nohy v teple..
lidé jsou různí…
Ja jjsem nedávno darovala jedný holce, starší věci, po mé dceři, ej velká, něco vlebc nenosila a přitom to byly moderní věci a dala sjem jí to zadarmo. Jedna ěvc, byla nová, nenošená, envhodný dárek k vánocům, byl malý stál 400 a dala jsem jí to zadarmo,. Já prostě nedokážu, kšeftovat s oblečením.
@peggy.sl píše:
Bylo to 80 kaček za poštu..a byly jenom lehce,,kopnutý,,
Tak ty fakt lehce kopnutý nebyly, hoď foto, ať můžou ostatní juknout. ![]()
@ohýnek píše:
Ohýnku, přesně tak.