Úklid a váš den na mateřské

1829
9.3.16 09:04

uklid a vas den na materske

Ahoj holky, vim ze je tu hodne temat o tom jak vypada vas den, me by ale zajimalo i kdy co uklizite v jakou dobu a kolik toho doma za ten den poklidite, napiste mi jak vypada vas den od rana do vecera a pripiste i kdy co uklidite diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
9.3.16 09:08

Uklizim kdy se mi chce, vařím ob den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.3.16 09:08

Pokud chci opravdu uklidit, tak nesmím ráno zapnout komp, to je potom konec :D
Jinak ráno vstanu, dám malýmu snídani a jdu uklízet, zastelu, vyklepu deky na gauči, vyluxuju, když je umytá myčka, tak jí vyklidím, případně naplním, co nejde do myčky, tak umeju a udělám oběd, případně ohřeju, nakrmím malého, dám ho spát a buď jdu s ním a nebo si konečně zapnu ten počítač a dám si kafe. No a odpoledne už většinou jen skládám prádlo, hraju si s dětmi a tak. nemám přesný časový harmonogram. Někdy se stane, že si naplánuju na druhý den úklid, ale pak neuklidím, chodím brzo ráno na brigádu a jsem někdy unavená a prostě se mi nechce, on bordel nemá nožičky, takže neuteče a počká do dalšího dne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28896
9.3.16 09:12

Ahoj, tak já uklízím, kdy se mi zrovna chce. Nádobí umývám denně, většinou dopoledne, prach a stoly stírám denně průběžně. Luxuju tak jednou dvakrát týdně, jednou týdně vytřu, záchod umývám furt, umyvadlo taky, když vidím, že je špinavé.

Jinak to extra nehrotím, prostě mám malé dítě doma a radši se věnuju jemu nebo sobě, než mít vypulírovanou domácnost. Nicméně celá moje rodina chodí čistá a čistě oblékaná a je tu skoro vždy relativní pořádek (až na to nádobí ve dřezu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
9.3.16 09:15

@tvetinka No uklízím tak nějak celej den průběžně : zametám ( mladší se učí sám jíst ), nandavám pračku, myčku, sušičku…Jinak pořádnej úklid obývákokuchyně dělám večer když si kluci jdou lehnout (miluju vstávat do čistého ), a chodby, koupelny a záchodu když se malej koupe stejně na něj musím dohlížet), ložnici uklízím dle potřeby. jinak vařim každej den akorát o vík. si vařim v sobotu aj na nedělu aby byl klid ;).

Jinak co dělám xcelej den? Hraju si s dětma, jezdíme po nnávštěvách a po výletech, chodíme ven, jezdim do práce…takový ty běžný věci ale na to rozvrh fakt nemáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.3.16 09:19
@rigousek píše:
@lleennttiillkkaa až někdo vymyslí bordelu nožičky tak dostane nobelovku :D
:mrgreen: :mrgreen: aby utekl že… to by se mi mooc líbilo…

nicméně k otázce, každý den je jiný, chodím 3× v týdnu do práce, takže se liší dny kdy chodím pracovat a dny kdy jsem s malou, to dost často vyrážíme i na kroužky a podobně. Jinak uklízím průběžně jak to jde, většinou větší úklid dělám ve čtvrtek a jinak každý den něco i podle vaření, nebudu stírat když vím, že budu dělat květák a malá mi u toho ráda asistuje, takže toho spousty skončí na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.3.16 09:22

Jinak podle rozvrhu taky nejedeme, pouze odpolední spaní a večerní koupání a spaní se odehrává plus mínus na stejný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.3.16 09:26

Vstanu, sednu k emiminu, odvezu deti do skolky, emimino, probudim batole, emimino, nakrmim batole, emimino… atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.3.16 09:29

Uklízím a vařím každý den, jinak bych se na té mateřské asi unudila. Uklízím dopoledne, odpol jdu s malým někam ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
9.3.16 09:32

Ráno manžel úklid myčku, udělá malý snídani, ustele, udělá mi kafe, udělám si já snídani a pak se nějak snažím přežít do večera kdy manžel náloží mycku a uklidí kuchyň… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.3.16 09:44

Já s mou 5ti týdenní holčičkou, kterou trápí bříško a hodně pláče skoro nic nezvládám. Takže si určuji priority. Nejprve, když malá dovolí, musím jíst já. Pak přijde na řadu nádobí, pračka a prádlo, k tomu žehlení. V dalším volném čase úklid záchoda a koupelny. No a více času už nemám. Manžel povysává - hodně mi pomáhá :-) Snad to bude časem lepší - pořád v to věřím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.3.16 09:48
@xjane19 píše:
Já s mou 5ti týdenní holčičkou, kterou trápí bříško a hodně pláče skoro nic nezvládám. Takže si určuji priority. Nejprve, když malá dovolí, musím jíst já. Pak přijde na řadu nádobí, pračka a prádlo, k tomu žehlení. V dalším volném čase úklid záchoda a koupelny. No a více času už nemám. Manžel povysává - hodně mi pomáhá :-) Snad to bude časem lepší - pořád v to věřím :-)

to víš, že to bude lepší :) je tvoje první? To je každá neví, kde jí hlava stojí a to si teda troufám říct, že u mě to bylo horší u druhýho :D Šestinedělí mám v mlze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
9.3.16 10:07
@tvetinka píše:
Ahoj holky, vim ze je tu hodne temat o tom jak vypada vas den, me by ale zajimalo i kdy co uklizite v jakou dobu a kolik toho doma za ten den poklidite, napiste mi jak vypada vas den od rana do vecera a pripiste i kdy co uklidite diky :kytka:

rano vystrelim do skoly, odpoledne se mijim s manzelem a letim do prace, jak prijdu, tak uklidim co je treba a ucim se do noci a rano zas..:D o vikendu dohanim s detma, zehlim, jeden den varim, druhy manzel… kdyz je treba tak vytiram, vysavat stiham kazdy den, je to i nutne… :dance: ted jsou decka nemocne a ja mam veget:D uvarila jsem, uklizene je, detsky pokoj se sklidi vecer, vysaje se vecer.. nadobi umyje mycka, deti ji skoro samy:D hledam si materialy k praci a emimino je vitana pauza v mysleni:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
9.3.16 10:18

Vstávám v pět (já teda ne, ale roční ano :zed: ), zkouším nevzbudit čtyřletého a manžela. Dám holce snídani a chvíli si hrajeme. V šest se vypotácí manžel, chvíli po něm kluk. Dám snídani klukovi, vyndám myčku, nacpu pračku (s roční za zadnicí) a vytírám.
Oblíknu a vezu staršího do školky. Cestou zpět pošta a nákup. Přijedeme domů, holka jde spát. Zapínám comp a chvíli u něho odpadám. Připravím holce oběd a jdu poklízet, někdy žehlení, koupelny, vyčistit kočky.
Oběd a pro kluka do školky. Pak se věnuju dětem, jdeme ven, přijdeme a vytírám (jsem na vytírání úchylná), pokud přijde manžel večer, vezme si na chvilku děti a vařím večeři. Vykoupeme a uspáváme. Kolem deváté většinou popadají a máme s manželem chvilku pro sebe. Uklidím kuchyň, nacpu myčku a někdy vytřu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
9.3.16 10:19

Velký úklid jednou za týden.. jinak v 6h ráno vstáváme hrajeme si cca do 7 pak snídane, pak vařím oběd, hrajeme si. v 9 jde spát já pracuji nebo sedím na PC, vstane jdeme ven ve 12 hod oběd, pak jde spát já pracuji nebo peru, uklidím…pak jdeme ven,… mezitím doma setřu stoly, setřu zem když je moc špinavá jinak povysávám ručním vysavačem bordel… hračky nechávám furt rozkramařené to nemá cenu uklízet a byt dám do pořádku těsně před tím, než příjde táta z práce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí