Účet u Sberbank - zkušenosti (insolvence)

Anonymní
25.9.19 09:19

Účet u Sberbank - zkušenosti (insolvence)

Prosím máte někdo normální účet u Sberbank? Vím, že před pár lety okolo nich panovala jakási nejistota ( že je to ruská banka atd ), já nejsem moc bonitní klient spíš naopak, takže mě jde jen o to, abych si měla kam posílat výplatu a po stovkách spořit, takže vždy zaplatím nájem atd a zbytek na jídlo a pár stovek bokem max, takže ikdyby skrachovali tak mě to nevadí…

jde o to, že mám insolvenci tedka čerstvě, ale původní učet mě ještě exekutor neodblokoval jak slíbil a jak potřebuji nahlásit účetní číslo účtu na tuto výplatu, takže nemůžu čekat 30 dní jak má exekutor lhutu na odblokování…

jde mě třeba jen o půl roku než se s insolvencí vyřídí všechny papíry atd pak bych se asi vrátila ke svému puvodnímu účtu a tento zrušila…

zkušenosti z poslední doby?

anonym - insolvence

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20924
25.9.19 09:29

Pokud chcete jen ucet na chvili, tak zkuste Airbank nebo Fio, zalozite za chvili online a pak zrusite az nebude potreba. Uplne bez poplatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.19 09:36
@Cenarius píše:
Pokud chcete jen ucet na chvili, tak zkuste Airbank nebo Fio, zalozite za chvili online a pak zrusite az nebude potreba. Uplne bez poplatku.

já potřebuji ten účet do druhého dne, což online není funkční ihned…a ppravdě na fio jsme slyšela jen samé negativní recenze a to airbanka nikde poblíž nemám…

• Citovat
  • Upravit
37230
25.9.19 10:51
@Anonymní píše: …a po pravdě na fio jsme slyšela jen samé negativní recenze a to airbanka nikde poblíž nemám…

Pokud máš poblíž Fio, tak do toho klidně jdi, máme u Fio jak soukromé, tak i osobní účty, a to jak korunové, tak valutové a za posledních 10 let jsem s nimi neměl nějaký větší problém.

Skoro všechno zdarma, levné nebo snad již i bezplatné zahraniční SEPA převody, bezplatné karty a výběry z vlastních bankomatů + několik výběru zdarma i u cizích bankomatů, cestovní pojištění pro majitele a děti za cca 20 - 75 Kč měsíčně s možnosti si jej aktivovat před dovolenou a deaktivovat po jejím ukončení, jednoduchý Internet Banking atd.

Pobočky nic moc, na ČSOB nebo KB, popřípadě AirBank nemají, ale tam stačí zajít jenom pro založení účtu a případně pro vkládaní peněz.

Edit: Mimochodem, nevím, jestli se u Sberbank již něco změnilo, ale když jsem si tam kvůli hypotéce otevíral účet před rokem, tak IB fungovalo a asi dosud funguje jenom přes ověřování PINem + HW tokenem (speciální "kalkulačkou). Bez HW tokenu se do účtu nedostaneš a platbu nepotvrdíš. :zed:

https://www.mesec.cz/…ank-galerie/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.19 11:49
@jege píše:
Pokud máš poblíž Fio, tak do toho klidně jdi, máme u Fio jak soukromé, tak i osobní účty, a to jak korunové, tak valutové a za posledních 10 let jsem s nimi neměl nějaký větší problém.

Skoro všechno zdarma, levné nebo snad již i bezplatné zahraniční SEPA převody, bezplatné karty a výběry z vlastních bankomatů + několik výběru zdarma i u cizích bankomatů, cestovní pojištění pro majitele a děti za cca 20 - 75 Kč měsíčně s možnosti si jej aktivovat před dovolenou a deaktivovat po jejím ukončení, jednoduchý Internet Banking atd.

Pobočky nic moc, na ČSOB nebo KB, popřípadě AirBank nemají, ale tam stačí zajít jenom pro založení účtu a případně pro vkládaní peněz.

Edit: Mimochodem, nevím, jestli se u Sberbank již něco změnilo, ale když jsem si tam kvůli hypotéce otevíral účet před rokem, tak IB fungovalo a asi dosud funguje jenom přes ověřování PINem + HW tokenem (speciální "kalkulačkou). Bez HW tokenu se do účtu nedostaneš a platbu nepotvrdíš. :zed:

https://www.mesec.cz/…ank-galerie/

já se ale ptala na Sberbank…..

• Citovat
  • Upravit
37230
25.9.19 12:42
@Anonymní píše:
já se ale ptala na Sberbank…..

Ohledně Sberbank tam máš ten token - bezpečnější, ale méně praktický. A celkově mi jejích IB přijde více zmatečný než u Fio. A musíš splňovat podmínku několik odchozích plateb v měsíci, jinak je placen é vedení účtu anebo odchozí platby. Oproti Fiu je to celkem opruz a kdyby účet nebyl podmínkou hypotéky, tak jej okamžitě zruším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StaráPuška
25.9.19 12:50

No, s exekucí si účet založí jen blázen, to ti nemůžou dát výplatu na ruku? Teda, ne ze bych se chtěla zastávat dlužníků.. Ale exekutor opakovaně zjišťuje majetkové poměry dlužníka. Může ti obstavit i tenhle. U nás v bance to taky zkoušeli, ale budeš sama proti sobě… 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 09:23
@StaráPuška píše:
No, s exekucí si účet založí jen blázen, to ti nemůžou dát výplatu na ruku? Teda, ne ze bych se chtěla zastávat dlužníků.. Ale exekutor opakovaně zjišťuje majetkové poměry dlužníka. Může ti obstavit i tenhle. U nás v bance to taky zkoušeli, ale budeš sama proti sobě… 🤷‍♀️

to je zase názor na dlužníky…nic o mě nevíš, nevíš co se stalo, jak sem se zadlužila atd… ale s prominutím řeči si nikdo neodpustí… nehledě na to já to mám dávno zaplacené, dokonce i od soudu dopis o skončení exekuce jen se pan exekutor nemá k tomu aby účet uvolnil a já potřebuji rychle novvý…

• Citovat
  • Upravit
StaráPuška
26.9.19 09:59
@Anonymní píše:
to je zase názor na dlužníky…nic o mě nevíš, nevíš co se stalo, jak sem se zadlužila atd… ale s prominutím řeči si nikdo neodpustí… nehledě na to já to mám dávno zaplacené, dokonce i od soudu dopis o skončení exekuce jen se pan exekutor nemá k tomu aby účet uvolnil a já potřebuji rychle novvý…

Ja jen říkám, ze neni rozumné zakládat účet. Tvoje majetkové poměry mě nezajímají a tebe nesoudim, jsi jen vztahovacna, napsala jsem pouze, ze se nezastavam dlužníků, a to přesně proto, že o nich nic nevím. Zaloz si účet, ale nediv se, ze ti ho vykonavatel třeba taky zablokuje. Proto jsen reagovala. Tak sorry :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2499
26.9.19 10:03

@StaráPuška jo, pro dobrotu na zebrotu, tady se ji snazi ostatni poradit a ona se jeste vzteka, tyhle lidi miluju.At si to vyresi sama kdyz je tak chytra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StaráPuška
26.9.19 10:06
@Majinka7 píše:
@StaráPuška jo, pro dobrotu na zebrotu, tady se ji snazi ostatni poradit a ona se jeste vzteka, tyhle lidi miluju.At si to vyresi sama kdyz je tak chytra :nevim:

Ano :wink: Pracuju v bance a vim, jak to lidi zkouší a myslí si, ze vyzrajou na exekutory, jako jejich věc, ale přála bych jim se vidět v zrcadle, když zjistí, ze opravdu nejsou o krok před nimi 🙄

• Citovat
  • Upravit
StaráPuška
26.9.19 10:06
@Majinka7 píše:
@StaráPuška jo, pro dobrotu na zebrotu, tady se ji snazi ostatni poradit a ona se jeste vzteka, tyhle lidi miluju.At si to vyresi sama kdyz je tak chytra :nevim:

Ano :wink: Pracuju v bance a vim, jak to lidi zkouší a myslí si, ze vyzrajou na exekutory, jako jejich věc, ale přála bych jim se vidět v zrcadle, když zjistí, ze opravdu nejsou o krok před nimi 🙄

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 12:07
@StaráPuška píše:

jak vyzrajou nad exekutori proboha…píšu jasně, že už žádnou exekuci nemám a jen čekám, neže mě odblokují účet, ale že to bohužel trvá, dokonce tam mám přeplatek…a to jak si to napsala značí celkem jasně co si myslíš…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.19 12:08
@Majinka7 píše:

nikdo se nesnaží radit, jen máte řeči mimo téma…

• Citovat
  • Upravit
1692
26.9.19 12:18

@StaráPuška Ale anonym píše, že účet řeší kvůli insolvenci. Takže exekutor už ani na nový účet nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová