Trestní zákoník

Martina175
3.2.19 22:23

Trestní zákoník

Ahoj, chtěla bych se zeptat, můj přítel má tady v české republice podminku, teď je na vazbě v Německu čeká ho soud, co mi není jasný zda podmínka co má v Cr platí i v Německu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
855
3.2.19 22:25

Ano, vsechna rozhodnuti v ramci EU jsou samozrejme vzajemne automaticky uznatelna. Jedinou vyjimku tvori ukladani tzv. souhrnneho trestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.2.19 22:26
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, můj přítel má tady v české republice podminku, teď je na vazbě v Německu čeká ho soud, co mi není jasný zda podmínka co má v Cr platí i v Německu.

Mělo by to platit. Nechápu, že to je ještě přítel a ne ex přítel :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.19 22:28

To ti neporadím tedy když je ve vazbě v Německu :nevim: ale asi to nebude ten pravý přítel jak ty si myslíš když už teď má podminku a ještě do toho v Německu ve vazbě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.2.19 22:39
@Anonymní píše:

Ty se asi ptáš spíš na to, jestli Němci mu můžou český podmíněný trest přeměnit na nepodmíněný.

Ne, oni si ho odsoudí sami za to, čeho se dopustil tam, a přitom můžou zohlednit, že už byl trestaný v ČR.

K tomu v ČR zase při posuzování z toho podmíněného, jestli se osvědčil ve zkušební době, mu můžou podmíněný trest přeměnit na nepodmíněný, protože se ve zkušební době dopustil trestného činu v Německu.

Takže výsledně může jít sedět nadvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.2.19 22:55

Ja si tedy myslím, že rozsudek jednoho státu nemůže být vymahatelný v jiném státě, takže to, že má tvůj přítel podmínku v ČR, nemůže být důvodem automatického trestu „na tvrdo“. Sice můžou prihlédnout, že před nimi nestojí žádný svatoušek, nicméně to neznamená, že si v Německu půjde sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.2.19 22:58

Samozřejmě ale záleží na tom, co provedl. Pokud třeba porušil zákaz řízení nebo pašoval heroin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová