Poradna duly
Jana Čurdová
Ann, jen tak mimochodem, ty tady máš dnes 16+3 - mě brali krev na trippla v 16+4, co kdybys je požádala, aby ti to nabrali ještě jednou, ty testy dokážou zpracovat do pár dnů a na amnio máš pořád ještě dost času? Já si nepamatuju, proč ty máš rozdíl v termínech, ale stálo by to za to. Kamarádka to taky tak udělala, jenže byla porodní bába od Apolináře a doktoři jí tam vyšly vstříc.
no než jsem to dopsala tak je tady zpráva od ANN
ANN: řekli ti jak to přesně vychází teda 1: kolika je riziko? Rozhodnutí je na vás, ale amniocentézy se bát nemusíš jen pak hezky odpočívej. Určitě to pak bude v pořádku. My jsme sice to štěstí neměli, ale většině holek to vyjde dobře na emiminu jsou na tohle téma diskuze.
A.
Hodnoty mi žádné neřekla, volala sestřička a tak jsme se domluvily, že se tam odpoledne stavím ![]()
Emanko, brali mi to v 15+3 … ale mě nesedí termín MS s oplodněním, jsem otěhotněla až nejak kolem 30DC. Jenže oni tam psali i stáří podle ultrazuku…
Ann: Neboj,harýsek je v pořádku,přece mu věříš,uvidíš že odpoledne ti to všechno vysvětlí, a Márty jde taky nejdřív na genetickej ultrazvuk tak třeba u tebe by to šlo taky,uvidíš ,hlavně hlavu vzhůru ![]()
Ajji: prosím prosím,že máš v bříšku holčičku
Prozraď nám to ![]()
ANN…ty testy jsou napalici viď? Zrovna jsem mluvila se segrou a vyprávěla mi, že její kolegyně měla taky pozitivní tripple testy a že měla okamžitě přijet do Motola, protože její výsledky nebyly ani v tabulkách či co a když jí udělali Amnio (který je prej bezbolestný, akorát trošku nepříjemný,ale že u zubaře trpíme 100× víc),tak bylo vše vpořádku.
Ty stresy jsou ale fakt šílený. Těm se prostě nevyhnem i kdybychom 100× chtěli. Makovička pracuje a plný obrátky ![]()
Ale já si myslím, že mimčo je v pořádku… prostě mám takový pocit… jen se bojím toho amnia, abych prostě nespadla do toho 0,5-1% Doufám, že se mi je podaří ukecat nejdřív na ten genetickej ultrazvuk ![]()
ANLEI, čím dýl o té genetice vím a čím víc času mám se psychicky připravit na ten případný odběr plodovky, tím víc jsem v klidu. Je to divný, ale je to tak. Dneska jsem pozitivně naladěná a věřim, že je všechno OK. Uvidim, co budu mít za brouka v hlavě v neděli večer, ale dneska jsem nějak vpohodě. ![]()
ANN, nejhorší je ten první okamžik, jak ti to řeknou. Já v pondělí v práci kvůli tomu vůbec nic neudělala. Jenom se ti to musí v hlavince trochu rozležet.
Myslím, že na ten uTZ je ukecáš…možná ti ho ještě sami nabídnou. A půjdeš taky na genetiku nebo tě posílají rovnou na Amnio?
AJJO, copak máš v tom vašem bříšku? Koukej nám to prozradit, ať máme změnu v tabulečce ![]()
Amnio fakt nebolí je to jen nepříjemný pocit po výkonu ti může být slabo nebo na omdlení takže dobrý je přísun čerstvého vzduchu nebo se položit a nohy nahoru tak to bylo u mě. No a hlavně mít doporvod. Důležíté je pak 24 hodin radši polehávat pak už jsem normálně chodila jen nic nezvedat apod. Prostě pár dnů být na sebe opatrná. V případě špatných tripple testů bych amnio podsoupila zase, ale je to jen můj názor. Jo a ANN pokud máš pocit, že je mimi v pořádku tak to hodně znamená já jsem tehdy od začátku věděla, že něco v pořádku nebude. Uvidíš co ti řeknou odpo.
A.
Včera tady byla kamarádka v práci ukázat čerstvě narozenou holčičku a bavily jsme se o ultrazvuku - víte, že pičulkám co vidí doktoři na UZV se říká „kávový zrno“? to mě docela rozesmálo. Ale docela to odpovídá, co? .. ten tvar uááááá
Ajji, já mám fakt pocit, že to bude v pořádku… jen teď je ve mně ten červík… a mohla bys nám říct na co to vypadá, když se tu takhle nervujem, tak ať aspoň nco hezkýho ![]()
Jinak teda taky teď nějak nejsem schopna smyslupně pracovat, tak myslím, že uteču po O z práce a půjdu k doktorovi, abych co nejdřív věděla víc ![]()
ANN, to jo zdrhni, stejně bys nic neudělala. napíšeš nám, co ti řekli?
AJJO, teda ty jsi ![]()
Ann: jojo,ja říká Márty,zdrhi a dej nám co nejdřív vědět jak jsi pořídila.
Ajjo: Tak šup šup,holka nebo kluk ![]()