Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@marra2 píše:
@LenkaN26 protože zakladas veřejné diskuze o ex. místo aby SIS to vyřešila doma.hele nehrot to.
protože na to mám právo a chtěla jsem znát i názor zvenčí od osob co neznají mě ani jeho. Je to fakt taký problém? Taky nevím, kde jsi přišla k tomu, že to hrotím? Mému ex jsem řekla, že si nepřeju aby se to opakovalo a že mě naštval tím, že mi to řekla dcera a ne on a tím to pro mě skončilo v tuto chvíli vůči němu skončilo.
Taky by mi to vadilo a to dost a navíc by mě ještě dostalo, že místo aby ex aspoň trošku uznal, že to mohl řešit jinak, nazval by mě hysterkou ![]()
K těm všem co to berou jako hrozně v pohodě. Co kdyby nejmenší něco vdechla? Fakt by to ta desetiletá zvládla? A než by někomu zavolala a přijela by pomoc tak by vezli do márnice modré děcko. To, že by z toho měl průser ex a jeho přítelkyně je jedna věc, ale jaké následky by to zanechalo na těch dvou to si nedovedu představit…
@LenkaN26 píšu nehrot to.tzv.ndal bych to už neresila. nechali proč se tedy rozcilujes když si chtěla znát nezaujatý názor. dala jsem ti ho na předešlé stránce. podle me se prosté nic tak vážného nestalo. rozhodne bych to neresila Ospodem apod.
@LenkaN26 zbytečné to malujes černé. proč se tak trapis? Přece se nic nestalo. uzavri to UT nad tím nepremyslej a ex prosté řekni ze to bylo naposled
@LenkaN26 píše:
K těm všem co to berou jako hrozně v pohodě. Co kdyby nejmenší něco vdechla? Fakt by to ta desetiletá zvládla? A než by někomu zavolala a přijela by pomoc tak by vezli do márnice modré děcko. To, že by z toho měl průser ex a jeho přítelkyně je jedna věc, ale jaké následky by to zanechalo na těch dvou to si nedovedu představit…
nebo by to taky ta desetiletá mohla zvládnout líp než vystresovaná matka ![]()
Bezne jsem jako sedmileta hlidala dva mladsi sourozence. Proste to tak bylo a hotovo. Musela jsem je odpoledne vyzvednout ze skolky, dojit domu, odlozit aktovku a pak mame naproti do prace a cestou se stavit pro pecivo. Takze podle me ty deti to zvladnou, kdyz se jim vse vysvetli.
@marra2 píše:
@LenkaN26 zbytečné to malujes černé. proč se tak trapis? Přece se nic nestalo. uzavri to UT nad tím nepremyslej a ex prosté řekni ze to bylo naposled
ježíš co mi tady podsouváš? Já se nijak netrápím. Jen by mě zajímalo co by jsi napsala na stejnou situaci, kde by to nemělo dobrý konec? Jako jo, asi to dělat neměl, ale stalo se? S malými dětmi člověk musí hodně předvídat…
@LenkaN26 cti pořádné co píšu. ty si opravdu hysterka. promin.
Já si třena neumím představit situaci, kdy by třeba malá něco vdechla, nebo by se praštila a začala plakat tak, až by jí vypadl dech. Třeba jako mojí malé, pak je potřeba do ní vdechnout, jinak se nenadechne a jde do oblouku, do křeče a je zle. Tohle by v žádném případě desetileté dítě nezvládlo, kor desetileté dítě, které jí vídá od dubna v doprovodu dospělých. Nesatlo se nic, díky bohu. Problém vidím v tom, že příště by se stát třeba mohlo a neštěstí je na světě. Není běžná praxe ani běžná věc nechávat tři hodiny bez dozoru dvouleté dítě desetiletému. To, že některé to považují za normální věc na tom nic nemění.
Když by tam nebylo to 2leté dítko, tak bez problému, ale s batoletem 10tiletou ne. ![]()
@LenkaN26 ne, ja bych ti napsala, ze ani kdyby byl doma s ditetem manzel, ze by to nemuselo byt nic platne. Ja porad marne premyslim, proc za naseho detstvi by to zadne pozdvizeni nevyvolalo a dnes ano. Venku je to jasne, vice aut, vic zlych lidi, ale co se zmenilo doma?
@marra2 píše:
@LenkaN26 cti pořádné co píšu. ty si opravdu hysterka. promin.
hmm, tak jsem, ale raději být dle tvého názoru hysterka, se zdravým dítětem, než klidná se zraněným nebo ještě hůř.
@Anonymní píše:
Tak já jsem tedy na straně zakladatelky a naprosto ji chápu. Chlapa bych asi odstřelila a to, co bych mu vše řekla by si za rámeček nedal. Vy, které jste tak v pohodě a free, napíšu Vám pohled z druhé strany. V rodině nastala stejná situace, kdy byly ponechány dvě děti samotné. Stala se nehoda a mladší dítě zemřelo!! Copak můžete vlastní zodpovědnost přenést na dítě a doufat, že se nic nestane?Možná podle některých budu hysterická jako zakladatelka, ale nezlobte se na mě, přítelkyně ex je svéprávná, určitě nepotřebuje v nemocnici držet 3 hodiny za ručičku. Existují taxíky a pokud se nemohla hýbat, měla volat svozovou sanitku. Konec tečka. Zakladatelko, přeju pevné nervy s takovým chlapem
Taky zakladatelku chápu, vadilo by mi to od ex stejně, navíc když to dítě které hlídalo není moje, neznám ho. A jak píšeš, přítelkyně snad mohla jet taxíkem, nebo volat sanitku, i když chápu, že to byla asi akutní nenadálá situace a prostě ji vyřešili takto. Já mám co dělat uhlídat své dvě děti 3 a 5 a něco se opravdu mohlo přihodit za 3 hodiny a těžko říct, jak by si s tím ta 10 letá poradila. Přesně jak píšeš chudák holka hodit na ni takovou zodpovědnost.
Možná by mi tak nevadilo, kdyby měla pohlídat jen jedno dítě, ale dvě mi přijde moc. Taky se mohlo po cestě stát něco jim a kdo ví kdy by se někdo dozvěděl, že jsou děti doma samy.
Tak já jsem tedy na straně zakladatelky a naprosto ji chápu. Chlapa bych asi odstřelila a to, co bych mu vše řekla by si za rámeček nedal. Vy, které jste tak v pohodě a free, napíšu Vám pohled z druhé strany. V rodině nastala stejná situace, kdy byly ponechány dvě děti samotné. Stala se nehoda a mladší dítě zemřelo!! Copak můžete vlastní zodpovědnost přenést na dítě a doufat, že se nic nestane?
Možná podle některých budu hysterická jako zakladatelka, ale nezlobte se na mě, přítelkyně ex je svéprávná, určitě nepotřebuje v nemocnici držet 3 hodiny za ručičku. Existují taxíky a pokud se nemohla hýbat, měla volat svozovou sanitku. Konec tečka. Zakladatelko, přeju pevné nervy s takovým chlapem