Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marty368 píše:
Ahoj holky, chtěla bych znat vas nazor…za mesic se budeme s pritelem brat a za tyden ma 30narozeniny. Tak jsme se dohodli s myma rodice a jeho mamou ze se slozime na darek a koupime mu ho. Po te co jsme darek koupili jsem psala jeho mame kolik stal a jesli teda prispeje…prispela mene nez my s rodice a kdyz jsem ji psala ze jsem si myslela ze pujdeme rovnym dilem tak mi na to odepsala ze mi odecetla dluh ktery u ni mam za kosmetiku ( kosmetiku jsem si koupovala pred 4mesici a asi dva mesice jsem ji uhanela ze to zapatim a ona to furt nechtela tak sem to prestala resit a ted tohle…) jaky na to mate nazor?
Asi bych se zachovala podle toho a nic bych už od ní nechtěla.
@marrlinka píše:
@marty368 zakoulelabych si pro sebe očima, že nejdřív peníze nechtěla a pak si je odečetla z toho, oco dlužila tobě a nechala bych to plavat. tohle jsou žabomyší války totálně o ničem…ehm…dobře, tak žabomyší války o dvoustovce. nechápu, proč tohle někdo řeší. jste si kvit, tak co
Přesně to jsme chtěla napsat. Jako postavila se k tomu zvláštně, pravda, na druhou stranu se vůbec ni nestalo, normálně bych nad tím mávla rukou a bylo by.
A hlavně by mě to určitě nenutilo zakládat takovouhle diskusi o hovínku.
@terinka4444 Dle mého se cítí ukřivděná právem… pokud mi někdo řekne, že ty peníze nechce a já mu občas nakoupím a ty peníze taky nechci tak je to ok. Takhle by si tazatelka mohla sečíst všechny nákupy za které peníze nechtěla a chtít to zpětně, to je taky hloupost ne? ![]()
Každopádně bych po paní už nic nechtěla a nákupy bych si taky nechala proplácet…
Hele, holky, chápu, vztah tchýně a snacha. Mladá je ukřivděná kvůli ptákovině, už počítá nákupy, co syn udělal vlastní mámě…tchýně se zachovala nestandardně, nicméně jí neokradla, jen si strhla své peníze…mají před svatbou, budou rodiny, je potřeba spolu žít a vycházet a v rámcirodiny fungovat. Ona ta moudrost i vztahová přichází s věkem a zkušenostmi. Skutečně není potřeba kvůli 250,– hrotit situaci tak, že se zařídím podle toho, jaká ona je a už po ní v životě nebudu nic chtít. Takhle kvůli totální ptákovině vznikají propasti v rodině, které se postupem času jen kvůli dalším ptákovinám prohlubují. K čemu to je? K ničemu.
Takže taková rada: Tchýně se zachovala zvláštně, fajn, v podstatě tě ale neokradla. Takže to hoď za hlavu a nenič si zbytečně hloupostmi vztahy v rodině. A nepřepočítávej nákupy od syna na peníze, co vám dluží.
Tak já tohle chování taky moc nemusím, právě, že jsem se s něčím takovým už setkala. Když řeknu ať to někdo nechá být, tak to myslím doopravdy a rozhodně si to při první příležitosti neúčtuji, ale setkala jsem se s tímto, že řekl nech to být a při první příležitosti když zrovna potřeboval pár usmolených korun, tak si je nějakým způsobem obstaral, ať už jakkoliv. Takže za mě, pořádek dělá přátelé
každému platím vše hned i kdyby 100× řekl, že to nechce. Asi bych to určitě neřešila a nezakládala diskuzi, aspoň bych pro příště byla ponaučená
spíš mi přijde takové divné, že si to zrovna odečetla, když má přispět na dárek pro svého syna, ale budiž, každý je nějaký.
@marty368 píše:
Takže je to normální takovy chovaní? me to teda zarazilo…2mesice uhaneni a ona to nechce pak dva mesice klid a ted tohle?…
no jste si ted fifty fifty ne? čili za mě ok ![]()
@Happy66 píše:
Je to o lidech…U nás v rodině (včetně budoucí tchýně) platí, že když někdo řekne nech to být, tak už nic nechce. Nevím tohle by se v rodině stávat nemělo. Taky by mě to zarazilo. Taky někomu pomůžu a řeknu nech to být a né až se mi to bude hodit, tak za to budu něco chtít…
Je jasné, že kdyby se mi tohle stalo, mávnu nad tím potom rukou, že jsme si tedy kvit a nebudu se hádat. Ale příště už bych zaplatila peníze hned, protože takovému člověku se nedá moc věřit a bůhví kdy to vytasí.
Presne tak
Trochu me zarazilo, kolik lidi to vidi stejne jako tchyne ![]()
Já bych se kvůli 250 Kč taky nehádala, ale z principu - v pořádku to není. Tchýně ty peníze za kosmetiku odmítla, ne jen odložila placení. Tudíž zakladatelka nedlužila tchýni nic a tchýně si částku strhla neoprávněně.
Nechala bych to být. Ale její chování by mne mrzelo. Protože pokud jsi jí uháněla dva měsíce, že jí to zaplatíš a ona to nechtěla, tak vlastně žádný dluh jsi u ní neměla. Já to dělám tak, že tchýni dám normálně peníze na stůl, napíšu lístek, že to je za to a to. Pokud je nechce, tak je sama hodí holkám do pokladničky. Dost často se s ní hádám ohledně peněz. Ona chce hrozně platit i za blbé rohlíky, který jí donesu a sama peníze nechce.