Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neříkej to přímo jí, to bych se já neodvážila, ale můžeš se přece pobavit s agenturou, která ji k vám vysílá. Předpokládám teda, že to máte asi organizované přes nějakou jazykovku. Tak co zavolat vedení té jazykovky a prostě jim na rovinu říct, co a jak. Oni by si s ní měli promluvit, je to i v jejich zájmu, chodí určitě do spousty firem a asi nebudeš jediná, komu to vadí. Lektorka tak nebude vědět, od koho podnět přišel, mohl to být kdokoli, kam dochází.
Já bych to řekl napřímo, pokud je to myšleno dobře a bez urážení, tak snad to není problém. „Nezlobte se, ale jste hodně cítit potem. Nevím, jestli máte nějaký zdravotní problém, ale je mi to nepříjemné. Jste fajn ženská, vídáme se poměrně často, tak to chci nějak vyřešit.“ Říci to mile, vstřícně, bez adjektiv. Jestli se i přesto urazí, tak to asi tak mělo být…
Myslím si, že s váhou to nesouvisí…znám jednu holčinu, co je hubeňoučká, a smrdí taky. Přitom je jinak čistotná, vždycky upravená a moc pěkně oblečená.
Taky by mě zajímalo, čím to může být…A nechápu, jak to ty osoby můžou vydržet…já jsem na tohle teda háklá a nedovedu si představit, že bych svůj smrad necítila nebo přehlížela…
Ale teda neřekla bych jí to, dalo by mi hodně práce to říct kamarádce, natož cizí osobě…asi bych to buď vydržela, nebo změnila lektorku. A nebo co se scházet ve větší místnosti, aby se to aspoň trošku rozptýlilo?
@dalimil píše:
Já bych to řekl napřímo, pokud je to myšleno dobře a bez urážení, tak snad to není problém. „Nezlobte se, ale jste hodně cítit potem. Nevím, jestli máte nějaký zdravotní problém, ale je mi to nepříjemné. Jste fajn ženská, vídáme se poměrně často, tak to chci nějak vyřešit.“ Říci to mile, vstřícně, bez adjektiv. Jestli se i přesto urazí, tak to asi tak mělo být…
Teda to jsi řekl hezky, to by se dalo použít ![]()
Řekni jí, že je ti to sice nesmírně nepříjemné řešit, nicméně se šéf ptal, zda bys ji mohla požádat o zvýšenou hygienu před vaší lekcí, jelikož po nich pak jde jeho kancelář cítit potem. To se samozřejmě negativně odráží v jakékoliv další činnosti a jeho ochotě tolerovat dále tyto lekce.
To by mělo zabrat a nebýt zrovna nejhorší.
My měli obdobný případ, ovšem kolegyně mé kolegyně
Tehdy ji nadřízený požádal o častjší výměnu oblečení, které používá do práce. Zabralo to. Trapné nebylo.
@Mandarinka01 píše:
Neříkej to přímo jí, to bych se já neodvážila, ale můžeš se přece pobavit s agenturou, která ji k vám vysílá. Předpokládám teda, že to máte asi organizované přes nějakou jazykovku. Tak co zavolat vedení té jazykovky a prostě jim na rovinu říct, co a jak. Oni by si s ní měli promluvit, je to i v jejich zájmu, chodí určitě do spousty firem a asi nebudeš jediná, komu to vadí. Lektorka tak nebude vědět, od koho podnět přišel, mohl to být kdokoli, kam dochází.
Tohle je nejlepsi reseni!
@Mandarinka01 píše:
Souhlasím, taky bych to cizímu člověku nedokázala říct. Ale nadřízený by s tím mohl něco udělat. Nezávidím Vám…
@dalimil píše:
jooooooooo, to je ono
Zkusím a uvidím co na to řekne.
Jé.. já bych nevěděla jak jí to říct
Kup jí Driclor s tím, že doufáš, že se neurazí, ale tohle by jí mohlo pomoct
. Já jsem se dřív taky hodně potila, ale ne že bych teda nějak smrděla. Ten Driclor pomohl mně i mamce
Jinak už ho nepoužívám, protože nakonec moje pocení bylo způsobeno špatnou funkcí štítné žlázy. Už nemám pod pažema ani tečku. Možná by si taky měla zajít k lékaři ![]()
Moje kamarádka má zdravotní problém ke kterému se vztahuje i to, že její pot je intenzivně cítit. Mně ten pach vůbec nevadí, ale některým lidem ano. Už jí kvůli tomu odmítli v jedné práci. Myje se, nosí čisté oblečení, voní se a deodorant taky používá.
Můj spolubydlící to samé - u něj mi to ale vadilo. Ne že by se nějak víc potil, ale prostě smrděl. Sálalo to z něj z každého póru.
Hlavně přerážet smrad smradem (rozumějte voňavkou) je taky dobrej humus ![]()
No já bych to řekla asi takhle: Proboha co to tu dnes tak smrdí! (čuchla bych k sobě do podpaží, do jejího samozřejmě ne!) a otevřela bych okno. Třeba jí to dojde, ikdyž tohle je fakt nepříjemné. Zažila jsem to také v práci, ženská odpohledu krásná baba, ale smrděla na sto honů, to se fakt nedalo!!!
@svycarka ale ona tam chodí už na 7 ráno. To by mohla říct někdy odpoledne nebo večer