Úklid bytu s miminkem

155
5.11.14 12:53

Úklid bytu s miminkem

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak uklízíte s miminkem nebo když máte třeba víc dětí?
Já to mám rozděleno:pondělí-kuchyň. Úterý-obývák. Středa-koupelna a chodba. Čtvrtek-ložnice a dětský pokoj. Pátek-podlaha. Přítel nad tím kroutí hlavou-přitom sám nic dělat nemusí. Stále jen říká že pořád uklízím! To sice ano, ale jen co uklidim hned je bordel zas! Navíc máme prcka 4 a půl měsíce-který spí celou noc, ale přes den max 30min-joo když má dobrej den tak i 40!A za tu dobu zvládnu tak umýt nádobí a umýt lahve a nadávkovat UM. Mrňous si sice chvilku sám pohraje, ale stejně toho moc nestihnu když je vzhůru a chce si hrát. Chci aby byl prcek spokojený a abych všechno stihla.Tak jak to udělat? Máme i psa, takže 1× týdně luxuju-ale každý den stejně aspoň zametám. Už vážně nevím co víc mám dělat :nevim: miluju mít uklizený byt, ale prcek mě prostě brzdí a nic není uklizeno tak jak bych chtěla. A to vůbec nemluvím o tom že potřebuju umýt okna a žaluzky :roll: :lol: si snad objednám úklidovou firmu asi…
Jak to zvládáte vy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.11.14 12:55

@AlexaAniko na okna a žaluzky fakt kašlu :mrgreen: jinak můj mladý je to sam, co tvůj, přes den 30 minut spánku, cca 2-4×, jak který den. Takže vždy rychle.. co se týče větších prací - je v lehátku v místnosti se mnou. Bez něj dělám takové ty kraviny ala koupelna a pod.. to je v postýlce a má tam hrazdičku - 30 minut vydrží :mrgreen: luxování - to poslouchá co se děje atd.. stíhám tak nějak průběžně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
5.11.14 12:57

@AlexaAniko kašlu na to. Lepší mít bordel než se stresovat že nejsem dokonalá a že nestíhám všechno jako dřív a jak jsem si plánovala. Přizpůsobili jsme se možnostem. Mám dvě děti a opravdu 5minut po úklidu je to úplně stejné. Takže se nestresuju a uklízím prostě méně často, protože jinak bych fakt pořád jen uklízela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
5.11.14 12:58

Paní na úklid? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
5.11.14 13:01

@AlexaAniko :mrgreen: :mrgreen: nijak, razím heslo - bordel v bytě, šťastné dítě :) okna meju na jaře a na podzim. Teď jsem se k tomu ještě nedostala. Když dítě po o spí, tak odpočívám taky. Jinak dělám všechno s ním za zadkem. třeba já meju nádobí a on mi brakuje linku :). Fakt u něj nebudu celej den sedět a bavit ho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.11.14 13:02

Odkazuji se na svůj podpis :mrgreen:
ne…taky mám ráda uklizeno. Taky se mi zdá, že stále uklízím, muž mi opakuje to samé, co tobě ten tvůj…ale nakonec je rád, že máme doma čisto :P Je fajn, že v tom máš systém. Já teda když dítě uložím, tak lenoším, maximálně udělám něco malinko po bytě. Spoustu toho dělám, když je dítě vzhůru. Naučil se hrát si sám. Myslím, že maminka není výhradně od toho, aby si s dítětem jen a jen hrála. Taky čas dělím mezi péči o dítě a o domácnost. Nehodná být 100% otrokem ani jednoho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750

Mam dve deti a psa, uklizim narazove co kde vidim za behu a dvakrat do tydne uklidim poradne…zvladam to tedy v jeden den cely byt, jinak by me to ani nebavilo, stejne je to porad dokola a s malyma detma to dokonaly byt asi nemuze. Pro me nejvetsi uspech, ze uz si dvouletak uklizi hracky sam, to mi pomaha, ze se vzdy pred spanim zabavi praci :-D

Příspěvek upraven 05.11.14 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

Uklizim 2× tydne celej byt naraz. Luxuju dle potreby. Koupelnu a wc denne. Hracky jen vecer. Kluk lita s hadrou se mnou a kdyz byl miminko, tak spal, takze s nespavym nevim, jak bych kdy co delala. Ale tvuj system mi prijde, ze vlastne nemas nikdy uklizenej celej byt komplet…nevim.jen to na me podle popisu tak pusobi. To by mi vadilo, ja sem na to trosku pes :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
5.11.14 13:03

Nechci strašit, ale bude hůř :lol:. S ležícím miminkem se dá ještě fungovat, s bordelícím, drobícím a hrajícím si batoletem (nebo více dětmi v kombinaci) je to nekonečný boj :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
5.11.14 13:03
@martina.se píše:
@AlexaAniko na okna a žaluzky fakt kašlu :mrgreen: jinak můj mladý je to sam, co tvůj, přes den 30 minut spánku, cca 2-4×, jak který den. Takže vždy rychle.. co se týče větších prací - je v lehátku v místnosti se mnou. Bez něj dělám takové ty kraviny ala koupelna a pod.. to je v postýlce a má tam hrazdičku - 30 minut vydrží :mrgreen: luxování - to poslouchá co se děje atd.. stíhám tak nějak průběžně..

Na okna a žaluzky taky kašlu, ale už je tam tolik prachu že se mi do toho ani moc nechce :lol: náš malej vydrží tak 10min sám pak už musím být u něho :hug: je radši když sám není no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.11.14 13:05
@AlexaAniko píše:
Na okna a žaluzky taky kašlu, ale už je tam tolik prachu že se mi do toho ani moc nechce :lol: náš malej vydrží tak 10min sám pak už musím být u něho :hug: je radši když sám není no

můj vydrží, nebo když něco třeba, tak se mu věnuje chlap :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.14 13:07

Tak na nějaký šíkovný fígl si tu počkám :roll: Máme tři děti, 6 let, 3 roky a 5 měsíců, a vůbec nic nestíhám. Dělám to podobně jako ty, mám to rozdělené po dnech, ale přesto mám pocit, že je tu neustále binec. Jakmile se budu chtít vrhnout na okna, manžela po práci „vyhodím“ ven se všema třema ;) Pravděpodobně to za jedno odpoledne nestihnu, resp. mezi jedním kojením, takže máme o zábavu postaráno na týden :roll: Firma na úklid mě též napadlo, ale přišlo by mi to před paní hloupé a než bych ji pustila dovnitř, musela bych předem uklidit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
5.11.14 13:07
@marrlinka píše:
Odkazuji se na svůj podpis :mrgreen:
ne…taky mám ráda uklizeno. Taky se mi zdá, že stále uklízím, muž mi opakuje to samé, co tobě ten tvůj…ale nakonec je rád, že máme doma čisto :P Je fajn, že v tom máš systém. Já teda když dítě uložím, tak lenoším, maximálně udělám něco malinko po bytě. Spoustu toho dělám, když je dítě vzhůru. Naučil se hrát si sám. Myslím, že maminka není výhradně od toho, aby si s dítětem jen a jen hrála. Taky čas dělím mezi péči o dítě a o domácnost. Nehodná být 100% otrokem ani jednoho :)

Tak jako čisto doma máme ale furt to jaksi není ono..bych potřebovala 4 ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
5.11.14 13:09

@AlexaAniko
A proč nezapojíš přítele? Žije přeci s tebou… Jsi na mateřské, ne uklízecí dovolené. Já raději stihnu vše jeden den v týdnu, než se takhle dřít každý den, neříkám třeba zamést aktuální nepořádek, nebo nádobí, ale takový ten klasický úklid, to stíhám vše v jednom dni.
Navíc ti ze srdce neradím se celý den věnovat pouze dítěti a neustále si s ním hrát, uč ho trošku samostatnosti, dělej věci s ním, nebo se z toho pak zblázníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
5.11.14 13:09
@AlexaAniko píše:
Tak jako čisto doma máme ale furt to jaksi není ono..bych potřebovala 4 ruce :D

ono pak stačí se na chvíli „zbavit“ dítěte. Nedávno si muž vzal malého porvné přes noc k rodičům. Pěkně jsem se vyspala, jako normální člověk jsem si dala teplou snídani V KLIDU U FILMU :mrgreen: a během dopoledne jsem dohnala všechny resty, dokonce jsem stihla i vymalovat předsíň, na kterou jsem si barvu koupila už na jaře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí