ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2475
13.9.07 16:57

Testem se zjišťují hladiny PAPP-A a hCG v krvi matky. PAPP-A je bílkovina produkovaná zejména placentou v 1. trimestru těhotenství. Testovaní po 14. týdnu nemá výpovědní hodnotu. Při Downově sydromu je PAPP-A sníženo o víc než polovinu a beta hCG zvýšeno. Při trisomii chormozomu 18 je snižena hladina beta hCG. Pro účely tohoto testu je rozhodující staří těhotenství určené dle CRL, tj. vVelikostí plodu od hlavičky po zadeček. Záchytnost DS a trisomie 18 u tohoto testu je 50-65 procent při 5 procentech falešně pozitivních výsledků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
13.9.07 17:07

koukam, ze kdyz dame hlavy dohromady, muzem si otevrit rovnou celou genetiku :D ,no nejsme my sikovne holky? :o

padim domu, mejte se krasne, opatrujte briska a zadne starosti a strachy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
13.9.07 17:11

Teda, to byla fuška ale snad Vám to trošku pomohlo :wink:
A hlavně klííííííííííííííííííííííííííííííííííííííd a doma hezky nohy na stůl a odpočívat a užívat si bříška, a to všichni těhulky- povině,nebo po víně? :lol: No to asi radši ne, :wink:
Tak ještě pozdrav všem co už šly domu a já jdu vymejšlet něco k večeři,musim něco ulovit v ledničce a spáchat nějakou mňamku jinak mě ukamenujou :lol:
Tak papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
13.9.07 17:19

Anleo, heč já už mám uvařeno :wink: Ale jsem zase sama doma. To moje dítě, co mám v občance zapsané jako manžela, jel zase s velkým autíkem… Ale mám slíbený internet do postele až budu muset ležet, tak mu pro dnešek odpouštím :D

Mose, tak pa pa (a ještě dotaz - jak jsi měla dlouho neschopenku? Teda jestli chodíš do práce, ale asi jo, ne?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
13.9.07 17:40

Teda Ann,já vůbec nevím co vymyslet,asi udělám těstoviny s tou sýrovou omáčkou jak psala Sandulka Ence.
Aleš je teda zlatíčko že na tebe takhle myslí,internet až do postýlky,to by se mi taky líbilo,jenže to bych tam byla pořád,už takhle mám docela velkou závislost
A na ten kočárek pojedete? Byla by škoda nevyužít tý slevy,nebo ho aspoň okouknout ať víš jakej je,jsem zvědavá co na něj budeš řikat,no já stejně skončim s tou igelitkou z tesca :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.9.07 18:32

Holky vy jste prostě šikulky :D …tak ANN taky si myslím, že když máme každá „mimózní“ hodnotu jenom jednu,tak to bude určo v pohodě. A jasan, pro mrňousky vydržíme fšecičko!!!! :P

Ještě jednou Ď holky šikovný :D

Já vařim kuřecí polívčičku. Dostala jsem na ni děsnou chuť! :wink:

Jo a já taky můžu mít internet v posteli…vlastně noťase…to je luxus! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.9.07 18:42

Holky, hodim vam do galerky moje aktualni foto břiška a taky fotku Jaromíra, která se mi fakt povedla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
13.9.07 19:09

Ahoj, tak já se vrátila z Gennetu. Zkrátím to - odběr jsme odmítli. Trochu jsme tam s tím jeli, ta doktorka nám vykládala rizika vzhledem k mému věku, ale taky, že ty výsledky mám dobrý. Ale bylo znát, že počítala, že tam na amnio zůstanu. Řekla jsem si o ultrazvuk - myslela jsem si, že to bude automaticky, to, co mi tam vykládala, jsem si de facto na netu vyčetla taky. Takže prý UZV jsem neměla objednaný, ale že mi vmáčkne. Hodinu jsme museli počkat. Na UZV vše OK, všechnu mu přeměřil, srdce má dvě komory, průtok krve, ledviny, močák, spoustu kostí, otvíralo to pusinku, rozštěp pusinky nemá, ani páteře, jmenoval asi 4 věci které by byly jinak při Downovi, úplně vše ok, i když na konci řekl, že UZV není tak dokonalý jako výsledky z plodovky. Já byla celkem nalomená, ale Petr tvrdý. Řekl, že máme pravděpodobnost na Downa 1:2300 a pravděpodobnost, že o emánka přijdeme 1:200, takže on nemá co řešit. Ale rozhodně z toho nemám nijak úžasný pocit. Trochu vám závidím tu jistotu, kterou po odběru budete mít.

Ann, řekli mi, že v současnosti to riziko je ještě menší než půl procenta. Taky jsem dostala ty papíry, co Mose. Když mi napíšeš tvůj mail, zítra ti je v práci oskenuju a pošlu a můžeš být připravená. Myslím, že tě uklidní. Ale když jsem tam seděla, věděla jsem, že jakmile bych měla jenom trochu podezřelý výsledek, určitě bych to podstoupila. Neboj, tam jsou fakt profíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
13.9.07 19:13

Jo vlastně jednu negativní věc jsem se dozvěděla - mám nízko placentu. Doktor říkal, že jsem ještě krátce těhotná, že se může vytáhnout nahoru, ale že to taky může způsobit krvácení, tak v tom případě prý okamžitě do nemocnice. Musím se na to někam kouknout, co to znamená. Doufám, že nic vážnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
13.9.07 19:50

Emanko, to bys byla moc moc hodná :wink: albosek@seznam.cz
A já bych prckovi věřila… a co viděla jsi něco mezi nožičkama? Jen je pravda, že maličko to v Tobě hlodat bude, potom bys měla jistotu… no, jsem zvědavá, jak dopadnem v pondělí my… :roll:

Já vařila játra na cibulce s rýží :)

Anleo, asi v sobotu pojedem. Říkám si, že je opravdu škoda toho nevyužít a že kočár to stejně neovlivní, co se má stát se stane… a já mám pocit dobrej… :roll:

A myslím, že jsem harýska před chvíli cítila, něco mě tak zvláště ťuklo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
13.9.07 19:53

Márty krásný bříško :wink: Už takový těhulkovský :wink:
A džíny pěkný, já teda snad ani už nevěřím, že nám něco přijde… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
13.9.07 20:33

Ann, já jsem neschopenku neměla, nechtěla jsem hlavně kvůli penězům, jenom kdyby to bylo nutné. Na odběru jsem byla ve středu, ve čtvrtek a pátek jsem si vzala takzvané sick days - můžeme tři dny v roce být nemocní doma bez neschopenky a já ještě letos nic nevyčerpala - pak byl víkend a v pondělí jsem už ani nevěděla, že mi něco dělali. Ale na týden neschopenky máš nárok.
Jinak třeba v Anglii jdou ženské co pracují v kanceláři jako já, po odběru rovnou do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
13.9.07 20:36

Emanko, netrap se. Nakonec jste se tak rozhodli, tak je to tak a jistotu stejne nemame nikdo. Ja jsem si zakazala pesimisticke reci, ale je spoustu veci, ktere nejsou geneticke, nebo se na ne netestuje, stat se muze vselicos - ta speticka pochybnosti v nas bude stejne hlodat ve vsech. Hlavni je, ze na ultrazvuku bylo vsechno v poradku a to je nejdulezitejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
13.9.07 21:30

Ten ultrazvuk byl děsně rychlej, ale když doktor ukazoval močák miminka, měla jsem (ale hodně hodně nejistý) pocit, že tam vidím PENIS :lol: Ale fakt bych tomu dala tak max. 10 % . Ptali se nás předem, jestli chceme říct pohlaví a řekli jsme, že ne.
Anleo, ta holčička na tebe možná opravdu zbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
14.9.07 08:14

Ann, máš to v mailu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie