Tři děti samotné doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
9.7.14 00:57
@lucenka píše:
Podle zákona jsi ale úplně stejně zodpovědná za 2 lete i 10 lete dítě. A nemyslím si, že 10 leté dítě není schopné se postarat krátkodobě v akutním případě o mladší.

Jde jenom o to, že za to 10leté které je samo jsi zodpovědná ty, ale tím, že necháš doma 10leté a 2leté, které se o sebe samo nepostará, tu zodpovědnost za to malé hodíš na to 10leté. A navíc u zakladatelky mi nevadí jenom to že nechali 10leté s dvouletým, ale ještě k tomu i s dalším 5ti letým. Takže 2 malé děti na jedno 10leté. Každý máme jiný názor, ale zakladatelce se prostě nedivím, když navíc to 10leté dítě ani nebylo její. Taky nenechávám hlídat své děti někomu úplně cizímu a už vůbec ne nedospělému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
9.7.14 07:40
@Anonymní píše:
@Haňulík špatně spadl z postýlky a zlomil si vaz. Staršímu je už přes 50 a dodnes si dává za vinu, že zabil svého bratra. Doma o tom vůbec nemluvíme, pořád má před očima, jak ho zvedal ze země. Jak se to přesně stalo nevím, nejspíš ho chtěl vytáhnout z postýlky ven, protože malej plakal :(
:,( to musí být pro dítě strašné, já vím jak holky špatně nesou už je to že když mají ty mladší na starost a ony si odřou koleno nebo se někde bouchnou. U nás se dost bojí hlídat i moje mamka co kdyby se jim něco stalo že by si to nikdy neodpustila. A to je dospělá :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
9.7.14 08:17

Taky nechávám, ne sice 3 hodiny, ale nechám.
Já sama v 10 letech jsem vozila po sídlišti kočárky s mnohem menšími dětmi, a nebyla to rodina, ale cizí lidi, kteří mi to dítě svěřili.
Tak se sama sebe ptám, to ta trestní odpovědnost o které tady píšete, dříve nebyla? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
9.7.14 08:27

Nečetla jsem diskusi, ale našeho čerstvě dvouletého bych takto nenechala ani náhodou. On si během chvilenky přitáhne židli a pustí si vodu do dřezu. Ale už si takhle na sebe pustil horkou. A to by opravdu 10 letá nezvládla. A takových situací máme doma dost - když něco prcek rozbije, je třeba rychle a důkladně uklidit střepy atd. Je to jako s tou autosedačkou, pravda. :think: Naštěstí toto by manžela nenapadlo, ten by si ani neodskočil na záchod, když jsou děti ve vaně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.7.14 09:14
Já ti popsala jednu krizovou situaci, co může nastat. Aleprostě je to marný, já už nevím, jak ti vysvětlit, že prostě dvouletý dítě se nenchává hlídat desetiletým, že od tohojsou rodiče a ne sourozenci. Ono totiž nejde o běžné přečíst pohádku a pohrát si nebo dát najíst. Jde právě o krizové situace, které mohou nečekaně nasta. Všechny krizové situace nastávají jaksi nečekaně, že člověk zpětně nevěří, že se to takhle mohlo stát. A ať si říkáte co chcete, v situacích, které ohrožují zdraví nebo život prostě v drtivé většině případů nikdo neví, jak zareaguje desetileté dítě, přesto že ho tady stavíte do role supermana a rodiče na neschopnou pozici výkřiky že kolikrát desetileté dítě zareaguje lépe, než dospělý. Tohle je prostě demagogie. Zrovna tak, že tak málo věříme svým dětem, ne věříme jim dost, nicméně dítěti nemá být co hozen na krk petiletý a dvouletý ani ne sourozenec, prostě dvě děti, jež svedli před čtvrt rokem dohromady rodiče. Pokud někdo vědomě nechává batole hlídat dítětem, ketrému je deset let a navzdory supermanovství je to stále dítě, a ještě mu to přijde jako běžné, težko mu jiný rodič, pro kterého je to nemyslitelné, vysvětlí, protože ten první si stále obhajuje svůj postoj. Důležité je, že to rozhodnutí o malých dětech udělal jen jeden rodič, nikoliv oba společně a druhý rodič to kategoricky odmítá. Dle zákona první rodič silně pochybil, kdyby šla no socku a řekla, že nechal dvouleťáka a pětileťáka tři hodiny doma bez dozoru se cizím desetiletý dítětem, co myslíš, že by se stalo?
@Jemys píše:
Dobrá, tvoje dítě zvrací, jejich ne. :nevim: Opakuji - nejde o krizové situace, to nejde zaručit chování ani dospělého. Ale to fakt tak málo věříte svých starším dětem?? A ano - 10 let pro mě není malé dítě. :think: Pokud vím, že má sourozenec problémy se zvracením, zapojuji do toho i jeho sourozence. Páč se může stát, že mi bude blbě, budu si muset jít lehnout a neštěstí je na světě, i když jsem doma. :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.7.14 09:19
Je přeci úplně jedno, jestli byla nebo nebyla trestní odpovědnost, Pravděpodobně byla. Dřív jsem coby desetiletá taky vozila sousedům kočárek, okolo baráku, že? Rodič nebyl třeba 25km ve vzdálené nemocnici, jako tady taky padlo. A představ si, že jsem coby tříletá chodila přes silnici sama do obchodu kupovat rohlíky a coby pětiletá hlídala dvouletého bráchu na pískovišti. Pošleš dneska tříleté dítě do obchodu? Těžko. Proč je tady stále dokola, že tenkrát jsme to dělali, proč ne dneska? protože dneska s tím jeden rodič nesouhlasí a nechce, aby se to dělo a má oporu v zákoně, tudíž má právo vyžadovat, aby se to nedělo. Je to jednoduchý.
@kometa32 píše:
Taky nechávám, ne sice 3 hodiny, ale nechám.
Já sama v 10 letech jsem vozila po sídlišti kočárky s mnohem menšími dětmi, a nebyla to rodina, ale cizí lidi, kteří mi to dítě svěřili.
Tak se sama sebe ptám, to ta trestní odpovědnost o které tady píšete, dříve nebyla? :think: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.7.14 09:22

Přijde mi, že tady v diskuzi už se plácá všechno dohromady a překrucuje se to…k těm 3 hodinám, ano udělal chybu takhle nechat dvouleté…ale už se stalo…na místě zakladatelky by se mi to taky nelíbilo, ale fakt bych neletěla na ODSPOD, jak jste tu některé psali a nešpekulovala o nějakém tokání :P

@kometa32 taky mě to napadlo, dříve sme normálně v 10-12 ti letech vozili kočárky sousedům…dodnes na to ráda vzpomínám…sama mám 2 kluky 10-ti letýho a tříletýho a v pohodě si spolu sami hrajou na zahradě…ale my sme doma, takže kdyby něco houknou na nás dovnitř…

kdyby sme takhle na rychlo někam museli, tak je taky nenechám samotný..resp.toho staršího i jo - ten se dokonce těší na to, když občas je doma sám, jelůikož může na počítač :lol: ale bez menšího, jelikož by se akorát tak porvali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.7.14 09:24

@terinka4444 já myslim, že tohle je dost individuální - náš kluk třeba chodí od 2.třídy do školy sám a pro rohlíky od těch cca 8 let chodí taky sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.7.14 09:27
Od osmi, nikoliv od dvou nebo od tří.
@brumdinka píše:
@terinka4444 já myslim, že tohle je dost individuální - náš kluk třeba chodí od 2.třídy do školy sám a pro rohlíky od těch cca 8 let chodí taky sám…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.7.14 09:29

@terinka4444 tak to sem asi špatně přečetla :) jinak od 2 let náš mladší chodí sám po schodech nahoru k babičce a lítá si tu po baráku jak potřebuje resp.tam kde mu kdo dá něco dobrýho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.7.14 09:33
Moje dvouleté dítě běhá z baráku do baráku na jednom pozemku, ale to je poměrně něco jinéhom pozemek je zabezpečen a rodiče a prarodiče jsou v minutovém doběhu. Ono se to zvrtlo, protože zakladatelce šlo primárně o to, že si to porstě nepřeje, taže hovor, aby už to příště nedělal a dostalo se jí vysvětlení, že je hysterka. Takže není, má právo na to, aby její děti byly pod dozorem dpsělého nikoliv dítěte.
@brumdinka píše:
@terinka4444 tak to sem asi špatně přečetla :) jinak od 2 let náš mladší chodí sám po schodech nahoru k babičce a lítá si tu po baráku jak potřebuje resp.tam kde mu kdo dá něco dobrýho :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.7.14 09:38

@terinka4444 jo tak tu hysterku sem někde přehlídla…myslim, žes to dobře shrnula…přeji hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.7.14 09:51

@brumdinka i tobě krásný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
9.7.14 10:06

@brumdinka Přesně, taky na to ráda vzpomínám..parta 3 holek a každá měla svoje mimčo :lol:
Dříve ta doba byla asi vážně jiná…když to vezmu jenom u filmů..třeba S tebou mě baví svět. Jak Pepína nechal Pavel Nový sám doma, že jede pro maminku na letiště :mrgreen: Nebo Ať žijí duchové, tem malý roztomilý klučík, víc jak 5 let neměl a lítal s kamarády po venku..
Každý ať jedná podle svého uvážení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
9.7.14 10:16

Mně právě přijde, že se to tady dost zvrhlo. Jen jsem chtěla znát názor a myslím, že většina byla na mé straně. Bohužel to tady nejde bez invektiv a u některých naprostá netolerance názorů ostatních. Celkem mě mrzí, že to tak je, ale to je bohužel daň za to vše pozitivní co diskuse nabízejí.
Moc díky všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect