Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Irča81 píše:
jooooooooo, to je onoZkusím a uvidím co na to řekne.
Tak přesně to co psal Dalimil, jsem chtěla napsat taky. Může mít zdravotní problém, šla bych na to přes toto, jinak nadměrné pocení řeší kožní lékaři vesměs.
Já se obávám, že tohle bývá většinou problém zdravotní nikoli hygieny… Také mám známou z okolí a také o té dotyčné vím, že to není žádná špindíra.
Možná že to o sobě ví a když jí to řekneš ublíží jí to. Nevím co s tím. Vyměnit lektorku.
@Irča81 treba ho pouzivat nechce, znam jednu takovou. Osobne bych ji to nerekla.
Tohle jsem našla:
Při emočním pocení jsou aktivní ekrinní i apokrinní potní žlázy, což je důvod, proč emoční pot – na rozdíl od potu z tepla – zapáchá. Rozdílů je ovšem víc. Emoční pocení přichází náhle, během několika vteřin, zatímco to druhé se „rozbíhá“ nejméně pět minut. Při emočním pocení ztrácíme mnohem více tekutin i solí. Může nás potkat kdykoli, i když jsme v chladném prostředí a vůbec se nepohybujeme.
Možná to tak má i ona učitelka, je nervozní. Já tedy sama za sebe musím konstatovat, že když jsem hodně nervozní tak si taky sama sobě občas „zaváním“ ![]()
@Kofolová píše:
Muzes bejt jeste rada, na zakladce ucitelka smrdela moci![]()
@evill píše:
Napadlo mě dát jí na Vánoce balíček se sprchovým gelem a deodorantem. Ale můžu říct, že jedna naše kolegyně taky smrdí potem a to se v podstatě neustále matlá deodorantem a přes to. Tlustá není.
I takto výmluvný dárek řada smraďochů nepochopí. ![]()
A nema na sobe to same obleceni? To je jak muj tata on se osprchuje kazdy den no jo, ale vezme si zpatky to tricko co nosi tyden takze smrdi jako prase
a jen od tech hadru, protoze sam od sebe vubec citi neni
Měli jsme v práci kolegu a taky smrděl. U něho bylo příčinou to, že jedl jen bílkoviny.
U paní to může být i hormonální problém.
Forma anonymu nic moc, ale zase by to nenarušilo vaše vzájemné vztahy, i když jí to může uvést do ještě většího stresu, protože bude podezírat každého kolem sebe…
Pak napiš, jak jsi to vyřešila. Díky, M.
Chudinka lektorka se divi, proc uz ji dvacata zakyne pousti, zadnej duvod ji nenapada.
Anebo uz udelala prvni posledni a nic ji nezabira, jakykoli naznak ji jenom rani.
Tezka situace.
Co obleceni, meni si? Mam hodne potiveho znameho a ten se prevlikal uz rano ve skole ciste tricko, ktere si bral na cestu. Potil se, smrdelo, po upozorneni se poti furt, ale uz leta jsem z nej necitila nic.
Dale mam kamosku, co tvrdi, ze ji antiperspiranty nezabiraji, stejne se poti - a smrdi. Jenze podle me, ikdyz se clovek poti, nemusi nutne smrdet, pokud pouzije deodorant vcas - podle me smrdi az starsi pot, ktery rozkladaji bakterie. Tedy deodorat dat na ciste jeste nezpocene telo.
Co na to rikate? Znate nekoho, kdo se celej umyje sprchakem, pak se malicko zapoti a okamzite je desne cejtit?
Třeba chodí sem na emimi a pozná se -a vyřeší to sama.
Ale do očí bych ji to nedokázala říct. ![]()
@Irča81 tyjo, malem me kleplo kdyz jsem zacala cist, ze zacatku jsem mela obavu ze je to o mne
ale ja hygienu dodrzuju dost a dalsi detaily nastesti nesouhlasi ![]()
Já se teda taky dost potím. Osprchuju se, dám deo a po hodině, co lítám venku za dcerou, se můžu sprchovat znova.. Snad ale nesmrdím.
Podle mě smrdí jen starý pot. Pokud už smrdí ráno, tak se třeba večer nebo ráno neumyla. ![]()
@Irča81: No, co takhle, když se stydíš česky, to zkusit English? Nabízí se to..
Třeba: My dear teacher, I´m sorry, I have a big problem.. You smell like… shit?.. (pig)
![]()
Prostě to říct. Znám za život jeden, slovy jeden, příklad, kdy upozornění pomohlo (šlo o ženu) a ještě řekla, proč jí to neřekli dřív.. ![]()
Ten odkaz s tím emočním potem, to je zajímavé.
díky, @Trudinka ![]()
Příspěvek upraven 07.11.14 v 21:36
Já bych ji to neříkala, jakoukoliv formou se ji moc dotkneš. Radši bych vyměnila lektorku ![]()
@dalimil píše:
Já bych to řekl napřímo, pokud je to myšleno dobře a bez urážení, tak snad to není problém. „Nezlobte se, ale jste hodně cítit potem. Nevím, jestli máte nějaký zdravotní problém, ale je mi to nepříjemné. Jste fajn ženská, vídáme se poměrně často, tak to chci nějak vyřešit.“ Říci to mile, vstřícně, bez adjektiv. Jestli se i přesto urazí, tak to asi tak mělo být…