Poradna duly
Jana Čurdová
Ajji: A už nám to prozradíš?
Márty: Super,a pani na to tmavé tričko už se ti ozvala?
Tak kdepak máme Ann,pořád na ni myslím a nakukuju jestly už tu bude od ní zprávička
ANLEI, právě tohle tričko mi odeslala dneska a pak včera mi posílala další (jiná) pani to zelený tričko s kapucou.
Už mi chybí jenom to modrý s dlouhym rukávem ![]()
AJJO, přesně tak, musíme si dělat radost, když ostatní se malinko „hroutí“
Ajjo, bude to holka že jo? ![]()
ANN, čekáme na dobré zprávičky
![]()
Holky už jsem tady, ale ještě jsem nedočítala, tak zatím nereaguju…
takže v pondělí jedem na gentiku a jestli bude volný lůžko (zatím to vypadá, že jo, ale prej si občas doktorka přivede svoje pacintky a ty jít musí) tak mi rovnou udělají amnio. Jestli nebude, tak ve středu jedem znova… Budu mít asi ten týden neschopenku. Dostala jsem dvě krabice magnézia, tak aspoň tak.
Jinak mám vysoké HCG, takže u toho prej gentickej ultrazvuk nehraje roli
aspoň tak mi to řekl primář (ten tam byl, tak jsem povýšila
) A jinak Riziko Down v termínu mám 1:790, Riziko NTD (což nevím co je) mám 1:1300 A riziko Down k věku matky 1:1200
Což jsem usoudila, že je dobrý, ne???? ![]()
Tak a dočtu ![]()
Tak a myslela jsem, že Ajja už prozradila, ale ona je tajnůskář ![]()
Ann: Tak to je dobrý,no vidíš. A někde tady na emiminu jsem narazila na diskuzi o zvýšeném HCG, jdu se podívat jestly ji najdu i podruhé ![]()
ANN: tak to nechápu tohle že jsou špatné výsledky tripple testů? Ty čísla mi přijdou úplně v pořádku. Genetik mi říkal, že si zve maminy na amniocentézu pokud vyjde riziko Downova syndromu 1:360 a hůř. Takže nevím co jim teda nesedí. Ta druhá zkratka co jsi psla je riziko vad neurální trubice. No a je fakt, že pokud by šlo o downův syndrom tak ten moc nejde prokázat genetickým utz. Teda tak mě napadá kdy jsi byla naposled na utz: Jestli třeba nečekáš dvojčata ![]()
A.
Ann: Tak ta diskuze je o sníženém hcg, tak jsem to popletla ![]()
Taťku berete sebou?
Ann: Tak ta diskuze je o sníženém hcg, tak jsem to popletla ![]()
Taťku berete sebou?
Holky je to kvůli tomu vysokému HCG…
A na ultrazvuku jsem byla před týdnem a prcek tam byl jeden ![]()
Ale doktor povídal, že mi může víc fungovat placenta, tak proto, že je vysoké… ![]()
Zkusím o tom něco pohledat…
No a taťka se mnou musí, musím mít doprovod, abych prej měla pohodlí ![]()
Holky, docela mě ty výsledky uklidnily… furt lepší, než kdybych tam měla 1:70, třeba… takhle fakt věřím, že to bude vše OK ![]()
Ann, mne ty cisla pripadaji naprosto v pohode, z hlavy to nevim, ale mela jsem tak nejak podobne, takze to by melo byt ok. Jinak o tom HCG stopro jsem neco cetla na rodine, tak se jdu podivat, jestli to bylo o zvysenem nebo snizenem.
Amnia se neboj, vydrzet se to da, sice ti nebude nic moc ale brzy budes fit. Jo a mimochodem ja mam na tom papiru z Gennetu napsano, ze riziko potratu je stejne jako u zen, ktere odber nepodstoupily - kazdopadne se zeptej, jestli by ti neudelali ty zrychlene vysledky, at te netrapi dlouhy cekanim. Drzim palce, kdybych neco naslo o tom HCG tak ti sem hodim odkaz.
Holky, budete zlatíčka, když mi sem něco šoupnete
Budu vás všude chválit… ![]()
Mose, a oni to dělají, že nejdřív dělaj ultrazvuk, kde je mímo, aby se netrefili a pak nějak po? A jak dlouho to tahaj? A je ta jehla velká? Jsou ale blbý otázky, co? ![]()
ANN, co jsem četla, tak je to přesně tak jak říkáš. Nejdřív UTZ zjistí polohu miminka, pak ti do bříška píchnou tenkou jehličku a při tom se pořád můžeš koukat na ten UTZ. Myslim, že je to rychlý zákrok. Aspoň jsem to tak četla, ale holky ti to určitě popíšou líp, když už to mají zasebou ![]()
Jo a víš ANN co je na tom AMNIO nejlepčí? UVIDÍTE SE ZASE S HARÝSKEM
![]()
Ann -tak jsem nasla tohle:
„samotná vysoká hodnota hCG nemusí nutně znamenat riziko postižení plodu (třeba Downův syndrom). Vysoké hCG může souviset např. i s polohou a stavem placenty a i s užíváním podpůrných hormonů k snazšímu otěhotnění“ - tak snad budes ted klidnejsi.
Jinak tam moc udaju nebylo, ale par holek tam psalo, ze taky meli zvysenou hladinu hCG, prodelali amni a nic se nenaslo a taky je tam citace jednoho genetika, ze pokud se nic nepotvrdi plodovkou, nema smysl patrat proc to bylo - vsechno je to kdyztak tady v te diskusi:
http://www.rodina.cz/…se/novep.asp?…
Pred odberem mi delali normalni ultrazvuk vcetne vsech mereni a pak rovnou odber, nemusela jsem nikam prechazet nebo tak. Odebiraji dve zkumavky, na jehlu jsem priznam se vubec nekoukala, celou dobu jsem koukala na ultrazvuk, fakt byli od mimiska dost daleko. Byl to jenom malicky vpich, krev skoro zadna netekla. Celou dobu jsme vsichni koukali na ultrazvuk, pak kdyz mne zalepili tak jeste zmerili srdecni tep miminka a pustili to i nahlas, abych byla klidna, ze je vsechno v poradku. Mela jsem pak cekat asi ctvrt hodiny v cekarne, kdyby mi neco bylo a pak jsem lezela dva dny.