Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, upřednostňují v Unice před IVF spíše krátký nebo dlouhý protokol? Je mi jasné, že záleží na případu, ale jaké máte zkušenosti, když je vše v pořádku a je jen horší spermiogram?
@sara-k My s „horším“ spermiem měli krátký protokol, protože ja byla OK. K ivf jsme ale meli metody „ICSI“ a „PCSI“.
@majdulacek píše:
@sara-k My s „horším“ spermiem měli krátký protokol, protože ja byla OK. K ivf jsme ale meli metody „ICSI“ a „PCSI“.
Děkuji za info. Nám na jiné klinice nasadili dlouhý protokol, radši bych brala ale ten krátký. Tak zvažujeme, jestli navštívit ještě třeba tu Unicu a poptat se na možnosti i tady, ať máme víc názorů a pohledů na věc. Ty nadstandardní metody máme jinak taky při dlouhém. Podařilo se na první dobrou? ![]()
@sara-k U nas se zadarilo na první dobrou, ale my měli „nábojů“ (spermií) doslova v rámci kusů. Byla to doslova loterie..
Proto jsme šli do ICSI..
@sara-k My měli první krátký protokol a neúspěšně. Chystali jsme se na dlouhý, jelikož jsme neměli mrazáčky, ale otěhotněla jsem přirozeně hned po tom nepodařeném IVF.
@Terina91 my byli na 1 konzultaci 17.2, 22.2 jsem si jela pro leky a dnes jsem byla na prvni kontrole utz, ve stredu jdu na OPU pravděpodobně. Dnes me jen teosku vydesila, protoze chce predoperacni vysetreni a je patek… Doktora malem trefilo a ze se to nemuze stihnout…
no, doufam, ze se vsechno stihne. Mohli nam o ton rict pri prvni navsteve. Jinak pani doktorka Mastkula je super. Ma přízvuk, no a? Sama jsem pracivne zila 4 mesice v Polsku a vsichni si o me mysleli, ze jsem ukrajinka 😁 diky bohu za lidi bez predsudku.
@Markét5209 Řešila jsem přesně jako ty to předoperační a taky na poslední chvíli. Nakonec pro ně bylo dostačující krevní obraz skrz jaterní výsledky atd. Takže alternativa existuje ![]()
@Markét5209
Ty brdo diky za radu, zeptám se na to az si pojedu pro léky a na 2 konzultaci. Jojo je super. Me spíš zaráží to amh, ze me nevzali. Ale asi vi co dělají. Drzim ti palce ![]()
@Terina91 vubec nevim, co to je🤷♀️ protilatky? Netusim… Netusim, jak je to dulezite, ale pokid by to bylo hodne moc důležité, asi by mi ho udelali… 2 potraty, 2 mimoděložní, 1 biochem… Ty SP je jedine, co ji delalo starosti… Ceho se to tyka? 😊 No, ona rikala, ze vetsinou to nechteji…ale pred 6 lety mi zjistili roztrousenou sklerozu. Nikde se uz nelecim, nikam s tim nechodim, rekli mi, ze se to da povazovat za ojedinelou zalezitost vzhledem k tehdejsi silene stresove situaci, co se mi dela v rodine, pokud se neobjevi do 5 let zadna ataka… Coz neobjevila… Nalezy byly hranicni…Ani nemam nikde neurologii, nikam, krome obvodaka nechodím. 2019 jsem byla na sale s tim mimoděložním… Tak snad s tim nebudou dělat cyraty… Jsem normalne zdrava… ![]()
@Markét5209
Ja man zase cystu v mozku 2 cm, ptala se zda mam dovolene otehotnet. Jinak nic. Papiry z neurologie si přečetla a zapsala. Takže po me možná chtít budou. Jinak amh se bere a ukaze ti dle hodnot tvou zásobu vajicek a od toho se pak odvíjí stimulace.
Já se svou slinivkou žádné předoperační vyšetření teda neměla
že by nějaká novinka? Vycházeli pouze z krevních odběrů, co mi brali na začátku + jsem měla teda vyšetření od své gyndařky. Tak to asi stačilo, nevím ![]()
Ahoj holky,
tak co nového? Nějaké pokroky, novinky? ![]()
Já už pravidelně poslíčkuju a popravdě to není vůbec nic příjemného
S takovou důkladnou přípravou, musí ze mě pak malá rovnou vypadnout
už si z toho musím dělat jen srandu, protože jinak mám pocit, že by mi hráblo ![]()
Dnes jsem asi po 14ti dnech vyjela autem a co myslíte? Vyjedu z obce a hned mě stavěli policajti
Takový mlaďoch se mě ptal kam jedu, doklady.. Tak jsem se vyvalila z auta (kabelka samozřejmě vzadu) jak tanker s tím mým pupíkem a jen co mě viděl ten starší policajt, tak že ať mě nechá a že v klidu ať pokračuji v jízdě
Asi už se děsil toho, že mě budou muset odrodit
![]()
@majdulacek Ahoj holky, je moc fajn, že jste stále 2 v 1
kolikátý jsi tt? Já poslíčky nikdy neměla, jen mi ke konci občas tvrdlo břicho.
Já jedu 12 na kontrolu sliznice a 17 snad ket
@nenala
.. Je mi naprosto normalne.. Po ket me 2 dny pichalo na stejnym miste.. Jakoby mi tam nekdo pichal nozem😁 ted dobry.. Proste nic.. Snad je to ok. Minule po et me uz tuto dobu palila zaha, jakoze porad.. V den krvaceni jakoby utlo.. No.. Ale verim v to ![]()
Ty jdes 17 na ket ja 17 mam delat ofiko test
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.