Poradna duly
Jana Čurdová
Mose, díky, ještě jsem četla diskusi jinde a fakt myslím, že to bude v pohodě
I mám dobrý pocit, a to je důležitý, ne? ![]()
Urcite, tak se toho pocitu drz a my ti tu budeme drzet palce i na nohou ![]()
Ann: Neboj,hodnoty máš normální,koukala jsem k holkám na babycafe a to hcg už je prkotina ![]()
Jéééééé a uvidíte harýska, a třeba Vám za odměnu ukáže co má mezi nožičkama ![]()
Ajjo: A co tam má Vaše mimi? tak už to řekni ![]()
Zvýšené HCG
Dotaz: Jana Nová 21.2.2007
dobrý den, chci se zeptat, co může způsobit v triple testu zvýšené HCG?Je pravda, že to může způsobit klidně i cysta?Děkuji za odpoved.
Odpověď:
Dobrý den, je to spíše otázka pro genetika. Nevím souvislost s cystou, neboť každé těhotenství je nejméně do 1. týdne doprovázeno cystou . Nepochybně však souvisí s podáváním jakékoliv podpory v graviditě / Utrogestan, Duphaston a hlavně Pregnyl/ a dále se stimulací vaječníků pro indukci ovulace a zejména s IVF. Takže my se setkáváme s vysokým hCG v poradně relativně často. S pozdravem MUDr. Jiří Doležal
holky, vy jste fakt pusinky ![]()
Tak mě napadlo, že nebudu muset příští týden vařit - co nebudu muset - nebudu moct ![]()
Tak mám za sebou svoje hodiny, suplování i hodinu doučování a jsem KO. Navíc je mi pořád zle a rýma se mě drží taky. Zítra snad budou nové kotle v kotelně a začne se přes víkend topit. Ve škole je krásně teplo. ale doma zima
Ann, určitě to bude v pohodě, uvidíš.
Blahopřeju Mose k chlapečkovi.
Já pořád váhám, jestli si to mám nechat říct nebo ne. Ráda bych to věděla, ale manžel se chce nechat překvapit a vypadlo z něj, že by radši holčičku. Kluka až později.
Holky, jste dobrý, že nakupujete na sebe a něco i na mimčo. Bála jsme se, že nic neobleču a pořád nosím stejné věci, pupík mi vůbec neroste. Jen podprsenky jsem musela koupit nové.
HOLKY? A co znamená PAPP - A? Je to taky jedna z hodnot,která se měří a ta nevyšla mě
Hledala jsem něco na netu,ale asi jsem tupá to nějak pochopit nebo jsem našla špatný odkazy. Nezahlídli jste některá někde diskuzi i o tomhle?
Ann, ano, tatinek te muze drzet za ruku - co muze, musi
Ja tam mela kamaradku.
A hezky si uzij pak to odpocivani, at te hezky vsichni obskakuji. ja jsem na prvni den uvarila dopredu a pak jsem hadum pridelila sluzbu v kuchyni.
Fyzikarko, tak jsi jeste o kousek lepsi, ja nekoupila zatim vubec nic, ani tu podprsenku
Vcera jsem videla u nas na sekaci napis „tehotenske kalhoty“, ale meli zavreno.
Mose, ty podprsenky, to už byla nutnost, prsa mi porostly z C na E.
Marty,nasla jsem jenom tohle: „V některých laboratořích se začíná vyšetřeovat krev na tzv. PAPP-A. Odběr se provádí mezi 10.-14. týdnem těhotenství. Nižší hodnoty PAPP-A mohou signalizovat zvýšené riziko Downova syndromu a jiných chromozomálních aberací u plodu“
což sice vypadá jako bůh ví co, ale na gennetu píšou tohle:
" Nově se zavádí vyšetřování dvou markerů již v 10. týdnu těhotenství:
těhotenský plasmatický protein A (PAPP-A) a
volná beta podjednotka hCG (Fß hCG)
Biochemické vyšetření látek v krvi matky v 10. týdnu je doplněno ultrazvukovým vyšetřením plodu:
velikostí šíjového projasněním (nuchální translucence plodu (NT) a průkazem nosní kosti (NB) nejlépe ve 12. týdnu.
Výsledky všech testů lze integrovat do jediného výsledku"
z čehož já bych usoudila,že se to nedá posuzovat takhle izolovaně, ale dohromady s těmi ostatními, a protože ti vyšly ty ostatní výsledky dobře, tak je všechno v pořádku.
Koukám, že to samé vlastně platí obráceně u Ann, vy máte každá špatně jenom jednu hodnotu ze tří, takže klídek
fyzikarko, tak to chapu, ja jsem zatim vyradila ty co mne skrtily a mam jeste dve jakesi asi vytahane, protoze jakztak vyhovuji. ale mam od hadice slibene, ze mi koupi az se vrati ze skoly v prirode, nasla pro mne neco na netu, tak jsem zvedava
V některých laboratořích se začíná vyšetřeovat krev na tzv. PAPP-A. Odběr se provádí mezi 10.-14. týdnem těhotenství. Nižší hodnoty PAPP-A mohou signalizovat zvýšené riziko Downova syndromu a jiných chromozomálních aberací u plodu.
A taky jsem našla že PAPP je stavební firma v Uherkém hradišti
Ale to nebude asi ono co
![]()
Hladiny hormonu PAPP-A se stanovují z krve získané odběrem ze žíly těhotné. U těhotenství s Downovým syndromem nacházíme častěji snížené hladiny PAPP-A.
Holky, si budete moct za chvíli otevřít gentickou poradnu ![]()
Mose, tak to je super, tak to poprvé uvidí Harýska. To bude koukat jakýho človíčka mu nosím ![]()
A papp byl taky v té nové Arabele, ne? Ale to je sranda
Márty, taky se neboj
Jsme silný ženský, musíme něco vydržet
(teda ty fyzicky moc ne, myslím psychycky
)