Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jednalo se 250kc…ano ta jsem si myslela ze to smazne kdyz mi s pritelem bezne po ni nechceme penize kdyz ji koupime nakup nebo tak neco ale kazdy jsme nejaky ![]()
V podstatě jsi jí měla říct ty, dlužíte mi tolik, ale odečtěte tu kosmetiku, takže mi dejte jen tolik. Cítíš se ukřivděná skutečně neprávem.
Popravde uplne jsem na tu kosmetiku zapomněla…proto me to prekvapilo…ale asi ano mate pravdu nemam u ni dluh a za to jsem rada
@marty368 píše:
Jednalo se 250kc…ano ta jsem si myslela ze to smazne kdyz mi s pritelem bezne po ni nechceme penize kdyz ji koupime nakup nebo tak neco ale kazdy jsme nejaky
Néé nastvana nejsem ze mi to nedala zadarmo…jen me proste zamrzel ten pristup…ze vlastne kdybych ji nenepsala ze jsem si myslela ze dame stejny dil ze by mi to ani nerekla ze to udelala takhle…jde o princip ne o penize…
@marty368 píše:
Ja jsem si myslela, že to nechala byt když to nechtela kdyz ji uhanela dva mesice a pak dalsi mesice si o to nerekla…proto me to prekvapilo
Nemyslet, hlavně nemyslet.
![]()
Myslím, že je to v pořádku a v této chvíli jste finančně vyrovnané. To, že jsi jí chtěla kosmetiku zaplatit dřív, ona to nechtěla a teď si to odečetla od dárku pro svého syna, bych být tebou neřešila, je to podle mě prkotina. Hlavně, že jinak je mezi vámi vše ok.
Tak asi se ji zrovna hodilo, ze muze zaplatit mene…neresila bych to… ![]()
Ja bych se neptala a penize za kosmetiku ji dala hned treba na lednici, tohle chovani nesnasim prave proto, že ti při prvni přilezitosti takhle oplati. Klidně bych ji učtovala i ty nákupy. A pokud částky za kosmetiku a dárek souhlasi asi bych pro příště byla ve střehu.
@marty368 píše:
Néé nastvana nejsem ze mi to nedala zadarmo…jen me proste zamrzel ten pristup…ze vlastne kdybych ji nenepsala ze jsem si myslela ze dame stejny dil ze by mi to ani nerekla ze to udelala takhle…jde o princip ne o penize…
@marty368 zakoulelabych si pro sebe očima, že nejdřív peníze nechtěla a pak si je odečetla z toho, oco dlužila tobě a nechala bych to plavat. tohle jsou žabomyší války totálně o ničem…ehm…dobře, tak žabomyší války o dvoustovce. nechápu, proč tohle někdo řeší. jste si kvit, tak co ![]()
No takže já tady asi budu za divnou, ale přijde mi to poněkud zvláštní jednání. Protože pokud ti říkala, že ty peníze nechce, tak to je od ní přeci jen trochu vyčůraný. Měla si je tedy vzít už před těma 2 měsíci. Zřejmě je tehdy nepotřebovala a teď jí chybí, tak toho využívající záminku, aby měla menší platbu.
Už to asi neřeš, ale pro příště víš, že je lepší nemít žádné dluhy, protože pak je kvůli tomu dohadování.
Je to o lidech…U nás v rodině (včetně budoucí tchýně) platí, že když někdo řekne nech to být, tak už nic nechce. Nevím tohle by se v rodině stávat nemělo. Taky by mě to zarazilo. Taky někomu pomůžu a řeknu nech to být a né až se mi to bude hodit, tak za to budu něco chtít… ![]()
Je jasné, že kdyby se mi tohle stalo, mávnu nad tím potom rukou, že jsme si tedy kvit a nebudu se hádat. Ale příště už bych zaplatila peníze hned, protože takovému člověku se nedá moc věřit a bůhví kdy to vytasí.