Trittico/Elicea - úzkosti a panické ataky

18
21.10.24 08:43

Trittico/Elicea - úzkosti a panické ataky

Ahoj holky, v srpnu jsem měla úraz s krkem a zároveň s tím se mi rozjely opravdu nepěkné panické ataky a extrémní úzkosti. 2× mě odvezla rychlá, protože s panickou autakou jsem zkušenosti nikdy neměla a myslela jsem si, že fakt umírám. Po nespočetně návštěv různých doktorů (magneticka rezonance, neurologie apod.) mi bylo doporučeno chodit k psychologovi, že problém bude hlavně psychosomatického původu. Tam chodím už cca 2 měsíce pravidelně každý týden, ale úzkosti mám pořád extrémní a tak jsem navštívila i psychiatra. Na nespavost mi předepsal Trittico, které zabírá úplně úžasně a na ty úzkosti mi napsal Eliceu, což je prý úplně základní AD, které může předepsat i obvoďák. Abych se konečně dostala k jádru pudla, tak v mládí jsem trpěla nepěknou poruchou příjmu potravy a mám opravdu panický strach z toho, že po té Elicei přiberu a tím pádem se ji bojím brát. Při dlouhodobém užívání uvádí (a všude možne po fórech jsem četla), že se po ní fakt přibírá, protože to blokuje nějaké tukové enzymy nebo co. Mám se s tím psychiatrovi svěřit, aby mi předepsal něco jiného nebo to mám zkusit? Jsem už fakt v koncích a bez léků se mi těžko funguje. Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9158
21.10.24 10:50
@ronnieveise píše: Více

Ahoj,
ke tvému dotazu, skoro celý život se plácám v poruchách příjmu potravy a Eliceu jsem taky brala a vůbec nic jsem po ní nepřibrala, jako třeba po ní někdo přibere, ale určitě to není takové, jako třeba Mirtazapin, Zyprexa atd. Eliceu bere i moje ségra a má podváhu. Ono třeba lidé trpí k úzkostem i nechutenstvím a jak se jim uleví po AD, tak zas mohou jíst, tak třeba pár kg přiberou. Jinak nevím, jaký jiný lék bys chtěla, teoreticky se může přibrat po všech psychiatrických lékách, u některých je to častější, u některých méně. Já bych důvěřovala psychiatrovi, Eliceu nasadila a uvidíš, kdyžtak vyměnit ji můžete vždycky. Já takhle zkoušela tu Zyprexu (což tedy není AD, ale AP), protože se hodila na mé problémy, ale za 14 dní jsem přibrala 5 kg, tak jsme ji hned vysadily s Dr. a váha se zas vrátila na původní. Určitě své obavy sděl psychiatrovi, ale nemyslím si, že bys po Elicee nutně musela přibrat, každý jsme jiný a do diskuzí píše třeba jen část lidí, kteří ty léky berou, jako osobně znám hodně lidí na Elicee a přibrala jich tedy menší část. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
21.10.24 11:00

Děkuji moc za odpověď, dodalo mi to odvahu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.24 12:15

Ahoj,
brala jsem Eliceu 2 roky a váhu jsem měla pořád stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.10.24 09:39

Díky holky, snad mi to pomůže. :mavam: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.3.25 07:44

Ahoj, chtěla bych se podělit o aktuality z mého braní Elicei. :mavam:

Léky teda beru něco málo přes 5 měsíců, jsem pořád na stejné dávce 10mg, ale s psychiatrem jsme řešili možné navýšení dávky. Ze začátku to bylo perfektní, ale jak se hladina ustálila, tak někdy znovu pociťuji patologickou úzkost při běžných situacích (zejména zdravotní úzkost, tu mám diagnostikovanou). Nicméně mé obavy z nabírání váhy byly zbytečné, protože za toho půl roku jsem nepřibrala ani gram. :lol: Asi mám zrovna štěstí, protože negativní zkušenosti na internetu mě na začátku fakt vyděsily. :?

Doufám, že informace někomu pomůžou. :palec: Ahoj :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky