Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
já se právě vrátila z Prahy,byla jsem na kurzu pletení z pedigu a jsem nadšená,mám doma první vlastnoručně upletený košíček a jdu si obědnat pedig domu a budu se zabavovat aspoň tim ![]()
Luciášku: Záleží jak bude mimčo velký,ale já to měla tak že jsem měla pár věciček 56,pak hodně 62,dají e kdyžtak ohrnout rukávky a dýl to vydrží, no a na léto už si myslím že bude potřeba ta 68, ale fakt záleží jak bude mimi velký při porodu a jak bude rychle růst,každej to může mít jinak ![]()
Emanko: Neblázni a užívej si miminka,oni do Vás hučely aby si píchly,vůbec si nemyslim že máš mít nějaký výčitky,rozhodla ses určo správně ![]()
Holky: Moc hezký bříška,líbí se mi jak jsou takový akorát,úplně se stydim Vám dát do galerky to svoje obr břicho
Ann: už se těším až nám poreferuješ své dojmy z kočárku
Ajjo: Ty nám teda nepovíš jaký mimi máš v bříšku
![]()
Tak si užijte krásnej sluníčkovej víkend,a opatrujte bříška ![]()
LUCI: já jdu taky na Fifejdy na dětskou kardiologii budu se objednávat příští týden. Oni většinou objednávají tak na 21. týden. Jsou tam fakt odborníci. Jsem ráda, že jdu zase tam a doufám, že to bude dělat zase pan primář. Jo a k těm oblečkům mám podobný názor jako Anlea. Nekupuj moc nejmenších věcí jako 56 já jsem je nevyužila vůbec. Ta 62 se mi zdá akorát. No dpoředu stejně nevíš jak velké mimi se ti narodí ![]()
ANLEI: ale jo prozradím, ale asi fakt počkám do toho 19.9. ![]()
A.
Hola hoj ![]()
Tak já se hlásím po návštěvě matičky Prahy. Byli jsem se nejdřív podívat na Bébecar, docela se nám líbil. Pak jsem se přesunuli na ten I'coo a manža se mi zamiloval… takže prostě a jednoduše, nedalo se nevyužít akce, takže jsme ho koupili… je u našich, důkladně jsme si ho ošahli, vyzkoušeli i u mamči prošel, že je pěkně perovaci, jen taťka říkal, že musíme mít podle kočárku atypický dítě- což znamená dlouhý a hubený. Ona je taková ta korbička.
Ale jinak je fakt super. Natáčecí náprava je fakt bomba, super se ovládá. Složit se dá krásně… no prostě jsem z něj nadšení ![]()
Jinak já žádnou výbavičku zatím kupovat nebudu, zatím to vypadá, že toho fakt hodně dostanem, takže počkám na to, co bude chybět a to pak dokoupím. Manžovi ségry už volaly dvakrát, jestli víme co to bude, že jsou na nákupech ![]()
Luciáši, tak super, že jste se v pořádku vrátili a že jste se měli krásně.
Ajjo, neboj, to že ho teď necítí neznamená, že není okej. Třeba se jen natočil prdelkou ![]()
A já si myslím, že prcka už občas cítím, kránu jsem byla vzhůru a cítila jsem žuchnutí a teď odpoledne taky a pak jakoby mletí… tak myslím, že už to asi fakt je ono
A je to úžasný ![]()
Tak si užívejte víkendu a mějte se fajn ![]()
Ann,
gratuluji ke kočárku
Je dobře že se Vám líbí a jste nadšení.
Na zítra ti držím palce aby bylo všechno v pořádku,ale ono to BUDE v pořádku
Márty,to bě taky držím palečky ![]()
Holky,hlavně se nebojte a myslete na to že už třeba uvidíte jestly máte v bříšku holčičku nebo klučinu ![]()
Těšíme se na zprávy co nám potom podáte.
Všechny moc zdravíme a užijte si zbytek krásného víkendu
Ahoj Šmudlinky ![]()
ANN, super, že máte kočárek! My jdem do toho X-LANDERU
Jo a zrušila jsem objednávku těch kalhot. Kašlu na ně!Objednala jsem si jeansy na MMB a vypadjí super! Za 930,– Kč.
ANLEI, zítra to bude určitě vpohodě, zatím nejsem vůůůbec nervózní (uvidím večer nebo spíš zítra ráno) ![]()
LUCI, takže další těhulka co začala nakupovat na mrňouska? Mělas dobrý dotaz na holky, asi bych taky tápala ve velikosti,ale asi je lepčí kupovat věcičky malinko větčí, ohrnou rukávky se dají vždycky. A děkuju za pochvalu bříška, už máš taky takový?
Holky, hezký zbytek sluníčkového víkendu a zítra ahoj ![]()
Ahoj holky,
Márty já nic rušit neudu, ale jestli náhodou přijdou, tak si je nevezmu. Myslím, že když jse už skoro měsíc a půl posílají, tak by s tím měli počítat. Takže jak oni, tak já.
Márty, tak se na zítra drž ![]()
Anleo, já zatím nervozní nejsme, uvidíme ráno. Ale těším se, že mrňouska uvidím, jediný, tak aby mi to zítra udělali a nemuslea jsem jet ještě ve středu. No uvidíme ![]()
Ozvu se nějak, jak to půjde… Tak si užívejte babího léta, zítra má být dokonce až 25°C !
PA PA
Tak jsem zase na vážkách, prootže jsem si psala do diskuze na Gennetu, napsala jim svoje hodnoty a rizika a oni mi odepsali, že to není pozitivní
Tak teda fakt nevím, jestli do toho amni a jít nebo ne… Jsem fakt zvědavá co nám zítra řekne genetička ![]()
Dobré ránko, holky ![]()
Cítím se dobře, tlaky v podbřišku pominuly, asi to chce být fakt v klidu
Zatím to doma jde, ale uvidím, jak to zvládnu až do konce listopadu
Pak už bych měla nastoupit na mateřskou. Kamarádka mi psala ohledně těhu cvičení, jestli bychom nechodily, uvažuju o tom, prý je to fajn, ale večer mi ještě napsala, že bude mít od jedné známé DVD a že to prý úplně stačilo, tak nevím, vypálí mi ho, kouknu na to a uvidím. Myslím, že něco by se před porodem vědět mělo, ať tam nejsem za úplného trotla a trochu jim alespoň pomohla.
Holky, nedívaly jste se v sobotu kolem 11 hod na dvojku poláka? Já jsem to zapnula pozdě. Byl to pořad o vývoji miminka a porodu. Stihla jsem až 24. týden a pak ten porod…noooo, nejhorší asi je, než vyleze hlavička, co vy na to, zkušené matky? Pak už to vypadalo o moc lépe, ramínka a bylo to
Ale nebudu tady předbíhat s porodem, teď jsou na řadě pohyby, všechno pěkně popořádku
Náš malý se hlásí každý den, občas jsou ty kopanečky pěkně silné a manžel ho poprvé včera konečně ucítil!!! A co vy? Už je vás víc, co prcky cítíte?
Luci: Vítám tě po dovolené, hlavně že ses měla fajn, užila sis a odpočinula si!
Anlei: Ty budeš plést košíčky? Já jsem zase uvažovala, že bych zkusila uplést nějaký kabátek pro malého, nebo alespoň rukavičky
Když jsem na té nemocenské… musím ale oprášit paměť a jsem zvědavá, jestli se do toho fakt pustím. Kdysi jsem pletla jen na panenku a to jsem byla ráda, že jsem to dopletla. Pak jsem chtěla si uplést svetr, a po nějakém čase jsem slevila na vestu a pak mi stejně přední díl, který jsem dokázala uplést sežrali moli
Tak nevím, jestli to mé snažení mám vůbec pokoušet…
Ajo: Dočítám se, že půjdeš na dětskou kardioologii. Je to to stejné jako fetální echo? Doktorka mě poslala do NJ, budu ve 22. týdnu a když jsem tam volala, tak mě sestra div neseřvala, že volám pozdě, že se to dělá kolem 15. - 16. týdne.
Fyzikarko: gratuluji ke zdravému mimiku a uvidíš, že kamarádka bude co nevidět vozit taky.
Ann: Myslím na Tebe a neboj se, vše bude OK! Musíš tomu věřit. Doktoři se jen jistí, myslím, že každý z nich vidí rizika o trochu jinak, ber to tak, že chtějí pro Tebe opravdu jistotu. A navíc, když Ti na Gennetu psali, že podle tvých hodnot je to negativní, tak to bude určitě v pořádku! A závidím Ti kočárek.My možná budeme mít po malé sestřenici,ale ještě uvidím, v jakém je stavu a jestli má vše potřebné. Vzhledově je pěkný, takoví různé odstíny šedé, ale...... Manžel je nadšený, tak nevím, těšila jsem se na nový kočárek
Ale možná ho ještě přemluvím ![]()
Dobré ránko,
tak dneska mají velký den Ann a Márty, je to tak? Ty vážky ti Ann nezávidím, po minulém týdnu, to rozhodování je děsné. Zvlášť, když ti každý doktor řekne něco jiného. Na štěstí už jsem docela v pohodě, o víkend jsem se nějak zklidnila. Úklidem a tak
Hlavně Petr vůbec nepochybuje o správnosti toho rozhodnutí a už to nějak na mě přenesl. Tak držím palce, holky, jsem zvědavá jak dopadnete.
Anleo, ten kojící polštář v Plusu jsem koupila, zdál se mi dobrý a stál jenom 300. Akorát ty kuličky šustí, spát s ním asi nebudu. Nebo jenom odpoledne
, zatím mi břicho nijak moc nevadí.
Já plést uměla docela dobře, napletla jsem toho spoustu, ale už dlouho ne. Možná až budu doma, že něco zkusím. A když jsem byla na mateřský s Bárou, naučila jsem se i šít. Dokonce jsem si i šila kalhoty do práce a tak a to jsem předtím tak max. olemovala kapesník. Fakt ta mateřská ti úplně převrátí život ![]()
Ahoj holky,
tak u nás už se nahchlazení celkem lepší akorát Adámek včera spadnul škaredě z odrážedla auto se mu postavilo na zadní a samozřejmě spadnul na hlavu tak jsem včera neměla na nic náladu a pořád ho pozorovala. Ještě pořád se bojím
no jo děti však to poznáte všechny po prorodu je ten strach ještě větší než v těhu.
Já jsem si včera vzala na procházku těhotenské kalhoty sice už nejsou nejmodernější mám je už z prvního těhu, ale to pohodlí stálo za to
no a už si snad konečně zajdu koupit nové kalhoty.
ANN, MARTY: ať vám to dneska dobře dopadne a je to v pořádku.
ANN: já si taky myslím, že ty hodnoty jsou v pořádku, ale jasně nejsem dr. jen o těch číslech něco malinko vím z vlastní zkušenosti.
EVI: do těhu cvičení určitě běž u porodu ti to určitě k něčemu bude na mě to poznali hned, že jsem chodila do předporodního kuru
Utz srdíčka a fetální echo je to stejné a u nás se dělá nejčastěji ve 21. týdnu a dělá to dětský kardiolog tak ten určitě ví co dělá. Jo a k tomu porodu no sice jsem ten dokument neviděla, ale můžu ti říct, že když řeknou, že už můžeš tlačit tak je to vysvobození a dodá to sílu protože víš, že už to brzy bude za tebou.
A.
Ahoj Emanko,
jak tak čtu, tak ty jsi velice zručná. Ušít si kalhoty? Nepředstavitelné! Já byla ráda, že jsem na výšce ušila dětský kapsář, což byla nutnost k jedné zkoušce a od té doby jsem na stroj ani nešáhla
Ale to pletení možná zkusím, i když pletu jen hladce a obratce
ale i z toho se dá něco vykouzlit, třeba čtverečky
uvidíme. Teď jsem si vzpomněla, že mě kdysi babička naučila plést ještě ponožky, ale kdo ví, jestli bych to zvládla.
Vidíte, Marty jsem nějak úplně přehlídla, že je taky dneska u doktora. Takže pozitivně myslím i na Marty ![]()
Ajo: chudinka Adámek, moc dobře vím, jaké to je mít strach o děti. Sice o ty vlastní je to určitě o moc silnější, ale kdysi jsem učila ve školce a o ty prďolky tříleté jsem měla neskutečný strach. Samozřejmě že ne nějak přehnaný, že bych jim nic nedovolovala, ale na průlezkách a tak jsem byla neustále u nich a přidržovala a hlídala, přece jen je to lepší, že si to dítko zkusí, vyleze samo a má pocit, že něco dokázalo. Ne jako ostatní učitelky, které to raději dětem zakazovaly a měly si raději hrát na písku. To ve mně vždycky vřelo. Sedly si na lavičku, popíjely kávičku a pořád jen pokřikovaly, nechoď tam, slez dolů atd. Adámek ještě do školky nechodí, viď? Nebo byli jste se už někdě podívat?
Tak jsem se právě objednala na ten utz srdíčka jdu 2.10.
EVI: nemyslela jsem to tak, že se chodí jen ve 21. týdnu, ale tak nějak kolem
jen mi přišlo hodně brzy v 15. a 16. týdnu.
Jo jinak s pletením, šitím apod. jsem na tom tak, že všechno mi plete moje babička protože já jsem naprosto neschopná se něco takového naučit
a závidím, že si někdo ušijě kalhoty, uplete něco na mimčo a tak. jste šikulky ![]()
A.