Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Karel má na návštěvě kamaráda, a vypráví mu:
„Člověče, to jsem Ti byl teď v takových lázních… Jak se jenom jmenovaly člověče… Jak se jmenuje ta kytka, co má ty trny?“
Kamarád odpoví: „Růže.“
Karel: „Růžo! Jak se jmenovaly ty lázně, co jsem tam teď byl?“
Moje prababička se jednou špatně v zimě koukla na hodiny a vypravila mýho tátu s bráchama do školy v jednu ráno!
![]()
![]()
no co, kámoška odpoledne usnula a vydala se v 8 večer na brigádu provádět na zámek, a eště všem okolo vynadala, že jaktože ji nevzbudili dřív! ![]()
To je jak když jdou dvě sklerotické kamarádky na návštěvu ke třetí. Přijdou, tak se jich ptá: „Nedáte si kafe?“ „Ne, děkujem…“ Pak zas chvilku vykládají a ta navštívená se zas ptá „Nedáte si kafe?“ „Ne, děkujem…“ Takto to proběhne ještě několikrát a když kamarádky odejdou, tak si říkají „Ta je blbá, ani kafe nám neuvařila“
Pardon, já neumím moc vyprávět vtipy
![]()
Drahý zase viděl sousedku, jak vypravila v zimě děti do školy asi v šest ráno. A ten chlapeček ještě říká „Ale mami, dyť je ještě tma…“ A ona na to „Nediskutuj!“
![]()
Zlatuš
![]()
Tohle jednou udělala známá mojí tety svýmu manželovi. Odpoledne si schrupnul a ona ho vzbudila, že zaspal do práce. Tak on vystřelil, ještě mu dala stovku, ať si koupí nějakou svačinu, že mu jí nestihla udělat (on pak říkal, že to ho mělo hned napadnout, že to, že mu tak sama nacpala prachy ho mělo trknout). No a běžel na autobus, bylo mu divný, že je všude málo lidí, (bylo to na menším městě), tak se zeptal nějakýho pána, kolik je hodin, on mu řekl, že sedm…a ten chudák: ‚Prosím vás a ráno, nebo večer?‘
![]()
Angua píše:ale umis![]()
To je jak když jdou dvě sklerotické kamarádky na návštěvu ke třetí. Přijdou, tak se jich ptá: „Nedáte si kafe?“ „Ne, děkujem…“ Pak zas chvilku vykládají a ta navštívená se zas ptá „Nedáte si kafe?“ „Ne, děkujem…“ Takto to proběhne ještě několikrát a když kamarádky odejdou, tak si říkají „Ta je blbá, ani kafe nám neuvařila“
Pardon, já neumím moc vyprávět vtipy![]()
![]()
Se to tak hezky sešlo, co? ![]()
Duant, taky supr… Na mě by to zabralo stoprocentně, já jak přes den tvrdě usnu, tak pak nevím, jestli jsem v kině nebo před kinem ![]()
Anguo …‚nediskutuj‘ je úžasný ![]()
Tohle kdysi vyprávěla (bohužel nechvalně známá Jiřina Švorcová), ale je to vtipný.
Kdysi se hlásilo v televizi živě po skončení pořadu, kdo tam účinkoval, kdo to režiroval apod., prostě spousta informací. Měla to napsáno na papíře, ale uměla to nazpamět. Tak to do kamery všechno pěkně zpaměti vyjmenovala a nakonec měla takovej neodbytnej pocit, že něco zapomněla říct. Následovala dramatická pauza, ona se evidentě podívala do papíru co říct a pak se tak pěkně usmála a řekla: ‚Večerem vás provázela Jiřina Švorcová‘
![]()
No teď mě to trklo, že to moc o výchově není… Ale zase se všichni zasmějou, to nemůžou řict ![]()
Dobré ranko, koukám, že tu večer bylo živo
jsem se hned po ránu zasmála, holky ![]()
janine24 píše:Bambi píše:„Orientace na výkon - je bohužel základ naší euro-americké civilizace. Dokud jsem nepoznala Montessori pedagogiku, neuvědomovala jsem si všechny drobné nuance problému. V Montessori školství se totiž nechválí - ona i pochvala ve stylu „ty jsi šikulka“ už může děti odvádět od vnitřního radostného prožitku z činnosti a orientovat je na odměnu zvenčí. Když chcete chválit, tak zkuste pochvalu přeformulovat „to se ti tu teď určitě líbí, když jsi ten pokojíček uklidil"." Myslím, že to bude souviset s tímto. http:zdenka.psenickova.sweb.cz/maminky3.htm#vychova//Díky moc za odkaz, ty stránky jsem neznala a má to tam popsané velmi srozumitelně.
Tak Pšeničková mě připomněla stránky Koncept kontinua a právě si ho čtu, teda spíš ho hltám. Dost intentivní inspirace, ještě jednou díky.